15-04-11

Stomme vakbond

Twee weken geleden kzeeg ik een telefoonje van mijn schuldbemiddelaar. Dat mijn werkloosheidsuitkering al een paar maand niet meer gestort was en of ik eens kon uitvissen hoe dat komt. Nu, vorige week zat ik vast, wegens radioactief. De vakbond is voor werklozen alleen open in de voormiddag en dat is voor mij natuurlijk een probleem. Enfin, ik ga maandagagvoormiddag naar daar. Gesloten! Geen reden, gewoon  vandaag gesloten. Ja, tof... Ik slaag er niet in om twee dagen na elkaar in de voormiddag wakker te zijn, dus het duurde tot gisteren voor ik er terug in slaagde er te geraken.

Ik leg uit waarvoor ik kom. Ze kijken eerst op de computer, maar daar vonden ze het antwoord blijkbaar niet. Dan haalden ze de stempelkaarten erbij. En daar vonden ze het antwoord wel: blijkbaar was ik mijn kaart van januari vergeten in te dienen. Nu ja, dat kan al wel eens gebeuren. Wat ik niet snap is dat je daar dan in april nog altijd geen bericht van gekregen hebt. En dan begon het. Ja, zegt die dame, we hebben u daar wel een brief over geschreven, maar ja, als je daar niet op antwoordt... Excuseer? Ik heb geen brief gekregen!

Enfin, ze heeft het dan in orde gebracht. Ondertussen zat ik me af te vragen hoe dat kon dat ik die brief niet gekregen had. Ik heb hier eens een tijdje last gehad met aangetekende brieven. Maar gewone post komt toch wel toe, denk ik.

Daarnet is het misterie dus opgelost... De bewuste brief zat in mijn bus. Opgesteld op 7 april, maar pas afgestempeld op 13/4. En dan kom ik op 14/4 uitleg vragen en word ik geacht die brief allang brief gekregen te hebben en daarop geantwoord te hebben. Eerlijk gezegd, ik betwijfel zelfs of die brief wel op 13/4 verstuurd is. Volgens mij hebben ze die eersgisteren afgestempeld maar pas gisteren pas op de bus gedaan...

Kijk, ik weet dat ze daar in dat kantoor al een hele tijd kampen met een personeelstekort. Dat ben ik te weten gekomen toen er eens een invaller was, die ik toevallig kende. Ik heb vroeger ook wel te maken gehad met dat soort situaties. Ik weet hoe vervelend en frustrerend dat is. Maar wat ik niet pik, is dat ze daar de gewoonte hebben om de schuld altijd af te schuiven op de klanten. Ik kan nu eenmaal niet reageren op een brief die ik niet gekregen heb. En omdat mijn uitlering niet op mijn eigen rekeing komt, maar op die van de schuldbemiddelaar, is het niet meer dan normaal dat het niet storten van mijn uitkering, niet meteen ontdekt wordt.  Maar die beschuldigende toon, die pik ik niet.

Eigenlijk zou ik graag overstappen naar een andere vakbond. Maar wat mij tegenhoudt, is dat ik natuurlijk geen garantie heb dat het elders beter is. En ik weet ook niet hoe snel dat gaat. Ik kan het me niet permiteren om een tijd zonder geld te vallen uiteraard.

Iemand daar ervaring mee, met overstappen naar een andere vakbond?

 

13:07 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben van de BBTK naar de LBC overgestapt omdat ik een tijdje voor de LBC gewerkt heb en die mensen wel sympathiek vond. Bleek na mijn overstap dat de BBTK fouten had gemaakt in mijn dossier: ingevuld als werkloos toen ik het niet was, en volgens hen gewerkt toen ik werkloos was... bizar... Gelukkig hebben die van de LBC dat netjes in orde gebracht - nadat ik wel om de papieren ben moeten gaan want blijkbaar spreken die twee vakbonden niet met elkaar.

Gepost door: Babeth | 15-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.