03-03-12

Afgeblaft

Er is nog iets wat ik beu ben. Afgeblaft worden omdat ik dingen niet kan.

Een tijdje geleden werd ik afgeblaft door een buschauffeur. Ik zat in een bushokje te wachten op de bus. Nu staat het hokje daar op die plaats een paar meter voorbij de busstrook. Ik zie de bus aankomen en stap richting busstrook. maar nog voor ik daar ben rijdt die chauffeur de busstrook al voorbij. Ik doe teken dat ik eigenlijk wou opstappen en hij stopt effectief. Maar nog voor ik goed en wel opgestapt ben, begint die kerel me af te blaffen: dat ik aan de bushalte zelf moet wachten, en of ik wel besef dat hij een boete kan krijgen omdat hij voor mij elders dan op de busstrook is moeten stoppen, enz. 

Ik kan je verzekeren dat ik daar flink overstuur van was. zat gewoon te huilen op de bus. Gelukkig was die leeg en moest ik maar een halte verder zijn. ben er trouwens een paar dagen van onder de voeten geweest.

En nu afgelopen week weer zoiets. In mijn nochtans geliefkoosde pleisterplaats, de LunchGarden. Ik ben me aan het klaarmaken om te vertrekken als een van de medewerkers daar mij aanspreekt. Of ik mijn dienblad wil afruimen. Ik was wat verbaasd want dat ging ik net doen. dat wou ik dus zeggen maar die kans kreeg ik niet. Want die persoon vervolgde met: want we moeten hier 's avonds altijd achter u opruimen. Nu moet je weten, het is daar inderdaad gebruikelijk dat je je dienblad zelf op een van de karretjes zet. dat doe ik normaal gezien ook altijd. Tenzij het vol is, en ik er mijn dienblad niet meer bij op krijg. Of inderdaad 's avonds. Maar dat hebben ze dan wel aan zichzelf te danken. Als de zaak tot 21u open is, maar je rijdt al die karren op één na al om 19u30 weg, tja, dan zorg je er wel voor dat mensen niet kunnen afruimen.

Dat was dus ook mijn antwoord. maar toen werd het nog mooier. Zegt die tegen mij: er is altijd nog een kar aan de kassa en je zit hier de hele dag dus je hebt tijd. ??? Eén, ik zit daar niet de hele dag. En twee, en wat dan nog? Drie, als ik daar 's avonds na 19u30 nog zit, is dat doorgaans omdat ik moe ben en pijn heb en zit te hopen dat het beter zal gaan als ik nog even wat langer zit en rust. Op dat moment moet je mij niet vragen om tot aan die kar aan de kassa te lopen en terug en dan nog eens tot aan de bushalte. Op dat moment ben ik letterlijk te moe om nog een stap te zetten, alhoewel ik geen keuze heb en dus wel moet.

Enfin, daar ben ik dus ook al een hele week van over mijn toeren. Voeg daarbij dan nog de mindermobielencentrale die eigenlijk liever niet wil dat ik met factuur betaal en als ik niet via telefoon mijn ritten kan aanvragen of ik dat dan aub minstens 5 werkdagen op voorhand wil doen. En Familiehulp die donderdag niet zijn komen opdagen zodat ik zelf maar moest zien hoe ik aan eten moest geraken. een bushalte die van de ene dag op de andere afgeschaft wordt, zodat ik nog verder moet stappen. Enzoverder.

Maar het is vooral dat ik het van vermoeidheid en gebrek aan echte ontspanning allemaal niet meer verdraag. het wordt echt, echt, écht tijd dat ik terug een auto heb. Ik ben bang dat ik mijn gewrichten permanent aan het beschadigen ben. waar ik anders af en teo nog min of meer pijnloze momenten had, is het nu constant, ook als ik zit, ook als ik lig. Mijn rechterelleboog doet nu ook voortdurend pijn en dat gesleur met boodschappen gisteren heeft daar uiteraad ook geen goed aan gedaan.Tegen dat ik 's avonds aan mijn pc zit, heb ik nu vaak ook al rugpijn. Mijn gewicht schiet omhoog omdat ik te moe ben om deftig te koken en dat is uiteraard ook niet goed voor mijn gewrichten.

Maar vooral, ik heb geen onspanning meer. Alles wat ik doe vergt een inspanning. Zelfs als ik naar de LunchGarden wil om daar rustig wat te lezen of te haken, dan nog moet ik daarvoor eerst op expeditie naar de bushalte, met caddy. En dat is dan ook het enige wat ik kan doen. Niks geen afwisseling. Niks geen groen. Niks geen ergens komen waar ik helemaal alleen ben met rondom mij alleen planten en dieren. Geen rust.

Ik ben het echt, echt, écht beu...

15:49 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.