18-07-10

Confituur

Ik ben helemaal in the mood voor confituur. Vooral nu ik heb ontdekt dat dat een heel stuk sneller gaat las je gebruik maakt van de microgolf. Ik laat het fruit met een lepel citroensap eerst zo'n 5 minuutjes slinken in de microgolf. Dan 10 minuten klaar. Poepsimpel!

Gisteren 4 potjes tomatenconfituur gemaakt, plus een paar proevertjes voor vrienden. Vandaag nog eens 4 potten van aalbessen + een restje abrikozen en een banaan die dringend op moesten. Heerlijk!

Nu staat er nog op het programma: rabarber+wortel+sinaasappelsap en misschien een heel klein beetje watermeloen, komkommer en selder, om te zien hoe dat smaakt. Ik heb bovendien gelezen op het web dat je siroop kan maken van allerlei kruiden zoals tijm. Wat dan ook nog eens goed is tegen verkoudheden in de winter.

00:19 Gepost door Schaduw Zijde in Eten en drinken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.