17-01-12

Hooikoorts

De afgelopen anderhalve week deed ik nogal vaak "hatsjie". Als zo'n reeks niesbuien zich voordoet rond het begin van het jaar, heb ik ondertussen de reflex om eens naar de pollenkalender te gaan kijken. Daar las ik dat, hoewel zeer gevoelige personen er al last van kunnen hebben, het toch nog wat vroeg is voor de bloei van els en hazelaar (want dat zijn dus de boosdoeners). Nu, omdat ik momenteel geen auto heb, kom ik eigenlijk ook niet in natuurrijke omgevingen. Dus was ik me aan het afvragen waarom ik dan al zo vroeg last had van het gesnuf.

Vandaag zit ik aan de bushalte te wachten op mijn bus. ik kijk toevallig omhoog en ik zie een tak vol katjes. Ik vroeg me af welke boom het was. Ik keek wat beter en zag... elzenpropjes.

3c7222207c6312d3a88bff0f896d965c_large.jpg

Aha! Ik wist meteen vanwaar mijn genies komt. Geen wonder als je haast elke dag een tijdje pal onder zo'n boom doorbrengt. Dat belooft voor als die écht gaat bloeien.

Ik kan alleen maar hopen dat ik tegen dan terug een auto heb. Te meer omdat mijn favoriete seizoen nadert, de vroege lente. En ik ga me erg ongelukkig voelen als ik dan niet de natuur in kan trekken om al dat ontluikende plantenleven op de gevoelige plaat vast te leggen :-(

01:39 Gepost door Schaduw Zijde in Het vege lijf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.