08-09-13

Open Monumenten Dag? Ammehoela...

Na elke editie van OMD stel ik me meer en meer de vraag waar dat "Open" eigenlijk nog op slaat. Stel ik mijn programma op voor morgen in Mechelen, kan ik gelijk de helft (!) van alle "opengestelde" monumenten van mijn lijstje schrappen omdat ze alleen "open" zijn voor wie van tevoren gereserveerd heeft.

Sorry hé, maar wat met mensen die pas de dag van tevoren beslissen of ze die dag iets gaan ondernemen of niet? Of wat ze die dag gaan ondernemen. Want er is ook een tendens om zoveel mogelijk evenementen tegelijk te plannen, bij voorkeur op momenten dat het goed weer zou kunnen zijn en wanneer er geen vakanties zijn en ook niet tijdens examenperiodes.: m.a.w. ofwel vlak na de zomervakantie of van na de paasvakantie tot voor den blok.

In september moet je dus echt kiezen wat je gaat doen en wat niet. En soms doet een mens dat pas aan de vooravond, of kan hij niet anders. Wel, bij OMD hebben die dus pech. Want open is dus niet écht open. 

Bon, ik heb mijn lesje geleerd: voortaan in mijn agenda reminder 3 weken van tevoren dat ik moet opzoeken wat ik wil doen én reserveren.

00:25 Gepost door Schaduw Zijde in Biotoop, Kunst, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.