03-09-13

Moe

Kom ik doodmoe (waarover later meer) terug van de naailes (waarover later meer), denk ik: orchidee meteen meenemen om hem zijn wekelijkse voetbadje te geven. Ik zet de plant op het aanrecht en laat de kraan even lopen om lauw water te krijgen. Ik pak de plant en tegelijk zie ik uit één ooghoek beweging in de afwasbak. Komt daar toch wel en grote spin uitgekropen, zeker? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!!!!!!!!!!!

Is dus echt niet leuk om zo thuis te komen na een zware dag. En nog maar een teken dat het herfst is; het is niet de eerste van het seizoen die ik betrapt heb op binnensluipen. Nochtans, na de vorige had ik het venster naar de tuin, dat de hele zomer op een kier heeft gestaan, meeteen dichtgedaan. Maar ja, veel ruimte heeft zo'n beest niet nodig blijkbaar. Jakkes, jakkes, jakkes..... Sorry, ze mogen nog zo nuttig zijn, maar van spinnen moet ik echt niet hebben :-(

En zeker niet, zoals gezegd, na een  zware dag. Ik had om te beginnen te weinig geslapen. Ik was net goed aan het slapen en plots ging de bel. Meneer van de firma die een tijdje geleden mijn boiler en kachel hebben nagekeken. Ik wist dat die nog moesten terugkomen om een nieuwe ontsteking in de kachel te stoppen en ik had me net gisteren gerealiseerd dat ik nog niet geantwoord had op hun vraag op mijn voicemail wanneer ze mochten komen. Stond die daar dus onaangekondigd voor de deur.

En op dat moment ook onwelkom moet ik zeggen. Ten eerste, omdat ik echt nog een paar uur slaap te goed had, want ik wist dat het een lange dag zou worden. Want eerste keer terug naailes. En bovendien kreeg ik in de namiddag én een poetshulp én een gezinshulp over de vloer. Dat was nogal onverwacht gekomen. Ik had het er vorige week met de poetshulp nog over gehad dat ik eigenlijk echt eens wat extra hulp nodig had om hier eens de boel grondig te ordenen. Zodat alles eindelijk eens, na 8 jaar [!] een vaste plek kan krijgen.

Ik had al wat voorbereidend werk gedaan door een heleboel boeken weg te doen. Zo kwamen er in mijn boekenrekken heel wat schappen vrij. Die schappen heb ik samen met mijn twee helpsters kunnen vullen met al mijn hobbyboeken en een groot deel van mijn hobbymateriaal, met name al mijn gerief om wenskaarten te maken.

Tot nu toe stond dat gerief boven. Dus als ik een kaartje nodig had, moest ik eerst dat gerief naar beneden sleuren - want boven is geen ruimte om eraan te werken - en dan nadien terug naar boven. Niet leuk :-( Terwijl daar beneden eigenlijk alleen boeken stonden, vooral romans, die je een keer hebt gelezen, of gekocht hebt met de bedoeling ze ooit nog eens te lezen. Terwijl ik, als ik een boek wil lezen net zo goed naar de bib kan gaan. Of als het over informatieve werken gaat, eigenlijk maak ik daarvoor toch eerder gebruik van het web. En zelfs als ik het in boekvorm wil, dan kan ik ook weer terecht in de bib.

Nee, mijn ruimte is beperkt, want uiteindelijk woon ik toch maar in een klein huisje, en ik wil die ruimte dan ook zo optimaal mogelijk gebruiken. En dat betekent wegdoen wat weg kan. Dus weg met de boeken, weg met 3 karaffen als je er uiteindelijk toch maar hooguit een gebruikt, weg met dekens in kleuren die je niet gebruikt omdat ze niet fijn aanvoelen of omdat de kleuren vloeken met mijn interieur, enz. Dat is al heel lang het plan, maar om het uit te voeren heb ik wat extra hulp nodig.

Temeer omdat het feit dat er hier nog zoveel spullen staan die nog geen goeie plaats hebben of die wegmogen, het alleen maar moeilijker maakt om mijn huis te onderhouden. Bij Familiehulp moest ik daar niet mee afkomen. Bij het OCMW heb ik ook een jaar moeten blijven vragen, maar blijkbaar zien ze het nu dan toch ook in.

