15-07-10

Wandelen

Eerder deze week - vraag me niet welke dag, ik wéét het gewoon niet meer - ben ik nog eens gaan wandelen. In onze mooie Tangebeekvallei. Nu ja, mooie, ik vrees een beetje dat het er fout mee loopt. Het raakt er stilaan compleet overwoekerd door berenklauw. Spectaculair mooi om zien, maar niet zo goed voor de wandelaar.

Vraag me trouwens af of de aanwezigheid van wandelaars er niet ook wat mee te maken heeft. Langs de Breemputstraat is de omheining weggehaald van een van de weides. Je kan daar nu dus vrij wandelen tot bijna aan de Albert I-laan. Daar schieten nu volop nieuwe berenklauwplantjes op, waar ze er vroeger helemaal niet waren. Zaad dat aan de schoenen van wandelaars kleefde?

Het is ook zomer ondertussen, en dan is voor mij het beste van het wandelseizoen eraf. Ik hou van de lente. Al het ontspruitende groen, de lentebloesems. Nu zijn de graslanden gemaaid en ze liggen er dor bij. Weinig leuks meer om te fotograferen.  

Hoewel. Ik reed gisterenavond naar Koningslo, langs de baan van het huis van de toekomst - kan effe niet op de straatnaam komen ;-) Daar staan ongelooflijk veel wilgen roosjes, zag ik. Alleen om ze op foto vast te leggen zou ik over een greppel moeten springen en daar ben ik niet zo goed in, met mijn kwakkelenkel.

Nee, het is gewoon, in de zomer zie ik vooral tekenen van verval. Ik zie de herfst naderen en dat maakt me triest. Als het aan mij lag zou ik in een land van eeuwige lente wonen :-)

 

11:45 Gepost door Schaduw Zijde in Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.