06-08-10

Weer babymoorden


http://www.deredactie.be/permalink/1.839921
Opnieuw een geval van babymoorden ontdekt, in Friesland deze keer. Ik sta daar compleet paf van.

Dat je een zwangerschap voor je omgeving kan verborgen houden, dat weet ik maar al te goed. Mijn moeder heeft het ook ooit gepresteerd. En Oma wist het die keer echt niet, terwijl ze daar anders nochtans altijd goed van op de hoogte was. Als je vanzelf al wat gezet bent, en je kleding er een beetje aan aanpast, dan kan dat dus.

Dat je een kind slaat, het zou niet mogen, maar ik kan het wel begrijpen. Ik kreeg van Oma soms ook een wel een pak slaag dat niet in verhouding stond met wat ik had gedaan en dat dus wellicht van ergens anders kwam. Ik kan zelfs nog begrijpen dat je in een vlaag van weet ik veel wat je kind vermoordt.

Eén keer. Meerdere keren, wel, dat wil er bij mij niet in. Tenzij je echt geen enkel inlevingsvermogen hebt en vooral: geen geweten.

Wat ik ook niet goed kan vatten is dat je erin slaagt die lijkjes in je eigen huis te bewaren, zonder dat je huisgenoten daar iets van merken. Sorry, maar zelfs in een koffer, een ontbindend lijk, dat moet toch te ruiken zijn. Om maar een voorbeeld te geven, ik kan de dames van familiehulp maar niet aan het verstand brengen dat ik wil dat de blikken van kattenvoer grondig uitgespoeld worden vooraleer ze in de PMD-zak mogen. PMD wordt maar om de 14 dagen opgehaald, en geloof me vrij, de geur is lang voordien al echt niet meer te harden. En dan hebben we het over kleine restjes gekookt vlees. Niet over een heel lijk.

Nu, het kan allemaal wel, blijkbaar. Maar ik kan er met mijn verstand toch echt niet bij.  Jullie wel? 

De commentaren zijn gesloten.