17-01-12

Knit the Bib

Wat vinden jullie van mijn kikkerpoot?

103_8283.JPG

Ferm pootje, hé? ;-) Tja, een kikker van 2.5m lang leeft uiteraard op behoorlijk grote voet :-D

Het is effe zoeken geweest naar de juiste vulling. We hadden geluidsisolatieschuim, maar ik had niet het juiste gerief om dat op maat te snijden en daardoor gaf het geen goed resultaat. uiteindelijk ben ik gegaan voor piepschuim. het gevolg is dat mijn huis, katten en ikzelf incluis, vol piepschuimkorrels hangen. maar voor de kunst moet je wat overhebben, hé ;-)

Maar daarmee zijn de poten stevig genoeg en blijft de vorm goed behouden. De benen zelf en de tenen zijn gevuld met zachter materiaal. Moet nog wel aan ijzerdraad geraken om in de benen te stoppen, want die moeten bij de knieën gebogen zijn.

Nog één teen en de eerste achterpoot is klaar. Dan nog de tweede en dan is de kikker zo goed als af. Dit is de snuit + de buik + een lange tong met een vliegje erop.

103_7747.JPG

De ogen staan er hier nog niet op, die heeft iemand anders gemaakt. Hier nog een detailbeeld van het vliegje.

103_7651.JPG

Oh ja, hier ook nog een fotootje van de voorpoten. Speciaal voor Rita die er blijkbaar iets anders in zag ;-)

103_7573.JPG

Ben nu alleen nog aan het twijfelen of ik hem een zwembandje maak. Ik had zoiets gezien in een boekje en vond het leuk. Het zal ervan afhangen of ik de juiste kleuren vind.

Ondertussen ben ik ook begonnen aan de kop van de giraf. Dat gaat ook leuk worden :-) Waarschijnlijk ga ik daar ook iets doen met zijn tong. Of ik laat hem scheel kijken of zoiets. Ik wil graag dat mijn dieren iets speels hebben :-) het is tenslotte ook voor kinderen bedoeld, uiteindelijk.

En dan tenslotte nog één van de kikkervisjes :-)

103_7818.JPG

22:48 Gepost door Schaduw Zijde in Crea-hobbies, Lichtpuntjes, Werk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.