25-11-11

Problemen op en met de bus

Het openbaar vervoer nemen, dat is toch altijd een beetje avontuurlijk. En dat bedoel ik niet in de positieve zin. Ik wou gisteren de bus nemen. Dezelfde die ik al een paar keer heb proberen te nemen, maar die gewoon nooit komt opdagen. Nu had ik gezien dat de website van De lijn een nieuw snufje heeft real time aankomsttijden. Dus ik dacht, voor ik nog eens zit wortel te schieten aan de bushalte, ga ik eerst eens kijken. Jawel, hoor, zegt de website, bus wordt verwacht over 20 minuten. Ik naar de bushalte. Maar de bus heb ik niet gezien. Ik vraag me af waarom die eigenlijk in de dienstregeling staat, want de bus om dat uur komt gewoon nooit.

Nu kon ik nog wel een andere bus nemen. Dan moet ik daar waar ik naartoe ging nog wel een eindje stappen, maar die bus rijdt op zijn minst effectief uit. Dus toen ik die bus zag aankomen, dacht ik , ik zal die wel nemen. Dat had ik dus beter niet gedaan...

We waren nog maar juist vertrokken of de chauffeur roept naar achteren of degene die zijn muziek zo luid had staan die stiller zou willen zetten. het verbaasde me een beetje. Zo luid stond die muziek nu ook weer niet. Goed, ik zat in het midden van de bus en ik kon het wel horen. Maar eerlijk gezegd, je staat aan de rode lichten soms naast auto's waar meer geluid uit komt dan dat. Als die gast zijn gehoor wil kapot maken, dan moet hij dat zelf maar weten. Zolang het niet zo luid staat dat ook mijn gehoor eraan kapot gaat, heb ik daar op zich geen probleem mee.

In ieder geval, van de kant van de muziekbeluisteraar kwam geen reactie op de vraag van de chauffeur. Ook dat hoeft niet te verbazen. Als je muziek zo luid staan, dan hoor je natuurlijk niet wat er in je omgeving gebeurt. Ik hoorde trouwens later dat er vanachter in de bus nog wel mensen waren die het eigenlijk niet hadden gehoord.

Een paar 100 meter verder zellfde scenario. Chauffeur roept nog eens of de muziek wat stiller kan. Weer geen reactie. Nog een paar 100 meter verderstopt de bus. Ik dacht dat dat was omdat er iemand wou opstappen, want het was aan een halte. Er was in ieder geval niemand die te kennen had gegeven te willen afstappen. maar er stapte ook niemand op. De chauffeur echter legde de bus helemaal stil. Toen riep hij niet, maar brulde hij nog eens zijn vraag naar achter.

Deze keer wel reactie. wat, 't is toch goeie muziek, zegt die gast. Daar kon de chauffeur niet mee lachen. En toen zat het spel op de wagen. Die gast roept dat de chauffeur dat toch wel op een andere manier had kunnen v ragen. Chauffeur windt zich op en zegt dat die gast straks mag afstappen en zijn reis te voet verderzetten. Daarop  stormt die kerel naar voren, maakt van zijn oren, geeft een klop op het glas naast de chauffeur en spet nog wat bier uit zijn blikje tegen het glas. Chauffeur zegt dat hij moet uitstappen. Kerel stapt uit maar gooit nog zijn blikje naar de chauffeur. dat raakt gelukkig alleen maar de ruit en de inhoud spat over de chauffeur zijn kleren.

Nou... Afijn, na enkele seconden pakt de chauffeur zijn gsm en belt de politie en zijn baas en legt het geval uit. En daar stonden we dan. Iedereen nu aan het morren natuurlijk. Een aantal mensen stapten over op een bus die een kwartier later passeerde, maar die kon ik niet nemen, want die had een andere bestemming. Dus dan maar wachten op de politie of op een volgende bus.

Ondertussen waren er een aantal mensen naar voren gekomen bij de chauffeur. Als eerste een jong meisje. Dat bleek later de dochter van de chauffeur te zijn. ??? Waarom zat die dan vanachter en niet vooraan bij haar pa? En als ze dan toch vanachter zat, kon zij dan niet tegen die gast zeggen dat de chauffeur hem iets gevraagd had? Of als het was dat die kerel het wel had gehoord, maar van krommenaas gebaarde, waarom is ze dan niet tot bij haar vader gegaan voor het zo ontspoorde. Waarom heeft er sowieso niemand iets gezegd? Dat zou ik toch gedaan hebben, als die kerel bij mij in de buurt had gezeten. Tenzij die er op zich "verdacht" uitzag.

Enfin, ik wil maar zeggen, ik vond het allemaal nogal raar. Naar mijn gevoel kwamen de problemen in dit geval toch wel van beide kanten. Alletwee even opgefokt. En daar komen dan uiteraard problemen van. Niet dat ik agressie tegenover buschauffeurs wil minimaliseren. Ik heb ook al wel andere gevallen gezien. Maar dit was echt iets heel bizars.

12:50 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat een vreemde situatie inderdaad! Maar langs de andere kant begrijp ik de reactie van de chauffeur wel. Overdreven, uiteraard, maar als je in zijn plaats al verschillende collega's slachtoffer van agressie hebt weten worden of wie weet had ie zelf nog maar net zoiets meegemaakt. Angst en irritatie zijn een slechte metgezel, maar volgens mij vertrok zijn reactie wel daaruit...

Gepost door: Fielosophie | 25-11-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.