17-12-10

Verspilling

Ik zat daarnet, toen ik van mijn stage terug naar huis reed, vast achter de vuilniskar. Zag iets wat me schokte. Aan een bepaald huis stonden twee grote gft-zakken boordevol belegde broodjes. Je kon dat heel duidelijk zien.

Twee zakken vol... Ik kon mijn ogen niet geloven... In een tijd waarin nog zoveel mensen zijn die maar wat blij zouden zijn met zo'n belegd broodje. Mezelf inbegrepen, niet dat ik eten te kort kom, maar ik zou daar beslist geen nee tegen zeggen. En aan de andere kant heb je dan iemand die 2 zakken broodjes zomaar met de vuilkar meegeeft. Is dat nu niet erg?

15:12 Gepost door Schaduw Zijde in Armoede | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

dat is echt stuitend. dat er mensen zo met voedsel omgaan terwijl overal op de wereld, ver en (heel) dichtbij medemensen niet weten waar hun volgende maaltijd vandaan komt... Bah!

Gepost door: saskia | 17-12-10

Reageren op dit commentaar

bah, verdorie, en ik voel me al schuldig als een restje (voor minder dan 1 man) de vuilbak moet inkappen omdat we na een week ontdekken dat dat nog in de frigo staat...
allez zeg, er zijn toch plekken en organisaties genoeg waar je dat naartoe kan brengen!
anderzijds heb ik al honderd keer gezegd tegen Kramikske "al dat brood dat jullie 's avonds weggooien, kunnen we dat niet eens ergens naartoe brengen?" en hij zegt dan wel ja, maar we doen het nooit. hij heeft nooit tijd en het is mijn bakkerij niet he, ik mag niet zomaar binnenlopen en zeggen "kom geef dat brood maar hier"...
en dat is maar één bakkertje, en maar één mens in Vilvoorde. als we eens wisten...
het is eigenlijk walgelijk.

Gepost door: blablamie | 18-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.