18-10-15

Het Schaduwenkabinet blogt om

Tijden veranderen. Toen ik op 11 juni 2003 met deze blog begon, was het wwweb nog niet wat het nu was. Facebook en Pinterest bestonden nog niet. Nu zijn dat mijn grootste pleisterplaatsen. Info delen is veel makkelijker geworden, niet in het minst dankzij een geschenk uit de hemel, zijnde browser plugins.

Ook ik was nog niet wie ik nu ben. Mijn leven is er niet makkelijker op geworden, mijn gezondheid niet beter. Toch mag ik stellen dat ik me, ondanks alles, beter in mijn vel voel dan ooit. Ik doe dingen die ik graag doe: haken en wildhaken, naaien, loomknitten, columns schrijven, lezen en leeskringen, foto's maken. Er zijn katten in mijn leven, een goed zorgkader, goeie vrienden, en af en toe zelfs wederzijdse vlinders in de buik. Het leven is verre van perfect maar ook niet slecht.

Er is nog steeds de nood om dingen uit mijn leven met anderen te delen via het wonderlijke wweb. Maar as of today kies ik voor een andere methode. Je vindt Het Schaduwenkabinet voortaan op Tumblr: http://schaduwenkabinet.tumblr.com/

Vaarwel voor hier en misschien tot ziens op het nieuwe adres :-)

 

21:03 Gepost door Schaduw Zijde in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-15

Vraag: wat kan ik doen voor mijn verjaardag?

Over die vraag ben ik al maandenlang mijn hoofd aan het pijnigen. Volgende maand word ik immers 50. En dat is toch niet niks.

Wie mij een beetje kent, weet dat mijn leven altijd moeilijk is geweest. Ik zou deze symbolische leeftijd nooit gehaald hebben als er niet de vele mensen zouden geweest zijn die mijn pad hebben gekruist en mijn leven aangenamer en draaglijker hebben gemaakt. Ik zou er dan ook graag een bijzondere dag van maken, in het gezelschap van die vrienden. 

Maar hoe? Ik loop op alle vlakken tegen hindernissen aan.

Thuis een feestje geven is moeilijk. Het staat hier door gebrek aan energie en hulp weer nogal ferm overhoop. Op verplaatsing gaat zeker niet: ik heb nu eenmaal geen nagel om je-weet-wel ;-) Buiten is half november ook niet direct een optie, vrees ik. Al zou ik dat zelf nog het leukst vinden en het makkelijkst om te organiseren.

Dus ik weet het niet. Creatief ben ik genoeg. Ik heb wel wat ideetjes op stapel staan om iets speciaals te doen met en voor mijn verjaardag, waarover ik mijn vrienden binnenkort wel iets zal laten weten. Het is alleen het samenkomen waar ik maar geen oplossing voor vind. Ik ben geen groot feestbeest. daar ben ik nu eenmaal te introvert voor. Maar ik heb echt geen zin om deze verjaardag alleen of in heel klein comité door te brengen. Als iemand daar een geweldig idee voor heeft, dat zo goed als niks kost, je zou me er een geweldig groot plezier mee doen. Iemand inspiratie?

00:23 Gepost door Schaduw Zijde in Vragen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |