26-07-12

Vilvoorde Watersite

Vandaag voor het eerst sinds een kleine 2 weken nog eens gefietst. Het was zo'n schitterend weer, de zon was aan het ondergaan  dus het was ook niet meer zo warm en qua ozon is het dan ook niet meer zo'n risico. En ik voelde me er voor het eerst sinds heel die tijd terug goed genoeg voor. De hoest is nog niet helemaal over, maar wel al veel beter. Mijn dokter is terug van vakantie dus ik heb nu tenminste medicatie. Ik had het wel geprobeerd met huismiddeltjes: tijmthee. Zeker aan te bevelen, als je last heb van keelpijn en hoest, en nog lekker ook. Of als je geen tijm hebt, maar wel provencaalse kruiden, neem dan dat, daar zit ook tijm in. Maar ik weet uit ervaring dat verkoudheden en dergelijke meer bij mij zelden overgaan met alleen huismiddeltjes. Dat lijkt het een tijdje te kunnen tegenhouden, maar dan komt er altijd een kantelpunt, waarop ik denk dat het gaat beteren maar in plaats daarvan wordt het dan slechter.

Nu, die hoest tot daar toe. maar wat veel lastiger was, was dat ik zonder mijn melatoninepilletjes zat. Ik had niet door dat ik aan mijn laatste doosje bezig was en toen ik het doorhad, was het te laat. Ik heb het dus iets meer dan een halve week zonder moeten doen en ik was vergeten hoe dat was, niet kunnen inslapen. te meer omdat ik telkens ik bijna indommelde terug wakker werd van het hoesten. Amai, ben ik blij dat ik straks gewoon terug dat pilletje kan nemen... Het is zalig om binnen het kwartier in dromenland te kunnen zijn, als je daar zonder dat pilletje letterlijk uren over doet. Ik heb deze week dan ook nog net veel van de zon kunnen profiteren, moet ik zeggen, ik lag in bed. En als ik er eindelijk uit geraakrte, voelde ik me ongeveer even fit als een zoutzak.

Maar dat was vandaag dus eindelijk een beetje beter en dus besloot ik een fietspad te verkennen, waarvan ik het begin tijdens een vorig bezoekje aan de Vilvoordse watersite al had opgemerkt. Blijkt dat dat fietspad langs het kanaal doorloopt tot bijna onder het viaduct. Wat er daarna komt, dat is vor een volgende verkenningstocht. het was al een beetje te laat om nog verder te rijden. Nu, ik weet wel dat er daar vroeger een baan liep vlak langs het kanaal, van aan de Budabrug tot aan de Parmentiersite in Vilvoorde. Dat is dan wel op een bepaald moment deels een privébaan geworden, dus met de auto kon je daar niet meer langs. jammer, want je had daar een schitterend zicht van onder uit op het viaduct. Misschien kan je langs daar nog verder met de fiets?

In ieder geval, waar nu dat fietspad loopt, was vroeger niks, alleen industrie en braakligggende terreinen. Nu loopt er dus dat fietspad. Breed genoeg voor zeker 3 fietsen naast elkaar en de beste ondergrond waarop ik de laatste tijd zoal gefietst heb, al kan dat natuurlijk liggen aan het feut dat het nagelnieuw is. Het enige minpuntje - en dat geldt eigenlijk voor alle fietspaden in heel de watersite - is de punten waar het fietspad de rijweg kruist. Daar gaan volgens mij veel fietsers hun banden op stukrijden. Normaal loopt het fietspad daar af tot op het niveau van de rijbaan zodat er geen niveauverschil is. Hier dus niet... Er zijn boordstenen gelegd, met een helling weliswaar maar dat is eigenlijk veel te scherp om over te kunnen rijden. Maar voor de rest is het echt een soort fietssnelweg richting Brussel. Naast het fietspad loopt een brede grasstrook, waarin ook een aantal houten speeltoestellen staan, telkens in een kleine zandbak. En daarnaast loopt ook nog een wandelweg, met hier en daar wat zitbankjes.

Je kan dus nu op de fiets van aan de Parmentiersite tot bijna aan het viaduct heerlijk fietsen, voor een deel langs het kanaal, dan langs de gesaneerde zennearm en tenslotte langs de echte oude Zenne. Echt zalig :-) Vilvoorde is echt een heerlijke stad aan het worden! Heel groen en mooi. 

