26-02-12

Knit the Bib en daarna

Wat een dag! Héél veel belangstelling voor ons project, veel moeten praten en bijgevolg nu mijn stem aan het verliezen. Alhoewel, dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat ik al heel de week verkouden ben en de laatste jaren slaagt dat altijd over op mijn stem, blijkbaar. Ik denk zelfs dat ik nog siroop heb staan van de vorige sessie...

De foto's kan je bewonderen op mijn facebook album: hier

Wat ik hier op mijn blog nu met jullie wil delen is mijn volgende project. Eerst even zeggen, dat we zeker doorgaan. Waarmee, dat is nog niet duidelijk. Er zit een en ander in de pijplijn, maar het is allemaal nog niet helemaal concreet. Maar dat komt nog. Mocht je geïnteresseerd zijn om alsnog mee te doen, vraag er maar naar in de bib en ze zullen je wel doorverwijzen. Of stuur mij een mailtje via deze blog.

Hoedanook, ik heb zelf alvast één project waar ik me mee ga bezighouden. Dat komt zo. Vorige zondag, na het opbouwen van de dieren, miste ik mijn bus en moest ik een uur wachten. Wat doet een mens dan? Haken natuurlijk;-) En nadenken. Zo was ik op een bepaald moment aan het denken over het bewildbreien van bomen. Dat heb ik altijd geweldig gevonden. Maar ik heb dan ook iets met bomen. Ik vind het, naast bloemen, de mooiste levende wezens op aarde!

En ik heb ook - en wie mij in het echte leven al wat langer kent weet dat - ook iets met fabelwezens. Ik ben al heel lang bezig met... ja, hoe moet ik het noemen... Een boek is het niet echt. Het zou wel kunnen uitgroeien tot een boek. maqar eigenlijk gaat het daar niet om. Waar ik mee bezig ben is vooral het bedenken van een nieuwe klasse van fabelwezens. Zo'n beetje zoals Tolkien Midden-Aarde en la zijn bewoners bedacht. Zo heb ik mijn fabelwezens die naar de steden getrokken zijn. Sommige zijn hetzelfde gebleven, alleen in een stadse setting. Bijvoorbeeld boomnimfen. Andere zijn geëvolueerd naar iets totaal nieuws.  Zo ontdekte ik bijvoorbeeld onlangs nog de Peultjes.

En ik denk dat het kwam doordat ik die Peultjes al in haakwerk omgezet had (het is te zeggen, eigenlijk bracht het haakwerk de Peultjes voort, maar dat is maar een detail ;-). Plots zag ik haar voor mij: Sylvia Dryada, de boomnimf.

103_8488.JPG

Ze krijgt een jurk van gehaakte blaadjes, ofwel in groentinten of in herfstkleuren, dat weet ik nog niet. Met ferme heupen en een pront stel borsten. Dan heeft het mansvolk ook wat om naar te kijken ;-)

Wat ik ook nog niet weet, is waar ze gaat komen. Ik ben eigenlijk op zoek naar een geschikte boom. Mensen uit de regio Vilvoorde/Mechelen kunnen me hierbij helpen! Het moet er eentje zijn met een stam waarop op iets groter dan manshoogte 2 "armen" uit de stam ontspruiten. Meer mag ook, maar het moeten er minstens 2 zijn die ik dan als haar armen kan aankleden. De boom mag ook niet te hoog zijn, want... euh, ik heb hoogtevrees, hé ;-) Twee trapjes op een lader is het hoogste dat je mij "van de grond kan krijgen". Natuurlijk, als iemand anders bereid is om in mijn plaats de hoogste lappen aan elkaar te naaien, mag een hogere boom natuurlijk ook ;-) Graag een boom die een beetje zichtbaar is: als er niemand ooit langskomt, heeft het niet veel zin.

Als je zo'n boom voor mij weet staan, dan hoor ik het graag. En als je restjes groene en bruine wol voor me hebt, of herstkleurtjes (oranje, rood, geel,...), dat is uiteraard ook welkom :-)

21-02-12

Ik zoek nog altijd een tweedehands autootje

Wat ik gevreesd had, is gebeurd: na 2 maanden mezelf en een boodschappencaddy op en af bussen hijsen, doen nu ook mijn ellebogen pijn. De rechter het meest, want daar hangt die caddy aan. Om mezelf op de bus te krijgen, heb ik tenminste ook nog benen. Al moet het gezegd dat ik daar ook steeds minder aan heb, want ondertussen doen natuurlijk mijn beide enkels pijn.

