18-04-11

Verbaal geweld

Vanavond was ik getuige van een staaltje van verbale agressie via de gsm. Ik ging geld afhalen aan een bankcontact. Die lag een paar meter opzij van een toch wel vrij groot kruispunt. Aan de overkant van dat kruispunt stond een man tamelijk luid in zijn gsm te brullen. Door het verkeer ving ik niet meer op dan flarden van het gesprek. Maar die flarden waren wel de moeite...

 Aan de andere kant van de lijn bevond zich, zo kon ik uit het gesprek afleiden een oudere man. Die moet vermoedelijk een opmerking hebben gemaakt over geluidsoverlast. Immers, een van de verwijten die hij naar zijn hoofd geslingerd kreeg was, dat als hij daar niet tegen kon dat hij dan maar op de buiten moest gaan wonen of in een rusthuis.

Veel heb ik er niet van kunnen opvangen. Vooral de toon. Die was luid en behoorlijk brutaal en grof. En het strafste was het volgende. Op een bepaald moment zegt de gsm-er iets van : als ge dat doet, gaat ge met mij te maken krijgen. Daarop moet de persoon aan de andere kant van de lijn iets hebben gezegd over slaag. Nee meneer, antwoordde hij, ge moet geen schrik hebben dat ik op u ga kloppen, ik ben niet gewelddadig.

Oenk? Staan roepen en tieren dat ze het aan de overkant van een kruispunt kunnen meevolgen, boven het verkeer uit? Fysiek geweld is dat niet, maar het is in ieder geval verbale agressie. En dat vind ik eerlijk gezegd even erg. De man aan de andere kant moet daar ook iets van gezegd hebben. Want het laatste dat ik hoorde (ik had mijn geld en was niet van plan om verder naar het gesprek te luisteren), was dat hij toegaf dat hij wel verbaal geweld gebruikte.

Een mens komt wat tegen, zo onderweg. Ik ben in ieder geval héél blij dat ik niet naast die brulaap woon...

22:07 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek, Mijn gedacht | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.