06-04-12

Het warm water herontdekken

Gisteren is hier een chauffagist geweest en sindsdien heb ik terug warm water!!! Ik zou niet kunnen zeggen hoelang dat geleden is. Mijn geheugen, hé... Alleszins een paar jaar. En het bleek uiteindelijk iets van niks. De drukregelaar, als ik het goed onthouden heb, een klein  onderdeeltje waar misschien wat stof of kalk op zat en dat daardoor zijn werk niet meer deed. Hij is er nog geen 5 minuten aan bezig geweest. Als het altijd zo simpel zou zijn, zei hij ;-)

Enfin, ik héél blij, want geen warm water hebben is toch wel een behoorlijke hindernis, hoor. Onoverkomelijk is dat niet, maar lastig. Droeg er in aanzienlijke mate toe bij dat heel veel dingen bleven liggen. Tegen dat ik water had opgewarmd, was mijn fut om af te wassen of zo vaak al voorbij. En altijd naar het wijkcentrum moeten om te kunnen douchen. In de zomer maar 1 keer per week kunnen douchen. Daar soms voor een gesloten deur staan zodat je nog een week moet wachten voor je je kan wassen. Echt niet leuk, hoor. Mijn hygiëne is die laatste jaren echt niet denderend geweest. Momenteel zit ik hier bijvoorbeeld te typen met mijn voeten in een teiltje warm sop. Om het eelt te ween, vooraleer ik er met het eeltmesje op aanval. Eigenlijk was ik dat al van vorige week van plan. maar het kwam er gewoon niet van. Simpelweg omdat die stap van eerst water opwarmen me tegenhield.

En nu is dat allemaal opgelost. Er komt gewoon warm water uit de kraan en daar moet ik nu dus terug aan wennen ;-) Ik sta er nog altijd van te kijken iedere keer dat ik langs de kraan passeer. Warm water! Wat een luxe! Ik kan het eigenlijk iedereen aanbevelen, hoor. Doe het eens een maand zonder warpm water. Je zal het feit dat dat zomaar uit de kraan komt, daarna véél meer waarderen :-)

14:57 Gepost door Schaduw Zijde in Armoede, Dagboek, Lichtpuntjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.