11-08-13

Dadels

Ik kocht een zakje dadels bij Carrefour. In solden ;-) : 1,35€ ipv 2,69€. Goeie dadels, niet van dat kleverige spul dat dicht opeengeperst in een schaaltje ligt en waarvan je tanden luid NEE roepen, als je er nog maar naar kijkt. Nee, veel betere. Lichter van kleur doordat ze niet onder de kleverige stroop zitten en ze hangen nog aan hun steeltjes. Dadels die ik zo kan eten zonder iets erbij. Die andere krijg ik alleen binnen als ze gepaard gaan met een flink stuk kaas om de smaak te verzachten.

Plots schoot me te binnen dat ik ooit eens iets kocht dat op abrikozen leek, wat het bij nader inzien - of liever proeven - niet bleek te zijn. En dat ik me toen had afgevraagd of het geen dadels waren geweest maar dat ik dat eigenlijk nooit had opgezocht. Dus tikte ik in Google "verse dadels" in.

Ik vond inderdaad dit:

verse-dadels.jpg

maar ook dit:

gtin8710400514008_2d1 (200x200_JPG).jpg

Tja, als dat verse dadels zijn, dan zijn dit verse pruimen, toch?

th_gedroogde_pruimen.jpg

Is dat nu uit pure onwetendheid of zou het zijn omdat het woord "vers" nu eenmaal beter verkoopt?

02:53 Gepost door Schaduw Zijde in Eten en drinken, Grappig, Taal | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dadels zijn zowat het enige gedroogde fruit dat ik eet (rozijnen en gedroogde pruimen, bah), heel zoet maar wel lekker vooral met kaas ;-) Vijgen eet ik vers maar (echt) verse dadels nog nooit. Ik had er zelfs geen flauw idee van dat je die vers kon kopen, wist zelfs niet hoe ze er uitzagen. Ik zal er eens op letten als ik naar de Carrefour ga, dat wil ik ook wel eens proeven :-)

Gepost door: bea | 11-08-13

Reageren op dit commentaar

Ik denk niet dat je die bij Carrefour gaat vinden, het was bij een Noordafrikaanse kruidenier dat ik ze zag

Gepost door: Schaduw Zijde | 11-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.