05-05-12

Bricoleren

Daarnet bracht ik - op de fiets ;-) - een bezoekje aan de Brico. Op zoek naar vijzen en houtverbindingsplaatjes. Dit soort dingetjes, weet je wel.

17066.jpg

Ik heb hier in de woonkamer drie zeteltjes en sinds gisteren was er geen een meer waar niks aan mankeerde. Nu gebruik ik zo'n zeteltje als burostoel. Op een echte burostoel hou ik het niet erg lang vol, vandaar. Maar ja, met de combinatie van ouderdom, mijn gewicht en intensief gebruik, liep er een en ander mis.

Ik heb ze eens goed bekeken gisteren en vastgesteld dat het wellicht mogelijk zou zijn om ze te repareren. Wonderbaarlijk wat je kan bereiken met een paar van die verbindingsplaatjes, vijzen en een goeie schroevendraaier.

Enfin, ik dus naar de Brico. Alles gevonden wat ik zocht. Portmonnee 7 € lichter, maar dat is peanuts in vergelijking met wat het zou kosten om die zeteltjes te vervangen. En dan aan de slag :-)

Twee belangrijke dingen geleerd:

  1. Zelfborende vijzen werken verbazend goed, gesteld dat je de juiste schroevendraaier gebruikt.
  2.  De juiste schroevendraaier is kiezen is poepsimpel, gesteld dat je je bril opzet.

Tot mijn verdediging, we hebben het hier over vijsjes met een kopje van 3 mm doorsnede, hé. Zonder bril zie ik dat het een vijs is en wat de onderlant en de bovenkant is, maar verdere details ontgaan me compleet ;-)

17:55 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek, Goeie deals, Lichtpuntjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.