09-06-12

Tuin!

Net een blitzbezoekje gehad van de tuinman die mijn tuin zou kunnen strippen :-))) Afspraak was vastgelegd in samenspraak met ocmw en schuldbemiddelaar. Ik blij want die wildernis is me allang een doorn in het oog. Letterlijk, er groeien gigantische braamstruiken...

Hij zegt, met twee man met de kettingzaag een dag doorwerken en alles direct op een container smijten en dan lukt dat wel. Ik denk dat ook, 2 stoere mannen kunnen zoiets best wel aan. maar ik met al mijn mankementen en chronisch gebrek aan tijd voor zelfs maar de meest rudimentaire levensbehoeften, nee, ik kan dat niet.

En daarna wordt het waarschijnlijk zoveel mogelijk grint. Ik heb al een planetje uitgetekend voor wat ik met mijn tuin wil en verzamel info en afbeeldingen in boeken en op het web. Maar daar an hij nu nog niet veel van zeggen: je moet eerst kun nen zien hoe de tuin is, hé ;-) En dat kan je nu niet. je hebt er zelfs geen idee van hoe breed of diep hij is, je ziet alleen oerwoud...

Gigantisch is-ie in ieder geval niet. Ik heb de tuin helemaal opgemeten, kort na Oma's dood, voor hij dichtgegroeid is. 8,55 x 3,25 m is de totale oppervlakte. Min de strook van ca 1 x 2,5, waar een kot en de regenton staan. Maar er zijn wat probleem zones. Om te beginnen liggen al onze vroegere huisdieren er begraven. Ik ben in de korte periode dat ik even met de tuin ben bezig geweest heel wat beentjes tegengekomen... Sommige lagen ook niet diep in de grond. je kon er eigenlijk niet diep meer graven. Ik vermoed dat dat komt door de kersenboom.

Die kersenboom heb ik - weliswaar met veel spijt in het hart - laten omhakken, voor ik hier introk. Spijt, omdat de kersen enorm lekker waren en omdat je ze in de handel niet vaak tegenkomt: gele bigarreaux. Heerlijk... zeker als je al veel van kersen houdt, zoals ik. Maar die boom nam met zijn kruin eigenlijk nagenoeg de volledige oppervlakte van de tuin in. En... als je ervan uitgaat dat een boom ongeveer evenveel wortel heeft als kruin, dan hoeft het niet te verwonderen dat je in de tuin nergens nog echt kon spitten.

Nu, spitten is ook niet mijn bedoeling. wat ik wil, is zoveel mogelijk bestrating. grint waarschijnlijk, dat is het goedskoopst en makkelijkst te onderhouden voor mij. De enige planten die ik nog in leven kan houden, dat zijn rotsplantjes. Die heb ik nu al in  massa's aan mijn voorgevel staan en dat wordt het ook achteraan in de tuin. En daarvoor heb je niet veel nodig. Ik las in een boekje "Milieuvriendelijk tuinieren met gebruikte materialen" dat je een klein muurtje niet perse hoeft te metselen maar ook gewoon kan stapelen, waarbij je dan ondertussen plantjes gewoon meestapelt.

image00000054.jpgTrouwens, een aanrader, dat boekje, als je op zoek bent naar tips om te werken met gerecycleerde materialen in de tuin. Ik heb er heel wat ideetjes uit gesprokkeld. Bijvoorbeeld, zo'n gestapeld muurtje kan je ook als zitplek gebruiken, als je er bovenaan een paar platte tegels oplegt. En van autobanden kan je ook tuinmeubilair maken, al heb ik er geen idee van of je daar kan aangeraken.

En tussen het grint zou ik dan met stapstenen een terrasje kunnen maken. Hoeft niet in een keer, gewoon telkens ik wat geld heb, wat stenen kopen. Of als ik via een tweedehandssite of zo een berichtje tegenkom van mensen die gratis stenen weggeven.

Wat ik verder nog wil is ruimte voor een waslijn. Ik herinner me van vroeger nog de heerlijke geur van buiten gedroogd wasgoed. Zalig, toch? daar kan een droogkast niet tegenop. En die verbruikt dan nog elektriciteit ook. nee, als het even kan zou ik mijn was echt liever buiten drogen. Ook daarvoor heb ik al iets geschetst. iets waar haakwerk aan te pas komt, zodat het, als er geen was aan hangt ook nog attractief is. Iets in de aard van dit:

24136547973334742_oS30pKaN_b.jpg

Dat zie ik helemaal zitten ;-) Ja, eens hij gestript is geraakt, ga ik me eens volop op mijn tuintje storten :-)

11:33 Gepost door Schaduw Zijde in Biotoop, Dagboek, Huis en tuin, Lichtpuntjes | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

oude autobanden kan je altijd aan je garagist vragen; die zal blij zijn dat hij er van af is.

Gepost door: Rita | 15-06-12

Reageren op dit commentaar

en je wasdraad kan je ook aan met een haak bevestigen in de muur, zo kan je hem wegnemen als je hem niet gebruikt (doe ik ook)

Gepost door: Rita | 15-06-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.