24-07-10

"Alice in Wonderland"

Vanavond op de Open Air Movies "Alice in Wonderland" gezien. Het trio Tim Burton, Danny Elfman en Johnny Depp, met daarbij nog de complete waanzin van het boek zelf, dat is dus echt wauw ;-) En - net als bij alle films met dit trio - een film die je vele keren moet herbekijken om hem helemaal te kunnen begrijpen. Temeer omdat-ie tjokvol zit met verwijzingen naar andere van hun films: Edward Scissorhands, Sleepy Hollow, The Corpse Bride. Dit is er eentje dat ik met plezier op dvd ga bekijken en nog eens bekjijken en nog eens en nog eens en nog eens :-)

01:14 Gepost door Schaduw Zijde in Film | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-09

Films

Twee bizarre toekomstfilms bekeken vannacht. Twelve Monkeys en V for Vendetta. De eerste is van Terry Gilliam, een van de mannen van Monty Python. Daar mag je al wel iets vreemds van verwachten. Geen slechte film, alleen in het begin wat moeilijk te volgen. En een beetje bizar. 

V for Vendetta is écht bizar en nog moeilijker te volgen. Bij Twelve Monkeys zit er nog wel een zekere verstaanbare logica in. Bij deze film... Biedt bovendien een eigenlijk nogal somber toekomstbeeld en aan het einde heb je niet het gevoel dat het er beter op gaat worden, na de feiten.

15:20 Gepost door Schaduw Zijde in Film | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-07

Charlie and the Chocolate Factory

Geleend uit de bib: Charlie and the Chocolate Factory met Johnny Depp.

Schitterende acteur vind ik dat. Leg maar eens foto's van Willie Wonka en Captain Jack Sparrow naast elkaar en vergelijk dan ook nog eens de stemmen. Bijna niet te geloven dat ze door een en dezelfde acteur worden gespeeld. Echt geweldig, enfin, dat vind ik toch.

Wat deze nieuwe verfilming van dit verhaal betreft, inhoudelijk vind ik deze versie boeiender. Maar de liedjes van de oude versie vond ik leuker. Het oude Oempa-Loempa liedje is zo'n melodietje dat makkelijk dagenlang in je hoofd kan blijven hangen Lachend

12:30 Gepost door Schaduw Zijde in Film | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, charlie and the chocolate factory |  Facebook |

30-12-03

Return of the King

Mijn cinemabezoekje heeft twee dagen platte rust gevergd, maar... het was het echt wel meer dan waard. Ik vreesde er een beetje voor, omdat het tweede deel van de trilogie een beetje tegenviel. Maar het derde deel maakt dat dus ruimschoots goed!

De spin was dus inderdaad eng. Net zo eng als ik had verwacht, of zelfs nog een beetje erger. Ik heb, vrees ik, mijn neefje nogal te schande gemaakt door kreetjes en gilletjes uit te stoten, de hele tiid dat het beest in beeld was. Ik heb uiteraard enkele keren mijn ogen dichtgeknepen, maar verder heb ik ze toch overleefd.Voor de rest helpt het dat ik weet dat spinnen van dergelijke afmetingen niet bestaan. Ik mag er niet aan denken, stel dat je zoiets in je badkuip vindt...

Goh, wat heb ik van deze film genoten. Het was heel spannend. Zelfs al ken je het boek, en weet je perfect wat er gaat gebeuren, toch ga je moeiteloos helemaal op in het verhaal. Ik toch, in ieder geval. Vooral omdat alles er zo 'echt' uitziet. Ik weet uitdocumentaires bijvoorbeeld dat je in de grote paardenscènes, naast echte paarden ook computeranimaties kan zien. Maar dat merk je geen moment. Ook kwam ik zo te weten dat over elk stukje decor is nagedacht. Elk zwaard, elk kostuum, elk knoopje, elk potje of vaasje, alles is grondig bestudeerd en met ongelooflijk veel zorg gemaakt. Ook aan tekst, enscenering en muziek is dezelfde zorg een aandacht besteed. Dit alles maakt dat je van deze films op ontzettend veel niveaus kan genieten en dat verleent ze een enorme rijkdom. Voldoet voor mij aan alle criteria van kunst met grote K.

Ik ben trouwens ontzettend enthousiast over die muziek. Die steekt echt ongelooflijk goed in elkaar. De componist heeft elke cultuur of gebeurtenis een eigen thema gegeven, en speelt daar prachtig mee. Zo was er bijvoorbeeld een moment  waarop sam, om Frodo op te krikken, herinneringen aan thuis, in de Gouw, ophaalt. Op dat moment hoor je in de muziek hier en daar enkele nootjes uit het Gouw-thema opduiken. Heel subtiel, nauwelijks merkbaar. Zeker als je bedenkt dat het gros van het publiek de muziek niet eens opmerkt. Maar voor wie er wel oor voor heeft, zijn dat onvergetelijke momenten. Eén zo'n subtiel spelletje maakt mij al dolenthousiast. En in de LOTR-trilogie gebeurt dit soort dingen voortdurend! Kan je nagaan hoezeer ik voor deze films gewonnen ben.

Conclusie: ik ga beslist nog een tweede keer kijken en ik hoop dat de dvd-versie heel heel snel uitkomt! En... Ik las vandaag op het Boekenforum dat Peter Jackson nu ook De Hobbit wil gaan verfilmen. Joepie!!!

00:11 Gepost door Schaduw Zijde in Film | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lord of the rings, return of the king |  Facebook |