En nog een goede reden, als alles een vaste plek heeft, wordt het voor mij ook een pak makkelijker om het overzicht te houden. Voor een deel heb ik dat al wel. De fantastische website www.ravelry.com bood me de mogelijkheid om een goede inventaris te maken van mijn wolvoorraad. Onlangs ontdekte ik dat er ook zoiets bestaat voor kralen en diezelfde site werkt blijkbaar ook aan een inventarissysteem voor stoffen en naaibenodigdheden. 

Weet je, als je een slecht geheugen hebt, maar wel graag goed georganiseerd blijft, moet je het op een andere manier aanpakken. het internet is daarbij een grote hulp. het is alleen soms even zoeken naar wat voor jou het beste werkt. Om bij te houden wat in mijn diepvries steekt werkte ik bijvoorbeeld oorspronkelijk met een spreadsheet. Maar eigenlijk was dat veel te omslachtig. nu gebruik ik digitale post-itjes. Je kan die ofwel op je bureaublad zetten, of je kan ze ook in het programma zelf opslaan. Dat is veel rapper om aan te passen dan als ik eerst die spreadsheet moest gaan opzoeken en openen. Nu werk ik - na vele keren al mijn gegevens te zijn kwijtegraakt bij computerpannes - niet graag meer met programma's op mijn computer zelf. maar van die post-itjes kan je relatief gemakkelijk  een backup maken.

Enfin, we hebben het hier grondig aangepakt. De dames hebben tegelijk ook overal een nat microvezeldoekje overgehaald. Ik heb alle laatjes en dozen gelabeld. De gezinshulp is bij Colruyrt meteen ook een heleboel kartonnen dozen gaan halen, die ik op de vrijgekomen rekken boven ga gebruiken voor het opbergen van mijn stofjes. Voor ik ze erin stop, maak ik er een foto van en meet ik ze op, dan noteer ik online wat in welke doos zit en de doos krijgt een label. Voilà! En de volgende keer dat ik aan een naaiproject begin, kijk ik eerst op de computer welke stofjes ik heb die daarvoor in aanmerking komen. En als ik gekozen heb, moet ik alleen nog kijken waar het zit en dan kan ik het gaan pakken.

Beetje beroepsmisvorming misschien? Soit, voor mij werkt het en daar gaat het om. Jullie mogen erom lachen, als jullie dat willen ;-)

En eens alles hier op zijn plaats stond en de dames weg waren, had ik nog net genoeg tijd om te eten en dan was het tijd voor de naailes. Onze school heeft een nieuwe locatie, dus dat is nog even wennen. Verder wist de juf ons al meteen te zeggen dat de module waarvoor we dit jaar gekozen hebben, eigenlijk de moeilijkste is: tailleur - deux pieces. We beginnen met een jasje, met een sjaal- of reverskraag naar keuze. En dan mogen we nog twee stukken maken, die bijvoorkeur een setje vormen, maar daar gaat de juf niet echt moeilijk over doen. De eerste les heb ik besteed aan het zoeken naar een patroon én de patroondeeltjes knippen voor onze eerste stikoefening. Dan liggen die al klaar tegen dat we daaraan beginnen. Een patroon overtekenen kan ik ook altijd doen als ik iets ga drinken in de Lunch Garden. Alleen het aanpassen om mijn achterhand er helemaal in te krijgen, dat is iets voor in de les. Hoewel, de juf heeft me daar vorig jaar al eens een goede uitleg over gegeven, zodat ik dat eigenlijk ook zelf zou moeten kunnen. Met controle door de juf voor de zekerheid.

En nu ben ik dus stikkapot.

23:51 Gepost door Schaduw Zijde in Crea-hobbies, Dagboek, Huis en tuin | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-07-13

Haaks Opdewereld

De afgelopen maand ben ik weer héél erg druk geweest met wol en haakpennen. Mijn derde grote haakproject. En wat voor één! Samen met een aantal andere brei- en haaksters mocht ik enkele bomen bewildbreien/haken voor .... Tomorrowland.

Maandag moest alles klaar zijn en woensdag mochten we gaan installeren. Waardoor we ook een blik konden werpen op de opbouw van het spektakel. Schitterend was dat. Alleen waren de weergoden mij niet gunstig gezind. Na een paar uur begon ik me heel slecht te voelen, en op een bepaald moment zag ik even alles zwart worden. Ik vermoed dat het de ozon was die me parten speelde.

Om mijn publieke haakprojecten en mijn toekomstige patroonverkoop te promoten maakte ik deze FB-pagina. Voor de liefhebbers, er staat alvast een freebie op: een gratis haakpatroontje voor een octopus vingerpopje. Van project Tomorrowland staan er voorlopig nog maar enkele fotootjes op, van het werk in progress en enkele details. De rest volgt na het festival zelf. 

