10-06-10

De natuur doet raar.

Ik vraag me af of zo'n strenge winter als we dit jaar hadden eigenlijk niet is wat de natuur nodig heeft. het valt me al de hele lente op hoe snel en uitbundig alles opschiet.

De magnolia's bijvoorbeeld. Dit jaar had je aan de bomen zowel bladeren als bloemen. Dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit tevoren gezien. het is alsof eens het ergste van de winter voorbij was de planten zijn begionnen groeien of hun leven ervan afhangt. Wat natuurlijk ook wel zo is.

Neem nu gisteren. Ik zag een klaproos van - zonder overdrijven - 1,50m hoog! Kon er geen foto van nemen, omdat het op dat moment pijpenstelen goot. Maar als ik terug in Mechelen ben, en het regent niet weer, ga ik zeker nog eens kijken. Nu, ik denk dat het in het geval van die klaproos een geval was van concurrentiestrijd. Ze stond midden in een berm vol planten - waarvan ik de naam eens zou moeten opzoeken - van ook ruim 1,20 à 1,50m hoog. Dus als die iets of wat van zonlicht woyu krijgen, moest die minstens even hoog groeien, natuurlijk. Hoedanook, nooit gezien.

Ook de margrieten, waar ik het al eens over had groeien niet alleen overvloedig maar ook hoog. En boterbloemen van 1m hoog zijn dit jaar ook geen uitzondering.  En de grassen, daar zijn gewoon geen woorden voor.

Aan mijn eigen voordeur zag ik gisteren mijn geliefde klavertjes terug opduiken. Die moeten er ook op een paar dagen tijd doorgekomen zijn. Immers, maandag was de poetsvrouw er en die zou ze meteen uitgetrokken hebben. Wat ze eigenlijk van mij niet mag, want ik zie ze zo graag :-)

Afijn, heel merkwaardig allemaal. Maar ik vraag me dus af of het uitzonderlijk is. Misschien is dit hoe die planten eigenlijk horen te groeien. En halen ze dat niveau anders niet omdat we hier van die zachte winters hebben gehad. Het is in ieder geval een lust voor het oog. Jullie weten het, ik sta altijd al met open mond te kijken naar al wat groeit en bloeit. Maar dit jaar... wauw...

 

17:51 Gepost door Schaduw Zijde in Fauna en flora | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Surf snel naar de Facebook pagina van Skynet Blogs!

Gepost door: Het Skynet Blogs Team | 10-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.