18-10-10

Nieuwe verkiezingen?

Ze zeggen nu wel allemaal dat ze dat zeker niet willen, onze politici. Maar dat wil ik toch nog eens zien. Vraag is, wat dan wel? Onderhandelen? Ik heb niet veel vertrouwen in de capaciteiten van Bart De wever op dat vlak. Op geen enkel vlak trouwens, vandaar dat ik ook niet voor hem gekozen heb. Ik deel de mening dat die man waarschijnlijk bijzonder doortrapt is. Niks zo ongezond als de combinatie van intelligentie (want dat is hij beslist) en een rechtse ideologie, vind ik.

Maar wat ik vooral betwijfel is of hij ooit wel echt in onderhandelingen geloofd heeft. Zeker nu met deze opdracht. Als je hem aan de vooravond daarvan al hoort zeggen dat hij het eigenlijk echt niet meer ziet zitten met de partijen die rond de tafel zitten, hoe kan je dan resultaat verwachten? Maar eigenlijk voordien ook al.

Maar eigelijk neem ik het vooral die hele horde Vlamingen kwalijk die Bart De Wever op zijn huidige plaats gestemd hebben. Ik kan wel begrijpen dat men als een moeilijke situatie aansleept, stemt voor mensen die de indruk geven dat ze met de hand op tafel willen slaan en zorgen dat het vooruit gaat. Maar ik bewtijfel of dat in dat geval de juiste keuze is. Als het vastzit, ben je toch veel meer gebaat bij mensen die diplomatisch kunnen zijn, die tot compromissen kunnen komen, nee? Geef nu toe, wat hebben die kiezers ermee bereikt? We staan nog altijd geen stap verder. Integendeel, degene die het voor Vlaanderen zou moeten gaan doen, is iemand die in Wallonië voor geen millimeter vertrouwd wordt. Dan kan het toch maar alleen fout gaan?

En  nieuwe verkiezingen, wat zou dat opleveren? Als het niet verplicht zou zijn, zou het heel misschien iets kunnen opleveren. Maar zoals het is? Hoogstwaarschijnlijk nog meer van hetzelfde...

Ajakkes, op dit moment walg ik echt van de belgische politiek...

 

22:32 Gepost door Schaduw Zijde in Mijn gedacht, Politiek en actualiteit | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik stem alvast nooit meer voor een Vlaming, met uitzondering van eentje, die altijd en nog steeds mijn vertrouwen wegdraagt. Maar da's op Brussels niveau. Niet dat ik de Waalse politici zoveel liever zie of zoveel meer vertrouw, maar die Vlamingen, die hebben hun kansen nu wel gehad.

Gepost door: blablamie | 18-10-10

Reageren op dit commentaar

ja, ik ook.
en ik deel je mening dat hij gewiekst is en het nooit goed bedoeld heeft.

na de armoedecijfers die vorige week bekend raakten is dit gehannes gewoon misdadig.

Gepost door: saskia | 19-10-10

Reageren op dit commentaar

inderdaad, niet te vertrouwen die man.
als je de lezersfora leest in sommige kranten draait mijn maag om: is dat wat al die vlamingen willen? of zijn het een stelletje nva-militanten die de publieke opinie in de kranten (DS, maar niet alleen) naar hun hand zetten?
Ik denk ook dat hij er nooit in geloofd heeft. En nu voelt hij zich op zijn ziel getrapt: pathetisch. Hij heeft anders steeds gezegd dat zijn programma dat van Voka is. en een onafhankelijk Vlaanderen. Maar een van de patroons dan. En wie uit de boot valt: verdrinken dan maar, want er zullen geen reddingsvesten meer zijn.
Toch raar dat alle andere partijen anders rekenen dan hij...
Als ik dat hoor en zie ben ik soms echt beschaamd vlaming te zijn.

Gepost door: Rita | 24-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.