1001680_490608094355628_1465886790_n.jpg


12:36 Gepost door Schaduw Zijde in Crea-hobbies, Lichtpuntjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-12

Geforceerd

Ik heb me vandaag wat geforceerd: te veel gedaan op te weinig slaap en te veel vermoeidheid. En dat van dat te weinig slaap komt omdat ik me gisteren ook al geforceerd had. het probleem is: als ik me forceer, dan heeft dat meestal als gevolg dat ik heel erg nerveus en rusteloos word. Op zo'n moment kan ik moeilijk in slaap geraken. Normaal val ik na een kwartier luisterboeken in slaap. dat is doorgaans een track of 3. Gisteren heb ik 2 keer een nieuwe schijfje opgelegd. Ik ben pas rustiger geworden toen Noenoe bij mij is komen liggen. dat helpt ook wel, als ik mijn hand op een kat kan leggen, maar ze vinden het voor de moment zelf te warm, denk ik ;-)

Maar eigenlijk ben ik me al enkele weken aan het forceren. Het probleem komt van twee kanten. ik heb onlangs nieuwe pillen gekregen voor mijn bloeddruk en ik heb de indruk dat ik sindsdien meer last heb van vermoeidheid. Staat inderdaad ook wel bij de lijst van neveneffecten, maar ja, vermoeidheid is dan ook zo'n algemeen symptoom, hé. in ieder geval, ik merk dat ik zelfs op een dag als gisteren, toen ik eigenlijk heel goed uitgerust was, toch nog sneller dan anders moe word.

Langs de andere kant is er mijn Mechelse haak- en breigroep. Niet de groep zelf, hoor, maar ons nieuwste project. En niet eens het hele project, alleen in het stuk waarvoor ik verantwoordelijk ben, daar zat een kink in de kabel. En een fameuze kink...

Voor wie het nog niet weet, we zijn momenteel bezig aan een set hedendaagse kleren voor de 3 mechelse reuzenkinderen. je moet weten, Mechelen, heeft een hele familie reuzen: een grootvader, een vader en moeder en 3 kinderen. De vraag kwam van de Erfgoedcel en wij zijn er met ons gebruikelijke enthousiasme meteen op ingegaan. Nu hebben we natuurlijk eerst veel vragen gesteld. onder andere: welk geslacht hebben ze, die kinders. Bij van die reuzen ligt dat er niet altijd vingersdik bovenop en onder hun kleren kijken helpt niet: kijk zelf maar ;-)

480091_4229115853176_26665347_n.jpg

En als ik jullie nu de voorkant laat zien en je laat raden of het een jongen of een meisje is?

380676_4229095692672_1729104248_n.jpg

Brede heupen en smalle taille, rooie kaakjes, rode lippen, vlechtjes?

Bon, we hadden dat dus gevraagd en ze hadden ons verzekerd: het zijn 2 meisjes en een jongen. En die hierboven, mijn reus, was een meisje met de naam Janneke.

Enfin, ik aan het ontwerpen: een ballerinakostuum. En al zeg ik het zelf, het was een heel mooi ontwerp. ik had er echt mijn hart en ziel in gelegd :-) En omdat ik mijn kostuum ook zodanig had ontworpen dat er veel ruimte was voor samenwerking en omdat er zich heel wat enthousiaste medewerksters aangeboden hadden, waren eigenlijk al zowat alle taken verdeeld en waren we al begonnen. Komt er toch wel plots een mailtje: euh, we hebben een probleem, Janneke zou geen meisje zijn maar een jongen. Wablief??? Moest weer bij mij gebeuren, hé...

En zeggen dat ik toen ik de namen voor het eerst hoorde effectief nog gedacht heb, vreemd die naam Janneke. In nederland is dat niet ongebruikelijk als meisjesnaam. maar hier bij ons zou ik dan toch eerder Jeanneke verwacht hebben. En vreemd ook dat het andere meisje Mieke heet. Janneke en mieke, dat is zo'n typisch stel namen. maar goed, ze zeiden ons dat het een meisje was en zo ziet ze/hij/het er eigenlijk toch ook wel uit.

