01-12-10

Update banner en foto's uploaden

Ondertussen heb ik:

  • het randje met de info over de generatorsite weggeknipt
  • links en rechts wat wit toegevoegd zodat de afbeelding gecentreerd staat
  • nog een heleboel andere banners gemaakt
  • een omweg gevonden om toch afbeeldingen te kunnen uploaden op mijn blogs
  • dan maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook een rss feed icon te maken aangepast aan de kleuren van deze blog
  • tenslotte een banner geüpload die beter bij de weersomstandigheden past ;-)
  • me herinnerd dat ik prutsen aan websites altijd al kweeniehoe leuk heb gevonden

22:16 Gepost door Schaduw Zijde in Blogs en bloggen, Digitale wereld | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Banner

Wat vinden jullie van mijn nieuwe banner hierboven? Ik kwam een online bannergenerator tegen en besloot om er eentje te maken voor deze blog, op basis van één van mijn eigen foto's. Het enige nadeel vind ik dat de info van de genarator mee op de banner staat, maar ja, dat heb je met gratis dingen, hé.

Nu ik weet hoe makkelijk dat gaat, ga ik er beslist nog een serie maken. Dan kan ik terug - zoals in het prille begin - variëren naar gelang seizoen of stemming :-) Ga er ook eentje maken voor mijn naaiklasblogje, maar daarvoor moet ik eerst eens een foto maken die daarbij past.

En ook zou ik eens te weten moeten komen waarom ik van op mijn pc geen foto's meer kan uploaden naar mijn blogs. heb er al eens een mailtje over gestuurd, maar kreeg een nietszeggend antwoord terug. De banner hierboven heb ik in de naailes erop gezet. Daar werkt het wel. Tja, ouwe pc...

01:33 Gepost door Schaduw Zijde in Blogs en bloggen, Foto's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-11-10

Altijd Bloemen

Vorige week dinsdag vond ik een kaartje in mijn brievenbus, van bloemenzaak Quillaja in Grimbergen: dat ze bij me langsgeweest waren met een boeket, maar dat ik toen niet thuis was. Ik viel uit de lucht... Of toch, niet helemaal ;-)

Ik had de week daarvoor een berichtje gekregen van Gudrun, of ik haar mijn adres kon geven want ze had een verrassing voor me. Gudrun leerde ik kennen via Plurk en later ook irl via de Brussels Girl geek Dinners. Zo zie je maar dat je via internet wel degelijk nieuwe mensen kan leren kennen. Enfin, ik wist dus wel dat er iets op komst was ;-) Maar wat dan wel, dat had ik echt nooit of nooit kunnen raden.

Want het waren dus niet alleen die bloemen. Maar nu loop ik vooruit. De bloemenzaak in kwestie kende ik van zien: ik rij er elke week voorbij op weg van en naar de naailes. De winkeljuffrouw bleek iemand die graag een praatje sloeg. Dat vind ik altijd leuk. Ik zal maar zelden zelf het initiatief nemen, maar ben altijd wel te vinden voor een gezellig praatje :-) Het was er wel eentje op afstand, want ze verdween achter een scherm om het boeket te maken. En ik stond aan de voorkant te sudderen van nieuwsgierigheid want ik kon natuurlijk niet zien wat voor boeket het zou worden. Maar tussendoor kwam ze me alvast het kaartje geven dat erbij hoorde.

Dit is wat daarop stond:

Omdat je het echt niet makkelijk hebt en je desondanks positief in het leven blijft staan. bedankt ook voor je fijne blog waar je treffend je eigen blik werpt op de wereld! Van Gudrun en het Fleurop bloemenmeisje :) Help je me het bloemengeluk te verspreiden? www.altijdbloemen.be/bloemenketting - @AltijdBloemen

Goh, daar was ik behoorlijk van onder de indruk.... maar het was nog niet gedaan. Terug thuis van de naailes, besloot ik Gudrun meteen een bedankje te sturen.  Dat er nog meer te ontdekken viel, zag ik pas later, want ik moest nog eten en mijn boodschappenlijstje maken voor woensdag en zo. Toen ik dan eindelijk op mijn gemak in de zetel (da's mijn bureaustoel) zat, las ik dit en dit. Toen was ik pas echt sprakeloos....

Ik blog - met veel plezier - over vanalles en nog wat dat zich in mijn leven voordoet, ook over armoede. En ik sta er niet altijd bij stil dat mensen dat ook echt lezen. Natuurlijk weet ik dat: ik zie de statistieken, en wie mij irl kent, praat er ook wel eens over. Maar dat is nog iets anders dan het wéten, op deze manier. Dat ik door mijn schrijfsels mensen een beeld geef op een stukje van de wereld dat ze misschien niet kennen, daar had ik beslist nog niet bij stilgestaan. Dat te weten, deed zelfs nog meer deugd dan het boeket zelf.

Dat boeket staat hier een week later nog steeds prachtig te zijn. Ik moet er nog eens een deftige foto van maken, bij daglicht, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen, misschien iets voor morgen. Maar neem van mij aan dat het geweldig mooi is.

