12-07-12

Zelfoverschatting

Morgenavond is het hier openluchtfilm. In het domein Drie Fonteinen, mooie locatie. Nu had ik zo halvelings in mijn hoofd om daar op de fiets naartoe te gaan. Maar mijn neiging tot zelfoverschatting kennende, dacht ik: ik kan dat toch best eens even uittesten of ik dat wel kan.

Terugkomen is het probleem niet, afgezien van het feit dat ik niet weet of er daar langs de parklanen veel verlichting is. Vor de rest is het eigenlijk de hele tijd bergaf. maar ja, daar staat tegenover dat de heenweg bergop is, natuurlijk. Ik moet zeggen, ik maakte als t

Eerst moet je al de brug over geraken.  Geen steile helling maar wel ontieglijk lang en daarom toch een kuitenbijter, zeker voor minder fitte mensen zoals ik. Man, man, man... Enfin, ik ben erop geraakt, zonder te moeten stoppen.  Maar daarmee was mijn pijp dan wel uit :-D Alle volgende bergopjes - en dat zijn er nogal wat - heb ik wijselijk te voet gedaan met de fiets aan de hand. Dat was al zwaar genoeg.

Onderweg even versteld gestaan van hoe je geheugen dingen kan vervormen. Ik was al heel lang niet meer langs die kant van het park geweest, eigenlijk niet meer sedert mijn jaren bij de Chiro. In mijn herinnering was er daar aan het begin van het park een heel steile bergaf. Een berg die ik me nog heel goed herinner omdat we daar ook eens met Oma zijn gaan sleeën. Het is te zeggen, Oma ging sleeën en wij mochten ook meedoen :-D Ze zal toen rond de 50 geweest zijn, maar ze had er een kinds plezier in :-) Ik was - zoals gewoonlijk - doodsbang en had er na een keer schoon genoeg van. Sneeuw, snelheid en steil naar beneden, brrrr... Vandaag lijkt die helling me nochtans helemaal niet zo steil als in mijn herinnering. maar ja, ik ben dan ook met jaren wel iets minder angstig geworden.

Enfin, ik heb het geprobeerd en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Maar ik zal morgen toch maar braafjes met de auto naar de film gaan ;-)

19:08 Gepost door Schaduw Zijde in Biotoop, Lichtpuntjes, Mijne velo, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.