14-02-11

Vraagje: tips rond water besparen

Ik ben voor mijn stage als energiemeester op zoek naar tips in verband met water besparen. Vooral tips die bruikbaar zijn voor mensen die in armoede leven.

Ik heb natuurlijk al wat gegoogled. Wat me opvalt, is dat de ene site het van de andere overneemt, soms zelfs letterlijk. Met als gevolg dat je altijd maar dezelfde dingen tegenkomt. Om dat een beetje te vermijden, heb ik alvast een en ander in het Engels gegoogled. Dat geeft toch al een beetje een ander accent.

Maar wat me nog het meest interesseert, is het soort van tips dat - soms al generaties lang - van ouders op kinderen doorgegeven wordt. Zoals bijvoorbeeld de tip die ik hier onlangs nog kreeg nav mijn blogje over het verbruik van wasmachines: namelijk warm water bijgieten via het zeepbakje.

Dus als er in jouw familie een eeuwenoud truukje is om water te besparen, dan hoor ik het graag :-) Ze mogen gerust supervrekkig zijn. Andere tips rond energie besparen, hergebruiken en recycleren en zuinig leven in het algemeen zijn trouwens ook welkom!

 

18:06 Gepost door Schaduw Zijde in Vragen, Werk | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik plaats het hier ook maar ff...

Vul een plastic fles met water en plaats die in je spoelbak, 't scheelt al telkens een volle fles water, naar gelang de grootte van je spoelbak kan je er één plaatsen van 1 liter, soms zelfs anderhalve liter... ik heb helaas slechts plaats voor een halve liter.

En ik spoel niet door na één plas, behalve de ochtendplas dan ;-))

Gepost door: Tal | 14-02-11

Reageren op dit commentaar

Als het kan voor de ruimte: Regenwater opvangen en daarmee de was doen. Wij hadden aan een regenpijp een soort opvang gehangen waardoor we altijd 10 liter water ter beschikking hadden.
Is uiteraard ideaal water om planten water te geven of om mee schoon te maken.

Gepost door: Anne | 14-02-11

Reageren op dit commentaar

De eerste dingen die meteen in me opkomen:

- een regenput onder den hof, en met het regenwater de was doen, de wc's doorspoelen, ...
- een fles of baksteen in de spoelbak is ook een goede tip
- een spaardouchekop met minder gaatjes
- de kraan niet laten lopen tijdens het tanden poetsen maar een bekertje vullen
- een kleine en grote doorspoelknop op de wc (eigenlijk volstaat de kleine praktisch altijd)
- kort douchen of lang in bad gaan, maar niet lang douchen
- geen tuinsproeiers, want tuinsproeiers zijn sowieso voor mietjes, en in België hebben we dat echt niet nodig
- ...

Het is moeilijk om er meer te bedenken, omdat sommige dingen echt zodanig standaard zijn geworden dat ik er niet meer bewust bij stilsta, maar er zijn nog wel dingen die ik consequent toepas denk ik.

Veel succes!

Gepost door: Greet | 14-02-11

Reageren op dit commentaar

mijn moeder vertelde me altijd van een oude vrouw die zij gekend had (dat is dus héél lang gelden), en die met één teiltje water genoeg had om eerst zichzelf te wassen, dan de vaat te doen, en met datzelfde water dan nog de keuken op te nemen... maar ik denk niet dat dat een voorbeeld is om na te volgen...
ik geraak als mogelijk idee niet verder dan het water van je bad of douche niet weg te laten lopen (dus douchen met de stop erin), en nadien het water uit te scheppen met emmers om de wc door te spoelen? maar het is wel een hele klus natuurlijk...
(wel altijd opletten dat je het kind niet met het badwater weggooit.:).)

Gepost door: Rita | 05-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.