15-06-11

Expeditie

Pc zal rap toe zijn vanavond. Morgen heb ik immers een hele expeditie op het programma staan. Mijn lieve vriendin Kipjohn ligt momenteel in het Bordetziekenuis in Brussel en ik ga haar daar een bezoekje brengen.

Op zich is dat natuurlijk niet zo ver en het zou geen expeditie hoeven te zijn, maar... Met de benzineprijzen zoals ze zijn, zijn uistapjes naar Brussel er bij mij haast niet meer bij. Ik probeer altijd zoveel mogelijk uit mijn autoverplaatsingen te halen: meerdere bestemmingen in 1 rit combineren, bib + winkelen +... in Brussel heb ik weinig of niks te zoeken. Plus, je raakt daar zo moeilijk je auto kwijt en ik moet toegeven, ik voel me er ook niet veilig meer. Je moet weten, mijn autruiten kunnen niet meer open (mechanisme is kapot en ik heb geen geld om dat te vervangen), lmaar wat belangrijker is, ze kunnen ook niet meer helemaal dicht door datzelfde probleem. Hier of zelfs in Mechelen durf ik mijn auto in die staat met een gerust hart achterlaten, in Brussel niet.

Openbaar vervoer dan. Ja, maar dat kost geld. Mijn budget is heel strak, bijna tot op de eurocent uitgerekend. Overschot is er niet. Wel heb ik via mijn activeringstraject een gratis jaarabo voor De Lijn en daar maak ik dankbaar gebruik van. Het is nu net daarom dat het morgen zo'n expeditie wordt ;-)

Want... Ik zag op de website van dat ziekenhuis dat er aan de Hallepoort een halte is van De Lijn. Hmmm, interessant. Blijkt de bus te zijn tussen Dilbeek/Groot-Bijgaarden en Alsemberg. Aha!, dacht ik, want hier in Vilvoorde passeert de bus tussen Zaventem en Dilbeek.

Ik deed een poging om gebruik te maken van de routeplanner van De Lijn. Vergeefs, want het idee dat je zo'n omweg zou maken, dat snappen ze daar niet. Dus heb ik er de lijntabellen moeten bijn emen en het zelf uitgevogeld. Eigenlijk valt het wel mee. Ik neem hier aan het station de bus naar Dilbeek Station en dan vandaar de bus tot aan de Hallepoort. Daar is het dan nog even stappen tot aan het ziekenhuis. De omgeving daar ken ik wel een beetje, vanuit de tijd dat ik bij 11.11.11 werkte. Of het zou er ondertussen heel erg ingrijpend veranderd moeten zijn. Enfin, dat zie ik dan morgen wel.

In ieder geval, het is me de expeditie waard. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik Kipjohn nog eens gezien heb. Tenzij iemand me ernaartoe brengt, geraak ik niet in het verre Limburg, waar zij woont. En met al wat zij de laatste tijd heeft doorstaan, geraakte zij uiteraard ook niet meer hier. Dus toen ik hoorde, dat ze momenteel in een ziekenhuis in Brussel ligt, moest ik niet lang nadenken.

Maar dat betekent wel dat ik nu zo ongeveer mijn kijkdoos hier dicht moet doen. Had het nogal moeilijk vandaag. Zondag en maandag had ik twee heel suffe dagen. Dinsdagmorgen ben ik dan heel vroeg wakker geworden. Dat gebeurt al wel eens na zo'n suffe periode. En altijd heel gevaarlijk. Want groot risico dat ik op die ene betere dag dan veel te veel doe, mezelf uitput en dan te lang wakker blijf omdat ik te moe ben om te kunnen slapen. Dat was gisteren niet anders en dus was ik vandaag laat op en suf.

Als ik hulp had gehad van Familiehulp, dan zou dat niet zo'n probleem geweest zijn. Maar daar moet ik de laatste tijd absoluut niet op rekenen. Meer nog, de laatste keer dat ik me er boos over heb gemaakt, hebben ze me gezegd dat ik het maar eens bij een andere organisatie moest proberen. Voilà... Bon, ik heb me dat geen 2 keer laten zeggen, en sta nu effectief op de wachtlijst bij het OCMW. Het zal nog wel even duren, maar zoals het nu loopt bij Familiehulp, gaat het echt niet meer.

Enfin, vandaag dus in mijn eentje de grote boodschappen gedaan. Daarna nog een kaartje gemaakt voor Kipjohn. En nu is mijn pijp uit ;-)

23:07 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.