01-03-13

Pangasiusfilet

pangasius.JPGIk ben geen viseter. Nooit geweest. De enige vis die ik als kind at, waren fishsticks. En zelfs die moesten zeker niet elke week op het menu komen. En ik at ze alleen met aardappelpuree en mosterdsaus. Ooit op bezoek bij een vriendin in Oostende heb ik een vis gegeten die zij "platjes" noemden. Geen idee wat het was, pladijs misschien? Alleszins, die vond ik lekker. En in Griekenland proefde ik eens een hapje zwaardvis en dat bleek ook heel lekker. Een heel klein stukje gerookte zalm, zoiets van max 5x5cm, dat gaat er ook nog wel in. Maar dan heb ik het wel gehad.

Afgezien van zelfgemaakte tonijnsla en fishsticks is vis nog steeds iets wat ik maar heel zelden op het menu zet. Af en toe doe ik het wel eens. Als ik denk, het is nu toch wel weer heel lang geleden dat je nog eens vis gegeten hebt. Kan niet gezond zijn, denk ik dan, nooit eens vis eten.

Dus heb ik onlangs nog kabeljauwfilets gemaakt. Tja, ze staken al zeker 2 jaar in de diepvries. Ik was dus ook niet zeker of ze nog wel goed zouden zijn... Maar ik had ooit eens gratis een zakje gratinsaus voor vis gekregen en dat lag daar ook maar te liggen. Dus kabeljauw dan maar.

Het viel wel mee. Echt lekker vind ik kabeljauw niet. Smaakt zo waterig, vind ik. Maar ik heb me wel al afgevraagd of dat misschien is omdat ik die tot nog toe enkel in diegevroren vorm heb gegeten.Maar goed, het deed me er weer aan denken dat ik toch echt veel te weinig vis eet.

Deze week stond bij Colruyt de vis in de kijker. En ik zag in de folder dat een zak van 1kg pangasiusfilets amper 3€ kostten. Dat is veel eten voor weinig geld, dacht ik. Maar ik had wel nog nooit pangasius gegeten.Maar anderzijds, om een of andere reden vond ik dat het er lekker uitzag. Op de foto bij het recept ernaast zag het er een beetje uit als die platjes.

Enfin, uiteindelijk heb ik het toch maar gekocht.  En meteen ook klaargemaakt. Gebakken, met aardappeltjes, mosterdsaus (uiteraard! ;-) en gestoofde savooikool erbij. En wonder boven wonder, ik vond het lekker! Wie had dat kunnen denken :-) Allez vooruit, de komende tijd toch eens wat vaker vis op het menu dan.

23:43 Gepost door Schaduw Zijde in Eten en drinken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.