15-07-12

Rommel

Mijn huis ligt er vol mee. En ik word er gek van...

Ik ben al twee dagen op zoek geweest naar 2 bobijntjes inpakkoord, die deel uitmaken van mijn collectie garens voor haak-, brei en macraméwerk. Ik heb ze nodig voor een project voor mijn toekomstige tuin. Overal gezocht, en niet vinden. Tot ik ze uiteidelijk vond in een mandje waarin ik maanden geleden al mijn macramégerief samen had gestopt. Rommel dus, en ik heb er geen overzicht meer over.

Nu, ik zeg wel rommel, maar eigenlijk is het geen rommel. Het is niet dat ik dingen bijhou die kapot zijn en geen enkel nut hebben. Nee, het zijn vooral dingen die wel nut kunnen hebben. Dingen waarvan ik weet, als ik ze wegdoe en ik heb het dan toch ooit nodig, dan heb ik wellicht niet het geld om ze te vervangen. lakens, gordijnen, stoffen, wol, kleren, schoenen.

Vroeger was ik zo niet: als ik het niet gebruikte en het stond in de weg, ging het de deur uit. Maar toen moest ik me ook geen zorgen maken. Als mijn gordijnen kapot waren , kocht ik er nieuwe. Nu is dat niet meer zo. En dat maakt dat ik dingen bijhou.

Maar het is teveel geworden. En de laatste maanden zonder auto hebben er geen goed aan gedaan. Want dat maakte dat ik niet eens meer de energie had voor de meest noodzakelijke opruimwerken. Nu wordt het tijd dat ik eraan begin, maar ik weet bij god niet waar te starten.

Maar het moet echt, want ik word er gek van. het ergert me. Ik kijk om me heen en denk: ik weet niet wie hier woont, maar ik ben het niet. Pas op, een minimalist ben ik nooit geweest. Ik heb graag spulletjes om me heen: kadertjes, beeldjes, kussentjes, dekentjes, enfin, dingetjes, hé. Als ik foto's zie van minimalistische interieurs denk ik altijd: waar stoppen die mensen hun gerief? Zo ben ik niet. maar wat ik hier nu om me heen zie, dat ben ik ook niet, hoor. Normaal gezien heerst er wel een zekere orde in mijn chaos. Nu is het echt gewoon chaos.

Nee, ik moet er echt aan beginnen, zucht...

21:27 Gepost door Schaduw Zijde in Biotoop, Huis en tuin | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.