26-02-12

Knit the Bib en daarna

Wat een dag! Héél veel belangstelling voor ons project, veel moeten praten en bijgevolg nu mijn stem aan het verliezen. Alhoewel, dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat ik al heel de week verkouden ben en de laatste jaren slaagt dat altijd over op mijn stem, blijkbaar. Ik denk zelfs dat ik nog siroop heb staan van de vorige sessie...

De foto's kan je bewonderen op mijn facebook album: hier

Wat ik hier op mijn blog nu met jullie wil delen is mijn volgende project. Eerst even zeggen, dat we zeker doorgaan. Waarmee, dat is nog niet duidelijk. Er zit een en ander in de pijplijn, maar het is allemaal nog niet helemaal concreet. Maar dat komt nog. Mocht je geïnteresseerd zijn om alsnog mee te doen, vraag er maar naar in de bib en ze zullen je wel doorverwijzen. Of stuur mij een mailtje via deze blog.

Hoedanook, ik heb zelf alvast één project waar ik me mee ga bezighouden. Dat komt zo. Vorige zondag, na het opbouwen van de dieren, miste ik mijn bus en moest ik een uur wachten. Wat doet een mens dan? Haken natuurlijk;-) En nadenken. Zo was ik op een bepaald moment aan het denken over het bewildbreien van bomen. Dat heb ik altijd geweldig gevonden. Maar ik heb dan ook iets met bomen. Ik vind het, naast bloemen, de mooiste levende wezens op aarde!

En ik heb ook - en wie mij in het echte leven al wat langer kent weet dat - ook iets met fabelwezens. Ik ben al heel lang bezig met... ja, hoe moet ik het noemen... Een boek is het niet echt. Het zou wel kunnen uitgroeien tot een boek. maqar eigenlijk gaat het daar niet om. Waar ik mee bezig ben is vooral het bedenken van een nieuwe klasse van fabelwezens. Zo'n beetje zoals Tolkien Midden-Aarde en la zijn bewoners bedacht. Zo heb ik mijn fabelwezens die naar de steden getrokken zijn. Sommige zijn hetzelfde gebleven, alleen in een stadse setting. Bijvoorbeeld boomnimfen. Andere zijn geëvolueerd naar iets totaal nieuws.  Zo ontdekte ik bijvoorbeeld onlangs nog de Peultjes.

En ik denk dat het kwam doordat ik die Peultjes al in haakwerk omgezet had (het is te zeggen, eigenlijk bracht het haakwerk de Peultjes voort, maar dat is maar een detail ;-). Plots zag ik haar voor mij: Sylvia Dryada, de boomnimf.

103_8488.JPG

Ze krijgt een jurk van gehaakte blaadjes, ofwel in groentinten of in herfstkleuren, dat weet ik nog niet. Met ferme heupen en een pront stel borsten. Dan heeft het mansvolk ook wat om naar te kijken ;-)

Wat ik ook nog niet weet, is waar ze gaat komen. Ik ben eigenlijk op zoek naar een geschikte boom. Mensen uit de regio Vilvoorde/Mechelen kunnen me hierbij helpen! Het moet er eentje zijn met een stam waarop op iets groter dan manshoogte 2 "armen" uit de stam ontspruiten. Meer mag ook, maar het moeten er minstens 2 zijn die ik dan als haar armen kan aankleden. De boom mag ook niet te hoog zijn, want... euh, ik heb hoogtevrees, hé ;-) Twee trapjes op een lader is het hoogste dat je mij "van de grond kan krijgen". Natuurlijk, als iemand anders bereid is om in mijn plaats de hoogste lappen aan elkaar te naaien, mag een hogere boom natuurlijk ook ;-) Graag een boom die een beetje zichtbaar is: als er niemand ooit langskomt, heeft het niet veel zin.

Als je zo'n boom voor mij weet staan, dan hoor ik het graag. En als je restjes groene en bruine wol voor me hebt, of herstkleurtjes (oranje, rood, geel,...), dat is uiteraard ook welkom :-)