15-06-12

Kotsbeu

Moest eigenlijk over een kwartier in Mechelen zijn om mijn reuzin te gaan opmeten. Met de auto zou me dat nog min of meer lukken, te meer omdat ik dan onderweg een boke zou kunnen eten. Met fiets en openbaar vervoer ga ik er waarschijnlijk pas tegen 15u30 kunnen zijn.

Voor wie het nog niet weet, de haak- en breigroep waarmee ik de Mechelse bib omtoverde tot een dierentuin heeft een nieuw project. Mechelen heeft een hele familie stadsreuzen, een opa, vader en moeder, 2 dochters en een zoon. Die komen normaal maar een keer om de 25 jaar buiten, met de Hanswijkcavalcade. Dat is wel weinig en daarom zou Mechelen wat meer willen doen met hun reuzen. Er is een dossier opgesteld om de reuzen te laten erkennen als erfgoed en momenteel staan de reuzenkinderen te kijk in het Lamotcentrum. Volgend jaar staan ze daar weer in het kader van erfgoeddag en het is dan dat wij met onze bollen wol in het spel komen. Wij gaan ze namelijk aankleden. Wie geïnteresseerd is in dit en onze andere projecten kan ons volgen via onze facebookgroep http://www.facebook.com/groups/wirrewarrewol/

Nu, om een deftig passend kledingstuk te kunnen maken, moet je natuurlijk eerst maten kunnen nemen. En dat heeft eventjes geduurd. We zijn al eens naar de reuzen gaan kijken, maar toen stonden ze nog in een depot. En ze hadden hun huidige kleren aan. Dat geeft wel een idee, maar om echt goed te kunnen meten, moesten ze eigenlijk uit de kleren ;-) Dat gaan we dus vanmiddag doen.

Maar ja, 13u30 is voor mij vroeg. En zoals gezegd, met de auto zou ik op een kwartiertje in mechelen zijn. Maar met het openbaar vervoer... En ik moet ook nog eten. In de auto zou ik perfect mijn boterhammen kunnen oppeuzelen onderweg. Op de bus eten mag niet, maar ik zou het dan nog wel aan de halte kunnen doen. Alleen, dan moet ik ze wel meesleuren natuurlijk. En mijn meesleurcapaciteit is beperkt. Nu ik zoveel mogelijk met de fiets ga, kan ik mijn caddy niet gebruiken. Ik kan wel een rugzak gebruiken, maar ik zit nu al met pijn in beide enkels, mijn knieën beginnen ook moeilijk te doen, mijn elleboog is nog altijd niet hersteld van dat gesleur met de caddy. ik heb écht geen zin om binnenkort ook nog eens pijn in mijn schouders en rug te hebben van het zeulen met een rugzak.

Dus moet ik eerst eten en pas dan kan ik weg. M.a.w ik ga hier pas ten vroegste rond 14u weggeraken en dat wil zeggen dat ik pas in Mechelen ga zijn tegen 14u40. En dan moet ik daar nog overstappen op een andere bus, die eigenlijk om 14u40 vertrekt. Gelukkig op hetzelfde perron, maar aangezien die bus vanuit Vilvoorde zelden op tijd rijdt, mag ik er eigenlijk van uitgaan dat ik die bus daar mis. Dus moet ik een halfuur wachten op de volgende. Enfin, !k betwijfel of ik er voor 15u30 ga zijn.

 

En dat alles terwijl ik ondertussen eigenlijk terug een auto heb. Alleen ik mag er nog niet mee rijden. Want ik heb nog geen nummerplaat en ik ben nog niet verzekerd. En dat heeft dan weer alles te maken met mijn verzekeraar. Die hadden van mij een aantal dingen nodig. Ondermeer een attest van het DIV dat ik mijn oude nummerplaat heb binnengedaan. Daar hoorde ik niets van, alhoewel mijn nummerplaat al van begin mee weg is. heb ik uiteindelijk naar gemaild en toen had ik dat attest een paar dagen later. Maandag heb ik dat aan mijn verzekering bezorgd. Sindsdien weer nul komma niks gehoord :-( Wel vrijdag een brief gekregen van hun advocaat dat ik de facturen van mei en juni nog moet betalen. Daar zijn ze wel snel mee... Maar ik moet die helemaal niet betalen want toen was die auto er immers al niet meer.

Bon, ik mail ze nu dus om de 2 dagen en dan hoop ik dat ze het binnenkort wel voldoende op hun zenuwen zullen krijgen en in gang gaan schieten. Maar het is echt wel heel vervelend en ik word er nerveus van.

13:53 Gepost door Schaduw Zijde in Crea-hobbies, Dagboek, Lichtpuntjes, Schaduwen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.