12-07-08

Room escape game: Escape Artist

Vandaag een leuk spelletje gevonden. Type room ecape game.dat zijn spelletjes waarin je moet zien te ontsnappen uit een kamer, via het verzamelen en gebruiken van objecten die je in de kamer vindt. Escape Artist is er echt eentje voor vrouwen: schattige graphics, geluidjes. maar vooral: je kan aan alles aanzitten zonder dat dat gevolgen heeft voor het spel. Je kan een kat met een bolletje wol laten spellen, een appal en een taartje opeten, in alle kasten snuffelen, in alle potjes en flesjes kijken, enz. Echt het soort room escape game waar ik van hou ;-)

naamloos

23:24 Gepost door Schaduw Zijde in Spelletjes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: room escape game |  Facebook |

04-03-07

Wogger

Mag ik eens jullie aandacht vestigen op een computerspelletje zoals er veel meer zouden moeten zijn: Wogger.

Wogger is een klein ruimtewezentje, dat op een bizar ruimteschip door het heelal vliegt en onderweg merkwaardige planeten aandoet. Jij moet hem helpen door te point-and-click-en, iets aanwijzen met de cursor en er dan op klikken. Vandaar de benaming point and click games voor dit type spelletjes.

Waarop je moet klikken, tja, dat is nogal intuïtief. Je kijkt naar de tekening enprobeert te bedenken waar Wogger naartoe moet gaan, welk mechanisme hij in werking moet zien te krijgen of welk voorwerp jij voor hem moet oprapen en ergens naartoe brengen.   Soms is het vrij snel duidelijk. Op andere momenten kan je behoorlijk lang liggen pointen voor je eindelijk datgene gevonden hebt,  waarop je moet klikken. Als je het echt niet meer weet, schuif dan de cursor over het scherm totdat die in een handjeverandert, dan weet je waar je moet zijn. Hier en daar moet je kleine puzzels oplossen of gewoon heel snel zijn.

Wat ik zo geweldig vind aan Wogger is de fantasie waarmee dit wereldje is opgebouwd. Je moet er potverdorie toch maar opkomen. Daarenboven vind ik point and click games gewoon sowieso leuk. Het is een andere manier van spelen, een waarin het niet gaat om winnen, maar om je hersenen en je fantasie gebruiken om een bepaald doel te bereiken. Vooral het feit dat je er je verbeeldingskracht voor moet aanspreken, vind ik opmerkelijk.

Op dit moment kan je op de Wogger-site het grote Woggerspel spelen, dat wat er het eerst was. Maar daarnaast is er nu ook een Wogger-mini-serie, die ondertussen al 27 afleveringen telt. Kan je echt niet meer verder, dan is er nog altijd de walkthrough, een stap voor stap handleiding doorheen het spel (is wel in het Duits, maar de prentjes zeggen genoeg).

Hou je van Wogger? Probeer dan zeker ook Samorost uit, dat misschien zelfs nog een tikje beter is. Een even bizarre wereld, waarin het evenmin evident is waar je nu juist moet point-and-click-en.

12:45 Gepost door Schaduw Zijde in Spelletjes | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wogger, samorost, games, point and click games |  Facebook |