19-03-11

Autosleutel

Ik heb weer iets voor... Het was weer een tijdje geleden, dus het moest er weer eens van komen, zeker?

Toen ik vanavond met mijn auto wou vertrekken, gebeurde het: ik wou de sleutel in het contact steken en dat lukte niet. Ik keek wat beter en zag dat het topje van mijn sleutel afgebroken was. Het stukje lag op de vloer dus dat heb ik meteen opgeraapt en veilig opgeborgen. Maar ja, daar stond ik dus. De sleutel in het contact en in de deursloten steken lukt wel, maar omdraaien niet. Dus niet starten, maar wat erger is, ik kan ook de deur niet meer op slot ndoen. En bij mijn auto kan je dat ook niet doen zonder sleutel, dus hij staat daar nu open. Ik heb er dan maar meteen alles uitgehaald, dan is er op zijn minst al niks meer in om te stelen. De auto zelf zullen ze ook wel niet meepakken, daar is hij veel te oud en te kramakkel voor. In die zin is dat wel een voordeel.

Maar nu, wat te doen. Ik was van plan om met C. en zoontje E. naar de LunchGarden te gaan, dus ik stuurde haar een sms-je met de vraag of ze mij konden komen oppikken. Er is daar ook een Auto5 en een Mister Minit in de Carrefour, dus dat leken me al 2 opties om uit te proberen.

C. bleek ook nog een garagist te kennen en we belden eerst naar hem. Ai, zei die, dat is ongeveer het lastigste wat je kan voorhebben. Het is blijkbaar beter dat er een stuk van de sleutel in het slot blijft zitten. Vreemd, dat zou ik dus niet gedacht hebben. Enfin, hij stelde ook voor om eerst eens bij een slotenmaker te proberen. Het zou wel kunnen, zei hij, dat die sleutel dan nog niet werkt. Blijkbaar zit op sleutels soms een soort systeem dat maakt dat je er met een nagemaakte sleutel nog niet in kan, maar dat valt op te lossen door de originele sleutel ernaast te houden.

Ik zou persoonlijk al heel blij zijn als een slotenmaker mij effectief een sleutel zou kunnen bijmaken. Hoe ik dat moet oplossen weet ik nog niet. Vroeger was er een schoenmaker niet zo heel ver van hier, maar die is er niet meer. De eerste die ik weet is in het midden van de Leuvensestraat en dat is voor mij een hele wandeling.

Nu ontdekte ik ook via google dat er slotenmakersdienste, zijn die 24/24 en 7/7 werken. Er is er ook een in Vilvoorde. Er was een gsm-nummer, maar ja, mijn belkrediet is net bijna op. Maar... er was ook een emailadres bij. Dus heb ik een mailtje gestuurd met vraag om meer info. met name: hoeveel kost dat allemaal. Want dat is natuurlijk weer mijn grootste probleem.

Enfin, ik wacht op antwoord. En komt er geen of kan ik het niet ophoesten, dan zie ik maandag wel verder. Goed dat ik me momenteel redelijk goed in mijn vel voel. Een paar jaar geleden zou ik dit niet aangekund hebben. Zou ik er ook geen vertrouwen in gehad hebben dat het wel in orde zal komen, op een of andere manier. Wordt dus zeker nog vervolgd.

21:45 Gepost door Schaduw Zijde in Armoede, Dagboek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Van emails gesproken... mijn laatste emailtje van de 15de niet ontvangen ? Staan hier nog altijd klaar om die wasmachine op te pikken. Hebben zelfs al een projectje voor de motor ervan dus recyclage wordt geregeld !

Gepost door: Babeth | 20-03-11

Reageren op dit commentaar

Dat van die sleutel die niet mag/kan nagemaakt worden, is uw karreke daar al niet te oud voor? Volgens mij gaat die vlieger alleen op voor een auto van nieuwere makelij...

Gepost door: blablamie | 23-03-11

Reageren op dit commentaar

Ik hoop niet dat mij dit ooit overkomt.

Gepost door: Slotenmaker | 28-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.