22-03-12

3 km!

Daarnet een eerste wat langer fietstochtje gemaakt. Iets meer dan 3 kilometer. Ja, niet lachen, hé, voor mij is dat al heel wat ;-)

Ik was eigenlijk aan het overwegen om morgen eens op de fiets naar de bib in Machelen te gaan. Maar ik twijfelde. Ten eerste omdat ik de route niet 100% ken. Ik denk dat bijna het hele traject over aparte fietspaden loopt. maar met alle wegenwerken van de laatste tijd durf ik daar toch geen eed op zweren. En ik ben echt nog niet klaar om me zomaar tussen het verkeer te wagen, zeker niet langs een heel drukke baan. Bovendien, zo zat ik hier te denken, kan ik het überhaupt wel aan? Die paar 100 meter naar het wijkcentrum, dat is toch nog iets anders dan 2 keer een goeie 2 km.

Dus, dacht ik, ik zou misschien best toch eerst eens een beetje oefenen. Als ik nu eens naar Schoewever zou rijden? Schoewever, dat is een veldweg, alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers, die het gehucht Houtem verbindt met Vilvoorde stad. Vroeger het beginpunt van de veel van mijn fietstochten. Het is daar lekker rustig, zo tussen de velden.

Donker ook, zo bleek ;-) Niks geen verlichting natuurlijk tenzij van de sterren, een paar spoorweglampen en van de Woluwelaan in de verte. Wist ik meteen ook dat mijn lamp het deed. Enfin, ik ben gereden tot waar Schoewever de Woluwelaan kruist. Die lag daar in mijn jeugd nog niet. later was er een oversteekplaats, sinds een aantal jaar is er een fietsbrug. Of ik die ooit per fiets ga kunnen doen, weet ik niet. Ik vrees ervoor, ik heb nu neemaal minder kracht in mijn ledematen dan een normale gezonde mens.

Fiets omgekeerd en dan terug. En toen voelde ik het. Toen ik hier vertrok ging het nog redelijk met het recht rijden. daarginder was het al heel wat moeilijker. En daardoor ook gevaarlijker, want er zijn daar aan beide kanten grachten...

Enfin, toch thuisgeraakt. Maar amai... Mijn handen doen pijn van het stuur vast te klemmen, mijn benen van het trappen, mijn gat van het zadel en mijn rug van mezelf recht te houden. En ik heb het koud omdat het op de fiets zelfs met een trui aan toch nog wat frisjes is om 10 uur 's avonds.

Maar ik heb het toch maar gedaan! Fier op mezelf :-)

23:04 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek, Lichtpuntjes, Mijne velo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.