25-09-14

Moe

Ik voel me al een hele tijd bepaald niet florissant... Vandaar ook de lange radiostilte hier. Eigenlijk sleept het al een paar jaar aan. Er is al een en ander onderzocht, aan het licht gekomen  en behandeld. Maar het effect van die behandeling duurt nooit lang. De laatste maanden is het weer heel erg. Ik loop de helft van de tijd als een zombie rond en val regelmatig in slaap aan mijn pc. Zelfs als ik voldoende slaap, heb ik allesbehalve een uitgerust gevoel.

Nu moest ik vandaag toch op controle bij de schildklierdokter, dus ik hoopte dat daar misschien iets aan het licht zou komen. Ook al omdat ik veel vertrouwen in haar heb. Ze komt erg intelligent over en kent je dossier altijd heel goed. Heel belangrijk als je geen simpel geval bent ;-)

Echt duidelijk is het nog niet, maar ze heeft wel een en ander voorgesteld. Ten eerste vitaminekuur als oppepper. Revitalose. Iemand ervaring mee? Gaat blijkbaar om een hoge dosis vitamine C. Ten tweede, klein beetje schildklierhormoon bijnemen. Ten derde, omdat ik ondanks behandeling veel last blijf hebben van reflux, paar veranderingen qua medicatie: types die wat minder maaglast geven. Bijvoorbeeld stoppen met ijzer bijnemen en in plaats daarvan veel courgettesoep eten. Blijkbaar zit in de schil daarvan veel ijzer. Mjam, gelukkig lust ik dat. Dit jaar ook geëxperimenteerd met zelf kweken, maar ik kreeg alleen mannetjesbloemen :-(

En tenslotte, nog eens naar het slaaplabo. Deze keer wel in Vilvoorde. Blijkbaar kan dat nu ook hier. Het is tenslotte al meer dan 10 jaar geleden en er zijn altijd wel nieuwe ontwikkelingen op medisch vlak. Dus hopelijk levert dat wat op. Heb ik vorig jaar trouwens zelf ook al geprobeerd, maar in Leuven stuurden ze me naar een psycholoog in plaats van het te onderzoeken. Ik begrijp het wel, ze leggen veel nadruk op een goede slaaphygiëne. Maar eerlijk gezegd, na al die jaren wéét ik echt wel alles wat er te weten valt. En mij "coachen om vroeger naar bed te gaan en op te staan", ja, fijn, maar het is echt geen kwestie van coachen, het gaat gewoon niet. Ik ben zo moe dat ik elke dag (!) twee wekkers nodig heb en zelfs dan slaap ik er niet zelden nog los doorheen of ik val meteen terug in slaap als ik ze afgezet heb. Soms zo snel dat ik me zelfs niet kan herinneren dat ik ze afgezet heb.

Zodus, ik hoop dat dat alles wat oplevert. Want ik ben het echt wel beu. Ik wandel of fiets nog nauwelijks. Kom zelfs nauwelijks nog buiten, eerlijk gezegd. Ik heb er gewoon de energie niet voor. En stappen doet almaar meer pijn. Zou ook met slecht slapen te maken kunnen hebben: je hebt je slaap nodig om te recupereren en te herstellen, tenslotte. Ik hoop dus zéér hard dat het iets oplevert en dat ik iets van behandeling kan krijgen.

 

21:00 Gepost door Schaduw Zijde in Het vege lijf, Schaduwen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.