25-06-10

Stomme wekker

Die heeft mij vanmorgen 2 uur te vroeg wakker gemaakt. Dat kwam zo. Die wekker is eveneens de cd-speler die ik gebruik om voor het inslapen luisterboeken te beluisteren. Ik kan het aanbevelen, zo'n stem die zacht in je oor een boek voorleest. Je kan het toestel zo instellen dat het na een bepaalde tijd zichzelf uitschakelt. Ik zet dat, afhankelijk van hoe slaperig ik ben, op een half uur of een uur. Nog nooit tot het einde geraakt!

Het probleem is dat de knopjes twee functies hebben, alnaargelang hoe lang je erop drukt. De knopjes om de cd-speler te bedienen, dienen ook om de tijd in te stellen. En aangezien ik dat allemaal in het donker doe (licht aansteken maakt me wakker en is dus uit den boze), gebeurt het al wel eens dat ik iets verkeerds doe. Gisterenavond moet ik per ongeluk het uur veranderd hebben. Gevolg, ik werd wakker, keek op de wekker en dacht: zo laat al! Ik naar beneden, om daar tot de conclusie te komen dat het 2 uur vroeger was dan ik dacht. Miljaar...

Maar ja, dat kan ik natuurlijk niet ongestraft doen. Dus toen de dame van Familiehulp hier was, ben ik op de zetel terug in slaap gesukkeld. En doorgeslapen tot half vijf. Net op tijd om nog te kunnen gaan douchen in het wijkcentrum. En nog steeds moe trouwens, maar daar heb ik het gisteren al over gehad.

Enfin, om terug te komen op luisterboeken, dat is echt schitterend. Alleen jammer dat je niet zoals bij een boek een bladwijzer kan leggen waar je gekomen bent. Nu ja, aangezien ik halverwege in slaap val, zou dat toch niet helpen. maar het betekent wel dat je wat langer over een boek doet, dan normaal. Moet 's avonds altijd doorspoelen tot waar ik het terug herken en dan een stukje opnieuw beluisteren. Als ik al tot bij het nieuwe hoofdstuk geraak :-D Zo ben ik nu al meer dan een maand bezig met het derde deel van LOTR te herlezen :-)

Nu schijnen de dvd's van de Luisterpuntbibliotheek daar wel een oplossing voor teh bben. Die zijn in een spoeciaal formaat, dat bladwijzeren toelaat. Alleen, dan heb je er wel een speciale speler voor nodig en dat kan bruine niet trekken natuurlijk. Jammer maar ja.

17:43 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.