19-08-13

Grote werken

Vrijdag kreeg ik - eindelijk - mijn eerste spuitje vitamine B12. En jawel, ik voel nu al een verschil: ik val niet meer in slaap waar ik sta, als ik amper 3 uur wakker ben. En ik ben terug in staat om dingen te ondernemen.

Zoals - en dat zijn dus die grote werken - het inrichten van een naaihoek, wat ik al héél lang wil doen. De tafel staat er al. Heb wat getwijfeld of ik ze niet zou zetten waar vroeger mijn buro stond. Maar eigenlijk is het de bedoeling dat daar de keukenkast met vitrinegedeelte komt, die nu in de veranda staat. Daar zou ik namelijk graag mijn mooi servies instoppen, dat nu in de vitrinekast staat, die ik eigenlijk wil gebruiken voor waar ze altijd voor heeft gediend: het stofvrij onderbrengen van de collectie klederdrachtenpoppen, die Opa van zijn vrachtwagenreizen voor mij meebracht. Ik weet dat dat wat kitscherig is, maar ik ben eraan gehecht, omdat de meesten van Opa komen.  Er zijn er ook een aantal (zeer mooie) die onze Russische buurvrouw meebracht als ze op familiebezoek ging. En een serie antieke die van bij mijn tante kwamen. Nu steken die voorlopig allemaal in koffers en dozen. Maar ik zou ze echt eindelijk eens willen kunnen uitstallen.

Enfin, ik wil maar zeggen, er moet hier nog heel wat verhuisd worden voor alles staat waar ik het zou willen hebben. Zo ook het hobbymateriaal. Dat staat nu boven, in mijn opbergkamer. En dat betekent dat ik het, als ik het wil gebruiken, eerst naar beneden moet sleuren en nadien terug naar boven.

Nu heb ik beneden wel 5 boekenrekken en die stonden ooit ook wel boordevol met alle boeken die ik sinds mijn studententijd verzameld had. Nu ben ik daarover wel gaan nadenken. Romans lees je meestal toch maar een keer. En daarna staan ze daar maar te staan. Toen Oma nog leefde had ik de uitwijkmogelijkheid om spulletjes bij haar te parkeren. Maar nu woon ik hier zelf en moet ik het doen met de ruimte die ik hier heb.

Dus heb ik een tijd geleden al mijn collectie romans serieus geschift. Ik heb nu nog ongeveer 6 schappen over, dus alleen die waarvan ik weet dat ik er inderdaad soms naar teruggrijp. Voor de rest is er de bib: de openbare en de Luisterpuntbib, want romans lees ik tegenwoordig meestal toch als luisterboek. Verder is er nog:

  • een schap met al wat met sprookjes te maken heeft
  • een schap met boeken over katten ;-)
  • een schap met non fictie over allerlei onderwerpen, bijv doe-het-zelven, info over natuurgebieden in de buurt, etc.
  • 2 schappen poëzie, maar daar ga ik ook nog eens flink in snoeien
  • 1 schap kunstboeken
  • 1 schap met heel mijn pillenwinkel: stond oorspronkelijk ook boven, maar aangezien ik ze doorgaans beneden inneem, is het praktischer om ze daar te hebben. Nu staan boven alleen nog die die ik ook effectief boven nodig heb: de pillen die ik meteen na het opstaan moet nemen

De rest van de in totaal 28 schappen bevatten: mappen met administratie (die ik ook eens dringend moet onder handen nemen), voorraad kantoor- en computergerief (wat ik ook eens moet nakijken en wat misschien beter boven op zijn plaats is), en wat ditjes en datjes die tot nog toe geen andere plaats gevonden hebben.

Een schapje wil ik gebruiken als een soort "voorouderaltaartje". Er staat nu al een foto van Saskia. De mooie ingekleurde foto van Oma's familie staat ook al daar in de buurt, maar ik zou het samen willen zetten. met daarbij een aantal spulletjes die verband houden met mijn familie.

De rest wordt dus hobbyhoek. Al mijn knutselspulletjes, haakgerief, knitting looms, naaigerief enz. Behalve de voorraden wol en stoffen, die blijven boven. Maar dan wel keurig geïnventariseerd, met foto en in welke doos wat zit. Voor wol is er de fantastische website ravelry, waarop je niet alleen fiches kan bijhouden van je projecten, maar ook heel je wolvoorraad. Het heeft me destijds effe werk gekost om al mijn wolletjes te fotograferen, maar het voordeel is dat ik nu perfect weet wat ik heb en wat ik niet heb :-)

Het is jammer dat er niet ook zoiets bestaat voor naaiprojecten, maar daarvoor behelp ik me wel met andere webmiddelen. Het enige wat van stoffen wel beneden mag blijven is mijn lappenmand: de restantjes van stofjes, die ik nog hergebruik bijvoorbeeld als voering voor gehaakte etuitjes en zo. Of voor kleine knuffels of applicaties.

Enfin, grote werken dus. het soort van dingen waar je niet eens van droomt als je na 3 uur wakker te zijn al terug in slaap dommelt achter je pc. Of wanneer je letterlijk te moe bent om naar de keuken te lopen om iets te eten klaar te maken. Als je al moe wordt van nog maar gewoon naar je fiets te kijken of zelfs maar aan een wandelingetje te denken.

In september moet ik terug naar schildklierdokter en dan ga ik haar eens en voor altijd duidelijk maken dat ze mij die vitamine B12 nooit maar dan ook nooit meer mag afnemen. Want zo'n compleet verloren jaar wil ik echt niet nog eens doormaken.

17:24 Gepost door Schaduw Zijde in Biotoop, Het vege lijf, Huis en tuin | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.