Ik hoef niet naar de dokter om te weten wat er mis is met mijn ellebogen, want het is niet de eerste keer. Ik zou me al heel erg moeten vergissen als het niet weer een tenniselleboog is. Heb ik al een paar keer gehad als mijn elleboog teveel belast wordt. En de ellende is dat daar niks aan te doen is, behalve rust. Maar dat zit er niet in, zolang ik niet terug een auto heb... Ik herhaal dus mijn vraag van 2/2: weet er iemand een autootje voor mij staan?

15:28 Gepost door Schaduw Zijde in Het vege lijf, Zoekertjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-02-12

Gezocht: tweedehands autootje

De kogel is door de kerk: ik mag op zoek naar een andere auto. Dus als je weet hebt van iemand die zijn auto wegdoet (niet omdat hij kapot is natuurlijk ;-), laat het me dan zeker weten!

Dit is wat ik zoek:

  • een benzinewagen
  • niet te groot, stadswagentje, 2/3-deurs is ok, ik rij meestal toch alleen
  • wel graag een deftige koffer en/of achterbank die je kan platleggen
  • zo zuinig mogelijk qua verbruik
  • best ook niet al te oud, kwestie van niet te snel terug met problemen te zitten voor wisselstukken
  • en ook naar wisselstukken toe, liefst een frequent voorkomend merk, niks al te exotisch
  • qua merk, ik heb een heel slechte ervaring gehad met een austin-rover, dus daar heb ik het niet meer zo voor... Wel altijd graag gereden met Skoda's
  • budget 1000€

12:30 Gepost door Schaduw Zijde in Zoekertjes | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-01-12

Gezocht: iemand die vandaag staakt!

Vandaag heb ik huisarrest. Op het openbaar vervoer moet ik niet rekenen. Op de minder mobielencentrale ook niet, zo bleek . Te voet geraak ik niet erg ver. Dus ik zal vandaag willens nillens moeten binnenzitten. En toch ben ik niet tegen de staking. Integendeel!

Officieel ben ik een langdurig werkloze. Ik sta op op werkloosheid sinds 2006, toen het RIZIV oordeelde dat ik geen recht meer had op een invaliditeitsuitkering, omdat ik volgens hen niet ziek meer was en lang genoeg had uitgerust. Datzelfde RIZIV dat onlangs nog liet weten dat er steeds meer mensen op invaliditeit staan voor psychische problemen. Mij verbaasde dat niet. Het is mij ook al gesuggereerd, dat ik me eigenlijk zou moeten laten "ziek" schrijven door een psychiater. Niet dat ik niet goed ben in mijn bovenkamer. Maar psychische ziekten kan men niet echt bewijzen en daarom laat het RIZIV  dat soort gevallen gemakkelijker gerust. Zo is me verteld.

Ik ben dus al 6 jaar "werkloos". Niet omdat ik niet wil werken, maar omdat ik het niet kan. Ik héb een activeringstraject gevolgd. Maar daaruit kwam alleen naar voren wat ik zelf al die tijd al heb gezegd: ik kan niet gaan werken. Op de momenten dat ik functioneer, doe ik mijn werk nog steeds even goed als altijd. Maar die momenten zijn niet talrijk genoeg, ze duren niet lang genoeg en ze zijn te onvoorspelbaar om er nog iets zinnigs mee te kunnen aanvangen op de arbeidsmarkt. Kleine jobkes, die anderen in bijberoep doen of als vrijwilliger, dat is wat ik aankan. Daarmee kan je een werkloosheidsuitkering aanvullen, maar ervan rondkomen lukt niet.

