18-05-12

Met de fiets naar Mechelen?

Ik zag vandaag op de bus iemand met een fiets. Ik was verwonderd, want ik wist niet dat dat mocht. Bij nazicht blijkt het eigenlijk ook niet te mogen. Toch niet voor gewone fietsen, zo zegt de site van De Lijn. De fiets in kwestie was een racefiets. Misschien mogen die wel?

Hoe het ook zij, het bracht me op een idee. De fiets mag wel op de trein. Dus, dacht ik, als ik nu eens de trein neem Mnaar Mechelen, met mijn fiets. Dan kan ik daar ter plaatse verder met mijn twee wielen. Bijvoorbeeld naar de bib. Met de fiets is dat geen grote inspanning. Als ik met de bus ga, moet ik nog een stuk te voet en voor de heenrit moet ik 2 keer overstappen. De combinatie trein+fiets zou een stuk handiger zijn. En goedkoper dan de minder mobielencentrale, eerlijk gezegd. Dus misschien is dat wel een mogelijkheid om de periode te overbruggen tot ik er terug met de auto op uit kan trekken.

Wat die auto betreft, er komt stilaan wat schot in de zaak. Ik heb een autootje op de kop kunnen tikken. Nu moet ik nog door de procedure van inschrijven, nieuwe nummerplaat, verzekering enzoverder geraken. Wat allemaal een stuk vlugger zou kunnen gaan als een mens gewoon de telefoon zou kunnen nemen. Maar dat is helaas niet zo evident. moet het daar met het ocmw toch nog eens over hebben, of daar niet een of andere oplossing voor te vinden is.

Fietsen blijft een genot, in ieder geval. Gisteren ben ik eens naar een parkje hier in de buurt gefietst, het Rollewegpark. Daar ben ik al wel eens geweest, maar ik heb nog nooit het hele park kunnen verkennen. Omdat ik te voet zo mijn limieten heb qua afstand. Met de fiets geraak ik een stuk verder. En dat was fijn. Gemerkt dat er daar massa's konijnen zitten. Ik heb ze helaas allemaal de schrik van hun leven bezorgd, vrees ik, door zomaar voorbij te zoeven ;-) Wel goed om weten dat ik dat park nu vlot kan bereiken ik weet immers dat er daar heel wat tamma kastanjes zijn aangeplant. Kan ik er in de herst kastanjes gaan verzamelen :-)

Zalig, zo terug kunnen fietsen :-)

00:18 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek, Lichtpuntjes, Mijne velo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.