Enfin, na veel vijven en zessen zijn we uiteindelijk nog altijd niet 100% zeker dat het een jongen is. De moeilijkheid is namelijk: die mechelse reuzen kwamen eigenlijk maar 1 keer om de 25 jaar buiten, met de Hanswijkcavalcade. Je kan van de mechelaars toch moeilijk verwachten dat ze hun reuzen goed kennen als ze ze met veel geluk drie keer in heel hun leven zien, niet waar? Nu,daar gaat wel verandering in komen. Er loopt namelijk een procedure om de reuzen erkend te krijgen als Vlaams erfgoed en een van de voorwaarden daarvoor is, dat er ook wat mee gedaan wordt. dus dat ze niet staan te verstoffen in een magazijn. vandaar ook de vraag van de erfgoedcel aans ons, de WirreWarreWollers. Aanvankelijk dachten we te wachten tot we zekerheid hadden, maar met de vakantie in aantocht, leek ons dat niet echt opportuun. Dus ik terug naar de tekentafel.

Nu is inspiratie voor mij zelden een probleem. Het nieuwe ontwerp is er trouwens eentje dat voor zowel een jongen als een meisje kan, dus als het uiteindelijk toch nog een meisje zou blijken te zijn, is ook dat geen probleem. Maar zoals gezegd, de vakantie is in aantocht. Mensen gaan op vakantie en de dames zouden graag wat handwerk meenemen. En de vakantie IS ook ideaal voor zoiets, hé. Maar dan moeten ze wel weten wat ze precies moeten doen, hé. En ik ontwerp uiteraard ook niet zomaar: eerst doe ik een pak research zodat ik exact, tot in de puntjes weet hoe het soort kledingstuk dat ik wil maken er zou moeten uitzien. En ik moet er ook rekening mee houden dat sommige mensen hun plan kunnen trekken met wat uitleg en een aantal afbeeldingen. maar er zijn er andere bij wie je exact moet uittekenen wat het moet zijn en liefst ook nog zeggen hoeveel steken ze moeten opzetten enzoverder.

Vandaag waren we bijvoorbeeld op bezoek bij een dame van het eerste type en dat was zalig. Alleen moesten wij wel naar haar toe, want ze is al heel oud en geraakt niet meer tot in de bib. Ik begrijp dat perfect want als ik mijn auto niet had gehad, was ik ook niet tot bij haar geraakt: de dichtstbijzinde bushalte was op ca 1km. maar het is iemand die al heel haar leven creatief bezig is en zo iemand kan zelf meedenken :-) niettemin, ik heb er toch wat opzoekwerk voor moeten doen, uiteraard.

Tegen de volgende bijeenkomst zaterdag hoop ik een lijstje te hebben met delegeerbare stukken, zowel dingen voor wie vrij kan werken, als voor mensen die alleen rechte lapjes kunnen maken ;-).  En hopelijk zijn er dan ook genoeg gegadigden. in ieder geval, eens het werk zo'n beetje verdeeld is, is die stress gelukkig weer voorbij. Want voor het helem project op zich hebben we nog wel wat tijd. We rekenen dat de onderdelen zouden moeten klaar zijn tegen februari-maart volgend jaar. om onze reuzenkleren te zien is het wachten tot erfgoeddag volgend jaar. maar daarvan hou ik mijn lezers hier zeker nog op de hoogte :-)

15-06-12

Kotsbeu

Moest eigenlijk over een kwartier in Mechelen zijn om mijn reuzin te gaan opmeten. Met de auto zou me dat nog min of meer lukken, te meer omdat ik dan onderweg een boke zou kunnen eten. Met fiets en openbaar vervoer ga ik er waarschijnlijk pas tegen 15u30 kunnen zijn.

Voor wie het nog niet weet, de haak- en breigroep waarmee ik de Mechelse bib omtoverde tot een dierentuin heeft een nieuw project. Mechelen heeft een hele familie stadsreuzen, een opa, vader en moeder, 2 dochters en een zoon. Die komen normaal maar een keer om de 25 jaar buiten, met de Hanswijkcavalcade. Dat is wel weinig en daarom zou Mechelen wat meer willen doen met hun reuzen. Er is een dossier opgesteld om de reuzen te laten erkennen als erfgoed en momenteel staan de reuzenkinderen te kijk in het Lamotcentrum. Volgend jaar staan ze daar weer in het kader van erfgoeddag en het is dan dat wij met onze bollen wol in het spel komen. Wij gaan ze namelijk aankleden. Wie geïnteresseerd is in dit en onze andere projecten kan ons volgen via onze facebookgroep http://www.facebook.com/groups/wirrewarrewol/

Nu, om een deftig passend kledingstuk te kunnen maken, moet je natuurlijk eerst maten kunnen nemen. En dat heeft eventjes geduurd. We zijn al eens naar de reuzen gaan kijken, maar toen stonden ze nog in een depot. En ze hadden hun huidige kleren aan. Dat geeft wel een idee, maar om echt goed te kunnen meten, moesten ze eigenlijk uit de kleren ;-) Dat gaan we dus vanmiddag doen.

