22-11-10

Snotvalling

Noot aan mezelf: een griepprik laten zetten als je het begin van een snotvalling hebt, is blijkbaar niet zo'n goed idee. Of het zou moeten zijn dat je het leuk vindt om 2 dagen als een wrak in bed te liggen. Nee dus...

Eigenlijk was het 2 weken geleden al aan het broeden. Ik had zo'n kriebel in mijn keel. Maar... daar was ik op voorbereid: tijd om mijn flesjes zelfgebrouwde vlierbessiroop te testen. Dat scheen te werken. En daarom stopte ik ermee. Misschien had ik dat beter niet gedaan?

Enfin, vrijdag was het glashelder: wat ik dit jaar voor mijn verjaardag zou krijgen, was een ferme snotvalling. Leuk hoor... Nu had ik vrijdag ook een afspraak bij mijn huisarts. Ondermeer voor... mijn jaarlijkse griepprik. Ik vraag hem nog of dat geen kwaad kan, als je het begin van Het Snot hebt. Nee, hoor, zei hij, zolang je geen koorts hebt. Nee, koorts had ik niet, dus...

En dan zijn we plots twee dagen later. Dagen waarin ik telkens maar een paar uur op ben geweest, amper fit genoeg om op de zetel te liggen en wat dvd's te kijken. Bergen zakdoeken volsnotterend en niezend tot het er  - zoals gewoonlijk - weer langs mijn ogen begon uit te komen. Gisteren kwam ik door de wazigheid heen op het idee om terug de fles vlierbessiroop aan te spreken. En is het nu daardooor, of gewoon omdat het vanzelf uitgewoed is, vandaag voel ik me een stuk beter. nog wat hoest en een beetje snot, maar niet meer zoals gisteren en eergisteren. In ieder geval, ik ben toch voldoende overtuigd van de werking van vlierbes. Dus, tweede noot aan mezelf: volgend jaar véél meer vlierbessiroop maken.

En zo ben ik dus zaterdag aan een nieuw levensjaar begonnen. Veel meer dan dat kan ik er niet over zeggen :-)

12:50 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek, Het vege lijf | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

moraal van het verhaal: meer vlier en minder prik! ik kan er niet aan doen maar ik moet van die griepprik niet hebben, volgens mij is dat weer zo'n complot van de fama-industrie en heeft de helft van de mensen die die prik krijgen, die niet echt nodig... mijn dokter deelt die mening trouwens. toen ik hem vroeg of ik die niet moest krijgen - als astmapatiënte en tot tweemaal toe serieus geveld door mycoplasma ben ik toch een risicogeval, niet? - zei hij mij dat ik daar netjes af moest blijven,dat dat wel het laatste was dat hij mij zou geven.
hoe het ook zij: geef mij maar puur natuur! hoewel ik natuurlijk niet kan ontkennen dat (chemische) antibiotica al twee keer mijn leven heeft gered... (die mycoplasma nb. voor de mensen die het niet kennen: mycoplasma is een bacteriële longontsteking waarbij je longen langzaam worden gevuld met water. en die beestjes krijg je enkel dood met een breedspectrumantibiotica en cortisone die je rechstreeks je longen inpuft, in het ergste geval via een zuurstofmasker) waarna ik prompt aangevallen werd door het plaatselijke griepvirus (ah ja dat heb je dan met antibiotica he, dan ben je van de levensgevaarlijke bacteriën af, maar dan hebben de russen vrij spel). en van die griep? daar ben ik van afgeraakt door een weekje thuis uitzweten met theetjes met tym en gember. de beste remedie tegen griep... is griep! ik hoop dat je ze nu ook wel gehad hebt Fatima, niet meer ziek deze winter!

Gepost door: blablamie | 22-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.