04-08-12

Genoten :-)

Ik ben net wezen fietsen en ik heb er enorm van genoten. Ik was nochtans aan het twijfelen. Het zag er nogal overtrokken uit en het had al even geregend. Plus waar ik naartoe wou is toch wel een heel eind fietsen, voor mij. En dan merkte ik dat mijn voorste band een beetje platjes stond. Gelukkig heb ik een tijdje geleden geïnvesteerd in een goeie fietspomp. het was dat of altijd aan iemand anders moeten vragen om mijn banden op te pompen, eerlijk gezegd, want met zo'n gewoon pompje , daar heb ik de kracht niet voor. Maar uiteindelijk zat ik dan toch op mijn fiets. 

Waar ik naartoe wou is de Daelweg. Die vormt een stukje van het natuurgebied Dorent-Nelebroek. Wie mij kent, wet dat ik iets heb met dat natuurgebied. Ik ben er echt helemaal mijn hart aan verloren vanaf de eerste keer dat ik er kwam. Die Daelweg in kwestie is ook een van de plekjes waar ik vlierbloesem, vlierbessen en meidoornbessen pluk om confituur of siroop van te maken. Meidoornbessenconfituur of -gelei kan ik trouwens warm aanbevelen: geleert heel goed, is zéér lekker en nog goed voor het hart ook.

Maar tot nog toe kende ik van due Daelweg maar ongeveer de helft. Ik kwam er immers te voet. Ik parkeerde de auto aan het kruispunt van Dorent- en Rekelstraat en ging dan te voet. Maar ja, te voet is mijn actieradius beperkt, dus kon ik nooit heel de weg doen.

Nu wist ik wel waar die straat langs het andere uiteinde ongeveer uitkwam, maar precies wist ik het niet. Er ligt daar zo een smal kwakkelstraatje, zo niet direct iets waar je met de auto makkelijk eens inrijdt. Met de fiets ligt dat anders. Daarmee kom je al wel eens op plekjes waar je met de auto nooit zou komen.

Zodus, vanaf dat ik die fiets had, was ik van plan om ooit nog eens de rest van het natuurgebied te gaan verkennen.  Zodra ik het kon. Want had je mij enkele maanden geleden gezegd dat ik vandaag deze fietstocht zou maken, ik zou je niet geloofd hebben. In het begin was mijn straat op en neer al een hele inspanning. Maar vandaag heb ik  maar liefst 10 km gedaan. En daar ben ik heel trots op :-) Het blijft maar een fractie van wat ik vroeger affietste, maar kom, voor mij is het toch een hele prestatie :-)

Ik ben dus eerst naar dat kwakkelstraatje gefietst en daar vond ik al snel het pad dat ik zocht. Eigenlijk was dat mijn hele plan: gewoon tot daar fietsen en zien of ik het begin van het pad kon lokaliseren. Maar eens ik daar was, en nadat ik dag had gezegd tegen een aantal paarden van de nabijgelegen manège, wel, toen was ik zo in mijn nopjes en zo aan het genieten dat ik dacht: nu ga ik door tot waar ik het herken. En toen ik daar was, dacht ik: nog een beetje verder. En toen ik aan het kruispunt kwam, waar ik anders mijn auto parkeer, dacht ik: en nu ga ik tot aan de brug in Eppegem en dan terug langs de Mechelsesteenweg :-)

En toen ik daar was, kreeg ik als bonus ook nog eens 8 ooievaars te zien, die stonden te slapen op de lantaarnpalen. Ik weet dat ze daar zijn, je kan ze daar al een paar jaar 's avonds op de palen zien staan. En ik weet dat het al een flinke kolonie geworden is. Als ik overdag langs daar passeer met de auto zie ik ze soms staan op het dak van een bedrijf dat daar ligt. Ik had al wel gezien dat het er veel waren, maar in het passeren kan ik ze natuurlijk niet tellen. Als ze op de lantaarnpalen zitten, tel ik ze wel altijd. Maar dit seizoen heb ik ze nog niet vaak gezien. En als ze er waren, dan hoop en al 2 of 3. Maar nu waren ze met 8 :-) Prachtig zicht is dat...

Enfin, ik heb er dus echt van genoten. Maar nu heb ik wel zadelpijn... tja, dat zal ik er dan maar bijnemen, zeker? Al hoop ik op termijn toch nog eens te kunnen investeren in een beter zadel ;-)

23:06 Gepost door Schaduw Zijde in Biotoop, Fauna en flora, Mijne velo, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.