Maar ja, 13u30 is voor mij vroeg. En zoals gezegd, met de auto zou ik op een kwartiertje in mechelen zijn. Maar met het openbaar vervoer... En ik moet ook nog eten. In de auto zou ik perfect mijn boterhammen kunnen oppeuzelen onderweg. Op de bus eten mag niet, maar ik zou het dan nog wel aan de halte kunnen doen. Alleen, dan moet ik ze wel meesleuren natuurlijk. En mijn meesleurcapaciteit is beperkt. Nu ik zoveel mogelijk met de fiets ga, kan ik mijn caddy niet gebruiken. Ik kan wel een rugzak gebruiken, maar ik zit nu al met pijn in beide enkels, mijn knieën beginnen ook moeilijk te doen, mijn elleboog is nog altijd niet hersteld van dat gesleur met de caddy. ik heb écht geen zin om binnenkort ook nog eens pijn in mijn schouders en rug te hebben van het zeulen met een rugzak.

Dus moet ik eerst eten en pas dan kan ik weg. M.a.w ik ga hier pas ten vroegste rond 14u weggeraken en dat wil zeggen dat ik pas in Mechelen ga zijn tegen 14u40. En dan moet ik daar nog overstappen op een andere bus, die eigenlijk om 14u40 vertrekt. Gelukkig op hetzelfde perron, maar aangezien die bus vanuit Vilvoorde zelden op tijd rijdt, mag ik er eigenlijk van uitgaan dat ik die bus daar mis. Dus moet ik een halfuur wachten op de volgende. Enfin, !k betwijfel of ik er voor 15u30 ga zijn.

 

En dat alles terwijl ik ondertussen eigenlijk terug een auto heb. Alleen ik mag er nog niet mee rijden. Want ik heb nog geen nummerplaat en ik ben nog niet verzekerd. En dat heeft dan weer alles te maken met mijn verzekeraar. Die hadden van mij een aantal dingen nodig. Ondermeer een attest van het DIV dat ik mijn oude nummerplaat heb binnengedaan. Daar hoorde ik niets van, alhoewel mijn nummerplaat al van begin mee weg is. heb ik uiteindelijk naar gemaild en toen had ik dat attest een paar dagen later. Maandag heb ik dat aan mijn verzekering bezorgd. Sindsdien weer nul komma niks gehoord :-( Wel vrijdag een brief gekregen van hun advocaat dat ik de facturen van mei en juni nog moet betalen. Daar zijn ze wel snel mee... Maar ik moet die helemaal niet betalen want toen was die auto er immers al niet meer.

Bon, ik mail ze nu dus om de 2 dagen en dan hoop ik dat ze het binnenkort wel voldoende op hun zenuwen zullen krijgen en in gang gaan schieten. Maar het is echt wel heel vervelend en ik word er nerveus van.

13:53 Gepost door Schaduw Zijde in Crea-hobbies, Dagboek, Lichtpuntjes, Schaduwen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-03-12

Naailes

Best wel en productieve naailes gehad.

  • Patroon overgetekend voor een rok. Volgende les nog wat extra ruimte voor mijn achterkant bijtekenen ;-)
  • een bloesje, dat ik voor 3€ gekocht had in de solden bij Wibra, aangepast: er zat elastiek in onderaan maar daarmee zie ik er veel te dik uit. Oplossing: elastiek eruit, mooi platstrijken en nu nog een zoompje inleggen
  • een poncho, die een vriendin wegdeed, aangepast aan mijn smaak: rokraag eruit (die ga ik hergebruiken als haarband) en halsopening wat wijder. Nu nog afwerken met een mooi biesbandje en voilà, weer een stuk klaar ;-)

Kunnen naaien is echt zaaaalig :-)

22:08 Gepost door Schaduw Zijde in Crea-hobbies, Dagboek, Lichtpuntjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-12

Knit the Bib en daarna

Wat een dag! Héél veel belangstelling voor ons project, veel moeten praten en bijgevolg nu mijn stem aan het verliezen. Alhoewel, dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat ik al heel de week verkouden ben en de laatste jaren slaagt dat altijd over op mijn stem, blijkbaar. Ik denk zelfs dat ik nog siroop heb staan van de vorige sessie...