Wie meer dan 4 jaar werkloos is krijgt binnenkort nog maar een uitkering ter hoogte van het leefloon, hoor ik op het nieuws. Ik wist dat niet. Ik wilde het ook niet weten, eerlijk gezegd. Ik wist uiteraard wel dat er wat aan zat te komen voor langdurig werklozen. Maar ik heb vermeden de details te weten te komen. Ik leef al 6 jaar in armoede, en heb daaruit geleerd om zoveel mogelijk in het hier en nu te leven. Aan de toekomst denken doe ik liever niet. Beterschap ligt er toch niet in het verschiet en als er nog meer ellende op mij afkomt, dan is het beter dat ik daar niet nu al over pieker.

Nu weet ik het dus. En dat is waarom ik iemand zoek die morgen staakt. Ik zoek iemand die voor mij wil staken. Ik kan het zelf niet. Ha ja, ik werk toch al niet. Betogen kan ik ook niet, of het zou er eentje moeten zijn van hier bij mij tot op het einde van mijn straat en terug. Wat kan ik dan doen om mijn stem te laten horen?

Ik heb gedacht aan een open brief. Maar daar zijn er de laatste tijd al zoveel van geweest. En ook, aan wie zou ik die moeten richten. Aan minister Van Quickenborne? Ik deel zijn gedachtengoed niet, maar de maatregelen die hij uitvoert, heeft hij niet in zijn eentje bedacht. Aan onze federale regering in zijn geheel? Het is niet hun schuld dat we met een crisis zitten. Aan Europa? Het probleem is ook omvattender dan dat niveau. Aan de wereldleiders dan? Aan "de rijken", wie dat dan ook mogen zijn? Aan het kapitalisme? Aan het universum? Aan een mogelijk bestaand opperwezen?

Nee, ik zoek iemand die vandaag voor mij staakt. Iemand die niet in het rechtse besparingsdiscours gelooft, waar we nu al maandenlang mee om de oren worden geslagen. Iemand die wel gelooft in een maatschappij waarin ook plaats is voor probleemgevallen zoals ik.

Ben jij zo iemand? Wil jij dan vandaag voor mij staken?

00:46 Gepost door Schaduw Zijde in Schaduwen, Zoekertjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-10-09

Logee

Ik heb momenteel een logee: Lola, de hond van Oudste Zus. Zus zoekt momenteel naar een nieuwe woning en logeert daarom tijdelijk bij vrienden. Tot daar geen probleem. Het probleem is dat Lolaatje door de nieuwe toestand wat van slag is en overdag niet alleen gelaten kan worden. Dus zocht Zus iemand die overdag veel thuis is en vroeg of ik zo iemand kende. Tot nu toe logeerde Lola bij Peetneef, maar die gaat vanaf morgen voltijds werken. Heb Zus beloofd dat ik het wel wou proberen. Tja, klein hart voor dieren... kon geen nee zeggen. Maar ik betwijfel toch of ik het lang ga volhouden, eerlijk gezegd. Vandaag ging het nog, ik was wonder boven wonder niet al té moe vandaag. Vaak is dat wel heel anders op zondag. Twee keer met haar gewandeld. Een keer in een van mijn geliefdkoosde groene plekjes in de buurt. En dan vanavond nog eens tot aan het braakliggende terreintje hier wat verder. Gevolg: nu stikkapot natuurlijk. Ik hoop dus dat Zus toch nog iemand anders kan vinden. Mocht er onder mijn vrienden hier iemand zijn die Lola zou kunnen opvangen of die iemand kent die dat zou kunnen, geef me een seintje.

 

00:01 Gepost door Schaduw Zijde in Zoekertjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-07-05

Zoekertje

Mijn Jongste Zus zoekt een nieuwe woonst: studio of appartement. Regio: omgeving van Vilvoorde, Leuven, Brussel of ergens daartussen. Huurprijs: max 300 €. Mocht iemand toevallig iets weten, gelieve een mailtje te sturen naar schaduw_zijde@hotmail.com.

22:10 Gepost door Schaduw Zijde in Zoekertjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-05

Te koop

Nu ik toch aan het uitpakken ben, is het het uitgelezen moment om een en ander weg te doen. En omdat ik ook wel wat extra geld kan gebruiken, zet ik het allemaal te koop. Ik heb al enkele advertenties staan op deze site. Wie interesse heeft, geef maar een seintje.

20:59 Gepost door Schaduw Zijde in Zoekertjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |