13-04-14

Charles Demuth Art

Dames en heren, graag even jullie aandacht voor het spel met bovenstaande naam!

Het is van de hand van Ainars, een Letse game maker, wiens spelletjes ik bijzonder graag speel. Voor dit spel gebruikte hij een aantal werken van de Amerikaanse kunstenaar Charles Demuth, die mij - moet ik toegeven - compleet onbekend was. Maar het werk heeft wel iets.

In combinatie met een leuk folkmuziekje en grappige sound effects heeft het geleid tot een kort, zeer eenvoudig maar fijn spelletje. Ongewoon voor Ainars, maar ik heb zo de indruk dat die wat aan het experimenteren is met iets nieuws. Maar wel helemaal van het soort zoals ik ze graag tegen kom op het wondere web :-) Beetje de sfeer van Wogger en Haluz, maar een tikje abstracter. 

Wil je het ook spelen? Klik dan HIER.

07:22 Gepost door Schaduw Zijde in Digitale wereld, Games | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-13

Zware week

Ontieglijk zware week gehad met drie momenten van intense stress. Heb nu wel weer even genoeg gehad, vind ik. Het ergste is dat dat mijn toch al zo broze dagnachtritme nog meer in de war stuurt. Vannacht geen oog dichtgedaan, puur van stress.

Vrijdagavond gaf de interne cd-romspeler van mijn pc de geest. Had het al wel verwacht want hij had al een paar keer vreselijk veel lawaai gemaakt. Maar hij speelde nog. Dan wou het deurtje niet meer opengaan. Vrijdagavond heb ik dat kunnen oplossen met de truuk met de paperclip. Om vervolgens vast te stellen dat er van spelen geen sprake meer was.

Miserie voor mij, want dat betekent dat ik ook geen luisterboeken meer kan gebruiken. En ik was nog zo blij dat ik een manier gevonden had om terug te lezen én mezelf te helpen in te slapen. Nu heb ik hier wel nog mijn vorige pc staan. Starten wil die niet meer, maar er zit wel een goeie cd-romspeler in en een goeie dvd-speler.  Ook al zoiets wat ik alleen nog op mijn pc kon. De ingebouwde dvd-speler van mijn tv heeft al enkele jaren geleden de geest gegeven en de externe die ik viavia 3de of misschien wel 4de of 5de hands kon krijgen, doet het ook al een hele tijd niet of nauwelijks meer. Het is te zeggen, als je het geduld hebt om hem een keer of 20 op en af te zetten, wil hij heel af en toe nog wel eens een dvd afspelen.

Gisteren wilde ik mijn pc opstarten en plots wou hij niet meer. Bleef hangen op een zwart scherm met een knipperend streepje linksboven. Alles geprobeerd wat ik kon bedenken, niks wou helpen. Uiteindelijk bleek het te maken te hebben met die kapotte cd-romspeler. Spijtig genoeg viel mijn frank al toen ik al de pc had proberen te formatteren. Ik helemaal in paniek want als zelfs formatteren al niet meer lukt... Maar terwijl ik op de pc van een vriendin mijn facebookvrienden te hulp riep, zag ik dus plots het licht. Bij het opstarten zoekt je pc normaal gezien eerst naar opstartbestanden op floppy (als je die nog hebt), dan op cd-rom en pas dan op de harde schijf zelf. Maar als die kapotte cd-romspeler niet reageert, blijft blijkbaar de hele boel hangen.

Dat werd bevestigd door een van mijn FB-vrienden. Toen ik dat door had, zag ik terug licht aan net eind van de tunnel. Want dat kan ik oplossen, die opstartsequentie veranderen. Een heel ander paar mouwen was de pc terug up-to-date krijgen. Er zit windows xp op en om daar nog iets mee te kunnen doen, moet je op zijn minst 2 service packs downloaden en installeren. Maar dan moet je dus naar de windowssite. En nu hebben die kerels er niet beter op gevonden dan je te verplichten om eerst internet explorer8 te installeren vooraleer je zelfs maar op die site op geraakt. Nu werk ik ondertussen al een paar jaar liever met firefox dan met IE. Maar Firefow downloaden ging dus ook niet want daarvoor heb je dan weer die vervloekte servicepacks nodig.

Goed, ik denk, ik zet IE8 er wel even op en smijt het er dan daarna wel terug af. Wil dat ding om god weet welke reden zichzelf toch ook niet laten installeren zeker? Zucht... Gelukkig had ik op mijn externe harde schijf nog een vroegere versie van firefox staan en daarmee is het me gelukt om toch op zijn minst die eerste 2 servicepacks te pakken te krijgen.

Dan nog mijn vertrouwde Firefox-extensies er terug opzwieren. Dat was niet zo'n probleem omdat je op de downloadsite daarvoor kan aanduiden welke je favorieten zijn. En tenslotte de nog de paar programma's die ik nog offline gebruik terug installeren. Zo gebruik ik bijvoorbeeld HPS ShopList om mijn boodschappenlijstjes te maken. De backup-optie daarvan blijkt goed te werken. Ik gebruikte ook stickies op mijn bureaublad. de link daarvan geef ik niet mee, want ik stap ervan af. Het is heel handig, maar... de backup werkt niet. Om je bestanden te kunnen herstellen moet je om te beginnen al een apart programma downloaden en als je het dan gebruikt werkt het nog niet eens ook: het vraagt naar een andere bestandsindeling dan die waarin het zelf een backup produceert. Jaaaa zeeeeg!!! Brol maw, dus daar ga ik iets anders op moeten bedenken.

Enfin, een hele nacht bezig geweest. En het is vooral dat die pc voor mij zo vreselijk belangrijk is. En dat dat zo moeilijk is om mensen duidelijk te maken. Daar ging het tweede stressmoment van de week ondermeer over. Ik ga hier zo in het openbaar niet in detail treden, maar het ging erom dat bepaalde mensen (met invloed over het reilen en zeilen  van mijn leven) vinden dat ik te veel tijd achter mijn pc doorbreng. Maar hoe kan dat anders: dat ding is mijn tv, mijn telefoon, mijn boeken, mijn muziek, mijn sociaal leven, mijn inventaris, mijn agenda, mijn extern geheugen dat alles moet onthouden wat mijn eigen hersenen niet meer willen bijhouden, zoals ondermeer idiote dingen als wanneer heb ik voor het laatst een douche genomen, mijn medisch dossier zit daarop met ondermeer een lijstje van alle medicatie die ik moet nemen en wanneer ik dat moet doen, en waaraan ik sinds wanneer lijd, mijn to do lijst, mijn planning, mijn doelstellingen, enfin, zo goed als alles wat mij helpt om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de weinige tijd en het slecht functionerende lichaam dat ik heb.

M.a.w als dat ding niet doet wat het moet doen, is dat een ramp. te meer omdat ik het geld niet heb om het ding te vervangen. Bij de vorige crash heb ik het geluk gehad dat ik een afdankertje kon krijgen van een dokterskabinet. Maar of dat de volgende keer weer lukt...

Ik ben dat soms zo beu. Altijd maar weer die problemen en toestanden. Prutsen en broddelen met afdankertjes met alle miserie vandien, de angst van wat gaat er nu weer op mij afkomen, hoe moet ik dit weer oplossen. En dan heb ik nog het geluk dat ik best wel goed ben in prutsen met vanalles en nog wat. En dat ik veel en goede vrienden heb, zodat er zich in tijden van nood doorgaans wel ergens een of andere oplossing aandient.

Maar ik ben het wel moe. Het put me uit. Vandaag begrijp ik eigenlijk niet meer hoe ik dat vroeger uithield. Nu is het alsof elke stresspiek me minstens een half jaar ouder maakt.  Over een goeie anderhalve maand word ik 48 maar ik voel me minstens 60. Soms kijk ik in de spiegel en ben ik verrast om te zien hoe jong mijn gezicht er nog altijd uitziet. Want zoals ik eruit zie, is absoluut niet hoe ik me voel. Ik voel me oud en roestig, alles in mij knarst en piept en rammelt even hard als die cd-romspeler eergisteren.

Nu goed, de pc doet het wel weer even. Ik was graag vandaag naar het repair café in Mechelen gegaan in de hoop om iemand te vinden die me kan helpen om van 2 halfgoeie pc's 1 redelijke te maken. dat moet kunnen, alleen weet ik net te weinig af van de binnenkant van pc's om het zelf te doen. Maar het gaat vandaag niet lukken: slaap nodig. En donderdag is het alweer tijd voor mijn volgende spuitje, joepie! Dat zal ook al helpen want ik voel het nog altijd als het zo'n beetje uitgewerkt is.

Voor wie dacht dat ik de tel kwijt ben en zich afvraagt of ik nog iets ga zeggen over dat eerste stressmoment: nee, sorry. Dat heeft met liefdesperikelen te maken en dat is zo moeilijk en ingewikkeld en ligt bij mij zo gevoelig. Daar kon ik eigenlijk maar met 1 persoon over praten: Saskia, en die is er niet meer. Ik mis haar echt enorm.

 

21-07-13

Deze week op Facebook

Ik weet dat mijn vrienden hier komen bijlezen hoe het met mij gaat. Maar degenen die niet op Facebook zitten, missen eigenlijk heel wat. Dus dacht ik, als ik nu eens regelmatig een samenvatting van mijn FB-nieuws maak en dat hier post? Bij deze dus!

Statusupdates

 • 15/7 Laatste week werken aan ‪ProjectT‬. Nog heel wat te doen maar vooral afwerking. Volgende week naar Boom om alles te installeren [project T: wait and see, maar het heeft met haken te maken ;-)]
 • 15/7 Heeft iemand van jullie wat kaas gegeten van haarknippen? Ik zoek iemand die mijn haarbos, die weer veel te lang geworden is, te kortwieken.
 • 15/7 Net ontdekt dat er nu ook twee kerstomaatjes in aanmaak zijn:-)  En de radijzen en de sla zijn ook bijna plukklaar. Mijne lochting doet het goed:-)
 • 16/7 Effe een vogel aan een laatste rustplaats geholpen. Lag een paar huizen verder dood in de goot. Een merelinnetje, denk ik. Ik zag ze liggen in 't thuiskomen en dacht, als ze er straks nog ligt, zal ik er wel iets aan doen. Ze lag er effectief nog. Nu ligt ze ergens buiten de stad op een rustig plaatsje in een wegberm. Klaar om op natuurlijke wijze gerecycleerd te worden.
 • 18/7 Haakactiviteiten vanavond onderbroken door drie kwetterende meisjes van 7, 6 en 4, die er alles van wilden weten en dus heel de inhoud van mijn naaitasje en caddy grondig geïnspecteerd, bewonderd en bevraagd hebben en mij en passant ook nog zowat alles hebben verteld over zichzelf, hun ouders, grootouders én overgrootouders. Zalig, kinderen die zo open zijn
 • 19/7 Word ik hier potverdrie gebeten door een vlieg!

Foto's

Nieuwe foto's in:

14:00 Gepost door Schaduw Zijde in Digitale wereld, Facebook | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-12

Online gezondheidsdagboek

Om niet met mijn mond vol tanden te moeten staan als een dokter mij vraagt hoe lang of hoe vaak ik dat of dat symptoom heb, probeer ik al een tijdje een soort "gezondheidsdagboek" bij te houden. Maar ik had er nog niet echt het goede systeem voor gevonden. Ik had het gewoon op papier geprobeerd, maar dan dacht ik daar niet altijd aan. En dan moet je nog altijd zelf gaan tellen en analyseren als je ook iets met die gegevens wil doen, bijvoorbeeld zien hoeveel uur ik gemiddeld slaap.

Dat moet in het digitale tijdperk beter kunnen, dacht ik, en dus was ik al een tijd op zoek naar een manbier om zoiets online bij te houden. Nu vind je her en der wel eet- of slaapdagboeken. Maar dan zit je nog altijd met verschillende sites en alleen die onderwerpen.

Maar vorige week ontdekte ik - terwijl ik naar iets anders op zoek was - toevallig deze site: http://www.medhelp.org/. En die is dus geweldig! Er zijn "trackers" voor een heleboel zaken: schildklierproblemen, slaap, gewicht, pijn,... Als je een tracker aanmaakt bijvoorbeeld om pijnproblemen op te volgen, krijg je dit scherm, waarop je kan aanduiden waar je die dag precies pijn had en hoe erg die was:

pijn.JPG

Daarnaast kan je bijhouden welke medicatie je gebruikt of - en dat is wel een vraag die je vaak krijgt - die je in het verleden voor een bepaalde aandoening gebruikt hebt. Als je een geheugen hebt zoals het mijne is het wel handig als je al die info ergens bij elkaar kan hebben. je kan jezelf zelfs laten verwittigen als je pillenvoorraad bijna op is of wanneer je naar de dokter moet voor een bepaalde checkup. Ook handig voor gezinnen want je kan die trackers en alle andere info niet alleen bijhouden voor jezelf maar ook voor de andere gezinsleden. Eigenlijk een soort online medisch dossier.

Die trackers zijn behoorlijk uitgebreid, dus je kan er heel veel info in kwijt. Je geneest er natuurlijk niet van. Maar als je het goed en regelmatig invult, geeft het je wel een heel gedetailleerd en redelijk objectief beeld van je medische problemen. Als ik nu mijn dokter om een voorschriftje voor iets tegen diarree vraag, en hij stelt me dezelfde vraag als altijd, namelijk: jamaar hoe vaak heb je diarree. Dan ga ik deze keer tenminste kunnen zeggen, wel, zo of zoveel keer per week. En dan weet die mens tenminste of hij zich daar zorgen over moet maken en wat hij me precies moet voorschrijven ;-)

Het is trouwens door ondermeer die vraag dat ik op zoek ben gegaan naar een systeem om gezondheidsinfo bij te houden. Ik kan daar nooit op antwoorden. Omdat het net dat soort dingen is waarvoor mijn geheugen niet meer werkt: dingen waar ik niet echt bij stilsta. Vraag me waarover we het vanmorgen in de leeskring zoal hebben gehad en ik kan je een antwoord geven. Zelfs een vrij gedetailleerd antwoord, hoewel ik toch ook niet meer - zoals vroeger - bijna woordelijk zou kunnen herhalen wie wat gezegd heeft. Maar kom niet af met vragen als: wat heb je vanmiddag gegeten, of heb je wel je pillen genomen, of hoe zat het de consistentie van je potinhoud vandaag. Daar moet ik dan altijd vreselijk hard over nadenken. En vaak is het echt gewoon weg.

Ik val in herhaling, maar ik blijf me daarover verwonderen. Over dat falend geheugen van mij. Ik kan dat maar niet snappen dat je van iemand met een zeer goed geheugen (misschien zelfs te goed, want vroeger wist ik ook dat soort kleine details nog terug op te roepen) kan gaan naar dit. het is ook dat wat me het meest stoort. Dat wat me het meest het gevoel geeft dat ik van de ene dag op de andere als het ware in een andere mens veranderd ben. De vermoeidheid en de pijn, dat is anders. Die dingen geven me niet het gevoel dat ik een andere persoonlijkheid heb gekregen. Ik ben dezelfde als vroeger maar ik kan minder. Maar ik zonder mijn vroegere geheugen, dat ben ik niet meer. Dat voelt echt alsof ik in het lichaam van iemand anders zit.

Raar...

22:29 Gepost door Schaduw Zijde in Digitale wereld, Het vege lijf, Mijn gedacht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-12

Woordwolken

Net een leuke webapp ontdekt waarmee je woordwolken kan maken, ondermeer op basis van de rss-feed van je blog. Hieronder een voorbeeldje:

Wordle: Schaduw Zijdes woordwolken

Plezant speelgoed. Moet ik bladwijzeren voor tegen dat ik nog eens een digitale wenskaart nodig heb :-)

00:04 Gepost door Schaduw Zijde in Digitale wereld | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-10

Update banner en foto's uploaden

Ondertussen heb ik:

 • het randje met de info over de generatorsite weggeknipt
 • links en rechts wat wit toegevoegd zodat de afbeelding gecentreerd staat
 • nog een heleboel andere banners gemaakt
 • een omweg gevonden om toch afbeeldingen te kunnen uploaden op mijn blogs
 • dan maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook een rss feed icon te maken aangepast aan de kleuren van deze blog
 • tenslotte een banner geüpload die beter bij de weersomstandigheden past ;-)
 • me herinnerd dat ik prutsen aan websites altijd al kweeniehoe leuk heb gevonden

22:16 Gepost door Schaduw Zijde in Blogs en bloggen, Digitale wereld | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Banner

Wat vinden jullie van mijn nieuwe banner hierboven? Ik kwam een online bannergenerator tegen en besloot om er eentje te maken voor deze blog, op basis van één van mijn eigen foto's. Het enige nadeel vind ik dat de info van de genarator mee op de banner staat, maar ja, dat heb je met gratis dingen, hé.

Nu ik weet hoe makkelijk dat gaat, ga ik er beslist nog een serie maken. Dan kan ik terug - zoals in het prille begin - variëren naar gelang seizoen of stemming :-) Ga er ook eentje maken voor mijn naaiklasblogje, maar daarvoor moet ik eerst eens een foto maken die daarbij past.

En ook zou ik eens te weten moeten komen waarom ik van op mijn pc geen foto's meer kan uploaden naar mijn blogs. heb er al eens een mailtje over gestuurd, maar kreeg een nietszeggend antwoord terug. De banner hierboven heb ik in de naailes erop gezet. Daar werkt het wel. Tja, ouwe pc...

01:33 Gepost door Schaduw Zijde in Blogs en bloggen, Foto's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |