12-09-10

Het spook van het verleden

Ik ben de afgelopen week weer veel met dingen uit het verleden bezig geweest. En niet op de goeie manier, vind ik zelf. Het komt door de psychologische tests die ik momenteel moet doen in Kortenberg, in het lader vabn het activeringstraject. Door één bepaalde vragenlijst, eigenlijk. het was er eentje met een opsomming van traumatische ervaringen, waarin je moest aanduiden wat op jou van toepassing is, in welke mate je eronder geleden hebt en wanneer dat was.

Wie mij kent (en ik denk ook wie hier komt meelezen zonder mij IRL te kennen) weet wel dat ik wel wat trauma's heb verzameld in mijn leven. Omdat zo droogweg op een lijst te moeten aankruisen, zonder dat je er verder iets over kan zeggen, zonder onmiddellijke opvolging, sorry, maar dat is pijnlijk, héél pijnlijk. Ik heb me toen de rest van de dag wat verweesd gevoeld en dat is nog altijd niet helemaal over. Nu, ik weet wel, deze week is er een gesprek voorzien om de resultaten van al die vragenlijsten te bespreken. Maar dat is de verre toekomt en ik zit er wel NU mee.

Ik heb er ook over zitten nadenken waarom ik daar nu eigenlijk zo van slag over was. Gedacht aan de woorden van een vriendin, die altijd gezegd heeft dat ze bezoeken aan een psycholoog ziet als oprakelen van dingen die men beter zou laten rusten. Ik ben het daar nooit mee eens geweest, maar nu moest ik wel aan haar woorden denken. Omdat ze in dit geval wel van toepassing zijn. Dit vragenlijstje was effectief "dingen oprakelen". Oprakelen zonder er dan verder iets mee te doen. En dat, dàt is inderdaad heel schadelijk, dat kan ik alleen maar beamen. Oprakelen onder begeleiding, dat is iets héél anders. Dat maakt het mogelijk om die dingen te verwerken. Maar het oprakelen en je er dan mee laten zitten, dat zou eigenlijk niet mogen. Dat ga ik ze dus ook laten weten.

 

15:03 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hello,

Onlangs las ik een boek van Eckhart Tolle.
De titel: "Een nieuwe aarde"

Bij gelegenheid moet je het eens van dichtbij bekijken en misschien lezen
Veel liefs

Gepost door: Andrea | 13-09-10

Reageren op dit commentaar

oprakelen en opvolgen... ja en neen. een stom voorval, een woord van iemand kan iets oprakelen, je kan er dan al dan niet over praten met iemand, maar de echte opvolging doe je zelf. en die is en blijft op een gegeven moment pijnlijk. ik vergelijk het met wonden die al jaren onderhuids zitten te etteren, die dan opengesneden worden om te kunnen uitzuiveren en ontsmetten, en dat is pijnlijk. maar daar moet je nu eenmaal door om de wonde te kunnen laten helen op een gezonde manier. aanvaard gewoon die pijn, die is er, die gaat niet weg, het litteken ook niet. maar het litteken is wel minder pijnlijk dan die etterende wonde. geef het tijd. geef jezelf tijd. tijd is het mooiste geschenk dat je jezelf kan geven.

Gepost door: blablamie | 15-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.