 

11-12-10

Winter

Zowat het enige wat ik aan het winterseizoen apprecieer is hoe de bomen eruitzien. De prachtige kronkelingen van hun takken:

 

163664_1755204366935_1443724977_31884116_1365799_n.jpg

 

De boom hierboven was uitzonderlijk mmoi. Hij is te bewonderen in een van de rozenperken van het Vrijbroekpark. Ook de volgende fotoreeks maakte ik daar: ijs, druppels en bessen.

 

4120391755.JPG

 

 

 

 

 

 

21:49 Gepost door Schaduw Zijde in Fauna en flora, Foto's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-10

Banner

Wat vinden jullie van mijn nieuwe banner hierboven? Ik kwam een online bannergenerator tegen en besloot om er eentje te maken voor deze blog, op basis van één van mijn eigen foto's. Het enige nadeel vind ik dat de info van de genarator mee op de banner staat, maar ja, dat heb je met gratis dingen, hé.

Nu ik weet hoe makkelijk dat gaat, ga ik er beslist nog een serie maken. Dan kan ik terug - zoals in het prille begin - variëren naar gelang seizoen of stemming :-) Ga er ook eentje maken voor mijn naaiklasblogje, maar daarvoor moet ik eerst eens een foto maken die daarbij past.

En ook zou ik eens te weten moeten komen waarom ik van op mijn pc geen foto's meer kan uploaden naar mijn blogs. heb er al eens een mailtje over gestuurd, maar kreeg een nietszeggend antwoord terug. De banner hierboven heb ik in de naailes erop gezet. Daar werkt het wel. Tja, ouwe pc...

01:33 Gepost door Schaduw Zijde in Blogs en bloggen, Foto's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-11-10

Update bloemen van het Bloemenmeisje

Ik was van plan om foto's te maken van het boeket met daglicht. Maar dat is er helaas niet meer van gekomen. Deze foto's geven toch een beeld:

22:48 Gepost door Schaduw Zijde in Foto's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-11-10

Fijne dag

Dat was het vandaag. Rond de middag had ik afgesproken met een medestudente van destijds die ik al zo'n 20 jaar, schat ik, of toch daaromtrent, niet meer gezien had. En dat was leuk :-) Je hebt zo van die mensen die geen haar veranderen, waar je na zoveel tijd gewoon weer de draad kan opnemen. Da's fijn, want dat zijn mensen die 1) toen al zichzelf waren (ook al waren we toen nog heel jong) en 2) ook zichzelf gebleven zijn. En dat vind ik geweldig!

Daarna ben ik eindelijk nog eens een fotowandeling gaan maken in het Vrijbroekpark. Was al heel lang geleden, want met die vermoeidheid van de laatste paar maanden kwam er van wandelen niet veel meer in huis. Ik had op Facebook al een heleboel herfstfoto's zien passeren, dus ik dacht: tijd dat ik er ook nog eens op uit trek :-) Foto's vind je hier: http://www.facebook.com/album.php?aid=2093953&id=1443...

Ik was nog niet helemaal uitgewandeld, dus ben ik ook nog effe langs het Tangebeekbos gepasseerd. daar vond ik nog een heleboel rozebottels en meidoornbesjes. Vreemd genoeg ook een meidoornstruik zonder blad en met alleen nog een paar verschrompelde besjes, maar... met bloemen. Huh? Tja, het is een warme maand geweest en blijkbaar komt dat nog wel voor, zo'n hersftbloei. Maar toch, raar... Nu ja, de natuur doet eigenlijk al het hele jaar wat vreemd, dus dan kan dit er ook nog wel bij ;-)

22:33 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek, Foto's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-10

Druppels en kikkertjes

In de warmere seizoenen vind ik wandelen in de regen heel fijn. Zeker als je een fototoestel bij de hand hebt, om de druppels op bladeren en bloemen vast te leggen. Zalig!

Vandaag was de wandeling extra leuk, omdat ik erin slaagde om kikkertjes te fotograferen :-): Beestjes in het Vrijbroekpark

00:14 Gepost door Schaduw Zijde in Foto's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-05-10

Foto's

Ik heb wat achterstand opgelopen met het uploaden van foto's op Facebook. Gisteren na mijn wandeling met Blablamie heb ik een deel ervan toch al erop kunnen zetten. Je vindt ze hier:

11:30 Gepost door Schaduw Zijde in Foto's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |