29-09-13

Wild food

Nu ik terug energie heb om te fietsen en te wandelen, heb ik me, zolang het er nog het seizoen voor is, ook terug op het zoeken en bereiden van wild food gestort. Vorige week al vlierbessiroop gemaakt.En meidoornbessen en rozenbottels geplukt. De meidoornbessen zijn al gekookt en uitgelekt. Daar ga ik gelei van maken.De pulp heb ik gezeefd en daar ga ik fruitsnoepjes van maken. De rozenbottelsworden een deel gelei en een deel siroop. Ik ga nog wel eens terug want er waren heel veel rozenbottels. Daar zou ik ook nog wel fruitsnoep van willen maken, als dat met de meidoorn goed lukt.

Mmja, ik heb echt terug energie :-) Zoals ik was tot voor 13 jaar zal ik wellicht nooit meer worden, maar hiermee kan ik ook al wel leven. Met hoe het het afgelopen jaar was niet.

14:37 Gepost door Schaduw Zijde in Lichtpuntjes, Wild food | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wild food!

Wat leuk!
Vandaag 30 sept. 14, ben ik weer aan aan het plukken geweest, lekker zonnig herftweer en heel veel bessen. Ik heb voor de zoveelste keer vlierbessen (heel veel vlier in de buurt) geplukt. vandaag heb ik nog rozebottels (weinig in de buurt) en meidoornbessen (heel veel in de buurt) geplukt een tas vol. Nu weer aan het werk. Van de meidoorn kreeg ik gisteren pas weet van. Vandaag dus op pad geweest. En zie, meidoornboom naast de vlierbessen boom
Nu maar een ander recept bedenken of opzoeken.

Gepost door: Purple | 30-09-13

Reageren op dit commentaar

Van meidoornbessen kan je een lekkere gelei maken. het voordeel is dat die bessen enorm goed geleren. Zelfs gewoon al met het uitdruipen was het sap al wat ingedikt, nog voor er suiker aan te pas kwam. gedroogde bessen kan je naar het schijnt malen en als bloem gebruiken. Likeur en zo wordt er ook van gemaakt. En onthou goed waar die boom staat (staan idd vaak zij aan zij met vlier) want in de lente kan de jonge blaadje gebruiken in sla en de bloemen zijn ook eetbaar.

Gepost door: Schaduw Zijde | 30-09-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.