14-03-12

Fiets

Ik heb een fiets gekregen :-) Van een vriendin die hem had staan en niet meer gebruikte. Het is wel een oud beestje. Het zadel is niet optimaal maar daar kan een beetje wildhaakster makkelijk een oplossing voor vinden. Zolang hij maar rijdt tenslotte, daar gaat het om.

Alleen, ik moet eerst nog mijn angst zien te overwinnen. Voor het fietsen op zich. Ik heb altijd al een heel slecht evenwichtsgevoel gehad en het heeft dan ook tot een stuk in mijn tienerjaren geduurd voor ik überhaupt heb leren fietsen. Je verleert dat wel niet echt, maar het zal toch een hele tijd duren voor ik me terug enigszins op mijn gemak zal voelen op dat ding. En dan is er ook nog mijn angst voor het verkeer. Zolang er geen auto's in de buurt zijn gaat het wel, maar zodra ik er een hoor aankomen ben ik op mijn ongemak. En ook dat zal wat tijd in beslag nemen.

M.a.w. het zal nog wel een aantal maanden duren voor ik er boodschappen mee kan gaan doen. Maar ik ben wel blij dat ik hem heb. Ik zal al heel blij zijn als ik er op zomeravonden eens mee de vrije natuur in kan trekken. Die fiets maakt dat ik van een aantal van mijn lievelingsplekjes eens wat meer ga kunnen zien. Ik was immers altijd beperkt door afstand: meer dan 1 à 1,5 km wandelen kon ik niet en als een pad langer is dan dat, kon ik dus altijd maar een deel doen. Met een fiets wordt mijn bereik natuurlijk wel groter.

En nu hoop ik twee dingen.

  1. dat-ie niet gestolen wordt (want hij moet wel op straat slapen, vastgeklonken aan een lantaarnpaal, maar toch...)
  2. dat mijn enkels het trappen op pedalen aankunnen

Het zal niet voor vandaag zijn in ieder geval. Veel te weinig geslapen en dus doodmoe en heel veel pijn :-(

22:03 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek, Lichtpuntjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.