Ik moet het 's nachts wel altijd in de hal opsluiten want de poezebeesten vinden het ook mooi. Op een andere manier weliswaar: het ruikt boeiend, het is fijn om op te kauwen, er zitten van die losse stukjes aan, waar je met je poot tegen kan tikken, je kan er je rug en staart mee krabben en vooral, dat alles mag niet van de baas en is dus extra leuk, uiteraard. Katten... ;-)

Nu, het is dus ook een ketting, wat betekent dat ik iemand mag voorstellen als volgende schakel. daar moest ik eigenlijk niet lang over nadenken, en ik heb Het Bloemenmeisje vandaag dan ook laten weten aan wie ik daarvoor denk. Wordt dus nog vervolgd :-)

00:12 Gepost door Schaduw Zijde in Blogs en bloggen, Dagboek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-01-09

Anonimiteit

Schaduw voelt zich niet goed. Al sinds woensdag. Daar zijn redenen voor, maar ze kan niet zeggen wat. 

Ooit was dit een anoniem blogje. Maar dat is allang niet meer het geval. Op zich is dat niet slecht: irl vrienden die te weinig van mij horen, weten dat ze hier terecht kunnen voor nieuws. Maar dat geldt ook voor sommige mensen, van wie ik liever niet heb dat ze te veel van mij weten. En dat maakt dat ik tegenwoordig op mijn blog niet meer alles kan zeggen wat ik zou willen kunnen zeggen. 

Bon, nu kan je zeggen dat je nu eenmaal niet alles wat op je lever ligt op het internet moet zetten. Dat is zo. Maar... dit blogje heeft nu eenmaal ook de functie van nieuwsbericht voor mijn vrienden/uitlaatklep voor mezelf. 

Enfin, ik worstel al een tijdje met dat probleem en ik denk dat ik uiteindelijk een oplossing gevonden heb. Ik ga een privéblogje maken, een waar je alleen opkan als je het adres hebt en het paswoord. Dat bestaat, niet bij skynet, wel bij andere blogproviders. Heb dan ook een beetje zitten twijfelen of ik het hier zou aankondigen of niet, nu met mijn nominatie in de blog awards van Skynet. Maar kom, ze mogen niet klagen, tenslotte heb ik bij hen toch een heleboel blogs ;-)

Mijn irl vrienden mogen dus binnenkort een mailtje verwachten met adres en logingegevens. Deze blog blijft zeker bestaan. Ik doe hier nog wel meer dan alleen mijn hart uitstorten. Maar er zijn dingen die niet voor eenieders oren bestemd zijn. En een blog is voor mij nu eenmaal veruit de beste manier om die gezegd te krijgen.  

02:23 Gepost door Schaduw Zijde in Blogs en bloggen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-01-09

Blog awards

Hmm, hierboven het editorvenster staat dat de genomineerden pas maandag bekend gemaakt worden. Maar ik kreeg wel deze mail:

Beste Schaduw Zijde,

 

We hebben de eer je te melden dat je blog http://Schaduw-Zijde.skynetblogs.be deel uitmaakt van de 5 genomineerde blogs in de categorie Dagboeken. Proficiat!

Je maakt nog kans om de grote winnaar te worden van de Skynet Blogs Awards!
Blijf je lezers dus zeker boeien.

Je kan vanaf vandaag stemmen tot zondag 25 januari 2009.

Het belooft spannend te worden maar we zijn ervan overtuigd dat je kan rekenen op je lezers!

Wauw, blij en verbaasd. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht... Wel leuk, geeft je het gevoel dat dat bloggen toch iets van impact heeft. Blijkbaar wordt het echt wel gelezen :-) 

18:24 Gepost door Schaduw Zijde in Blogs en bloggen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

05-01-09

FoodFeed

Schaduw Zijde heeft weer iets leutigs ontdekt: FoodFeed. Het werkt via Twitter (een van de vele microbloggingsystemen), dus als je het wil gebruiken moet je een twitter account hebben. Je voegt "having" als contact toe. En dan kan je beginnen.

Waarmee? Wel als je iets eet of drinkt, dan geef je dat op twitter in als reply aan having: bijv. @having chips & cola. Dat komt dan op je eigen pagina te staan. Een soort voedseldagboek dus :-)

20:54 Gepost door Schaduw Zijde in Blogs en bloggen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-12-08

Blog Awards '08

Kreeg dit berichtje in mijn mailbox:

 

Goed nieuws!

 

Uw blog maakt deel uit van beste genomineerde blogs in zijn categorie.

 

Doe zo verder en u zult misschien deel uitmaken van de TOP 5 van Skynet Blogs Awards.

 

U heeft tot 7 januari 2009 om 23:59 tijd om aan uw lezers te vragen om uw blog te ondersteunen.

 

http://blogs.skynet.be/

 

Als uw blog in de TOP 5 deelmaakt, zal hij op het geheel van het Skynet portaal naar voren gebracht worden, met onder andere een link naar uw blog.

 

Veel succes voor de Blogs Awards en veel geluk in het nieuwe jaar.

 

Onze beste wensen!

 

 

De Skynet Team

http://allesoverde.skynetblogs.be

Fijn! Alleen... over welke van mijn blogs hebben ze het? Ik heb mijn 5 stemmen per dag gebruikt om 5 van mijn eigen blogs te nomineren: het schaduwenkabinet, receptenboekje, hobbyblogje, sarcoïdose en het naaiklasblogje.

Enfin, als er iets van komt, zal ik het wel horen, zeker? ;-)

17:34 Gepost door Schaduw Zijde in Blogs en bloggen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: blog awards |  Facebook |