De foto's kan je bewonderen op mijn facebook album: hier

Wat ik hier op mijn blog nu met jullie wil delen is mijn volgende project. Eerst even zeggen, dat we zeker doorgaan. Waarmee, dat is nog niet duidelijk. Er zit een en ander in de pijplijn, maar het is allemaal nog niet helemaal concreet. Maar dat komt nog. Mocht je geïnteresseerd zijn om alsnog mee te doen, vraag er maar naar in de bib en ze zullen je wel doorverwijzen. Of stuur mij een mailtje via deze blog.

Hoedanook, ik heb zelf alvast één project waar ik me mee ga bezighouden. Dat komt zo. Vorige zondag, na het opbouwen van de dieren, miste ik mijn bus en moest ik een uur wachten. Wat doet een mens dan? Haken natuurlijk;-) En nadenken. Zo was ik op een bepaald moment aan het denken over het bewildbreien van bomen. Dat heb ik altijd geweldig gevonden. Maar ik heb dan ook iets met bomen. Ik vind het, naast bloemen, de mooiste levende wezens op aarde!

En ik heb ook - en wie mij in het echte leven al wat langer kent weet dat - ook iets met fabelwezens. Ik ben al heel lang bezig met... ja, hoe moet ik het noemen... Een boek is het niet echt. Het zou wel kunnen uitgroeien tot een boek. maqar eigenlijk gaat het daar niet om. Waar ik mee bezig ben is vooral het bedenken van een nieuwe klasse van fabelwezens. Zo'n beetje zoals Tolkien Midden-Aarde en la zijn bewoners bedacht. Zo heb ik mijn fabelwezens die naar de steden getrokken zijn. Sommige zijn hetzelfde gebleven, alleen in een stadse setting. Bijvoorbeeld boomnimfen. Andere zijn geëvolueerd naar iets totaal nieuws.  Zo ontdekte ik bijvoorbeeld onlangs nog de Peultjes.

En ik denk dat het kwam doordat ik die Peultjes al in haakwerk omgezet had (het is te zeggen, eigenlijk bracht het haakwerk de Peultjes voort, maar dat is maar een detail ;-). Plots zag ik haar voor mij: Sylvia Dryada, de boomnimf.

103_8488.JPG

Ze krijgt een jurk van gehaakte blaadjes, ofwel in groentinten of in herfstkleuren, dat weet ik nog niet. Met ferme heupen en een pront stel borsten. Dan heeft het mansvolk ook wat om naar te kijken ;-)

Wat ik ook nog niet weet, is waar ze gaat komen. Ik ben eigenlijk op zoek naar een geschikte boom. Mensen uit de regio Vilvoorde/Mechelen kunnen me hierbij helpen! Het moet er eentje zijn met een stam waarop op iets groter dan manshoogte 2 "armen" uit de stam ontspruiten. Meer mag ook, maar het moeten er minstens 2 zijn die ik dan als haar armen kan aankleden. De boom mag ook niet te hoog zijn, want... euh, ik heb hoogtevrees, hé ;-) Twee trapjes op een lader is het hoogste dat je mij "van de grond kan krijgen". Natuurlijk, als iemand anders bereid is om in mijn plaats de hoogste lappen aan elkaar te naaien, mag een hogere boom natuurlijk ook ;-) Graag een boom die een beetje zichtbaar is: als er niemand ooit langskomt, heeft het niet veel zin.

Als je zo'n boom voor mij weet staan, dan hoor ik het graag. En als je restjes groene en bruine wol voor me hebt, of herstkleurtjes (oranje, rood, geel,...), dat is uiteraard ook welkom :-)

24-02-12

Opening Knit the Bib

Morgen is de plechtige inhuldiging van ons Mechels haak- en breiproject. Vanavond hebben we er de laatste hand aan gelegd. Alles ligt, hangt, zit en staat klaar ;-) Wie de opening graag wil bijwonen: morgen om 10u30 in de bibliotheek in Mechelen. Moensstraat is dat. Ook nadien kan je alles nog komen bewonderen in en rond de jeugdbibliotheek. Bij wijze van voorsmaakje alvast een fotootje van mijn kikker. Andere foto's volgen na de opening ;-)

428708_3380950889582_1443724977_33328338_1531994769_n.jpg

21:41 Gepost door Schaduw Zijde in Crea-hobbies, Dagboek, Lichtpuntjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |