17-11-11

Kikkerpoten en giraffensnuit

Dat is waar ik tegenwoordig mee bezig ben ;-) Ik had hier al eens gezegd dat ik bezig ben met een haak- en breiproject van de Mechelse bibliotheek. We gaan de pilaren in de jeugdbibliotheek met haak- en breiwer omtoveren in dieren. Ondermeer een kikker en een giraffe. Dat zijn de dieren waarvan ik de meeste onderdelen op mij heb genomen. We zijn wel met een hele groep, maar daarvan zijn er maar een handvol die creatief genoeg zijn om ook zonder patroon aan dingen te kunnen beginnen. Want evident is dat niet. Hoe begin je aan een kikkersnuit van zo'n 30 x 40 cm? Hoe maak je van een ronde pilaar een zebra of een giraffe?

Wel, ik ben begonnen met foto's op te zoeken van de dieren in kwestie. En van hun onderdelen: koppen, poten, staarten, manen, ... Dan ben ik beginnen fantaseren en tekenen. Vind ik veruit de leukste fase van een project :-) Uitvoerend werk is nooit echt mijn ding geweest, moet ik toegeven, ik ben liever degene die de dingen bedenkt. Daarin ben ik ook op mijn best, al zeg ik het zelf :-) Hieronder vind je alvast enkele van mijn schetsjes.

Hoewel, uitvoeren heeft op zich oo nog wel zijn creatieve momenten. Zo heb ik toch wel even moeten nadenken over die kikkersnuit. Tekenen is één ding. Die tekening omzetten naar haakwerk, dat is nog iets heel anders. Ik ben dan oo een paar keer moeten herbeginnen, omdat mijn methode niet het gewenste resultaat gaf. Uiteindelijk heb ik het hele geval op de juiste schaal op papier uitgetekend en nu klopt het. De poten waren iets minder moeilijk. Ik heb me gebaseerd op de poten van de boomkiker, niet die van de gewone kikker. Die boomkikkers hebben rond uiteinden aan hun tenen en dat vond ik leuker :-)

Leuk is ook dat ik nu alles weet over het uiterlijk van kikkers, zebra's en giraffen :-D Wat voor ogen hebben ze? Hoe ziet hun staart eruit? Wat is de verhouding tussen lichaam en poten? Hoe lopen de strepen van een zebra juist? Vraag maar aan mij ;-)

Wat ik nu wel vrees: eens dat project afgelopen is, gaan wij allemaal in een zwart gat vallen, denk ik... Nu ja, dat duurt bij mij nooit lang. Bovendien, ik heb ook nog genoeg andere dingen, hé: leeskring, leeskringwiki, energiejagers, naailes, Randkrantcolumns, een leuke vrijwilligersjob zoeken,... En vooral: hopen dat mijn schildklier mij binnenkort terug gerust laat...

103_7303.JPG

103_7324.JPG

 

103_7365.JPG

103_7345.JPG

103_7362.JPG

00:30 Gepost door Schaduw Zijde in Crea-hobbies, Dagboek, Fauna en flora, Lichtpuntjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ahum
dat vierde fotootje moet je me toch eens uitleggen, want dat doet mij toch aan iets héél anders denken....

Gepost door: Rita | 02-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.