21-04-10

Geheugen

Of liever het gebrek daaraan. ik haal de pan mosselen van het vuur. Dan ga ik de frituurpan uit de kast halen en de fles frituurolie. Terwijl ik dat doe denk ik: wat ben ik toch dwaas, ik had het vuur niet moeten doven, want ik heb toch hetzelfde pitje nodig voor de frituurpan. Om dan aan het fornuis te komen en vast te stellen dat ik het vuur effectief niet had uitgedraaid, omdat ik toch hetzelfde pitje nodig had.

M.a.w op de paar passen tussen het fornuis en de kast, ben ik in staat om iets compleet, maar dan ook echt compleet te vergeten. Want ik herinner me dus echt niet dat ik eraan gedacht had het vuur aan te laten. Absoluut nada, compleet weg.

Ik blijf me daarover verbazen. Voor ik ziek werd had ik een geweldig goed geheugen. En nu schiet daar niks meer van over. Het is niet dat ik alles vergeet, maar om iets van mijn korte termijn in mijn lange termijn geheugen te krijgen, daar heb ik iets of wat van "kapstok" voor nodig. Anders is het weg. Echt weg. Niet zo van "als ik heel hard dek, komt er wel iets van terug". Nee, echt weg. Ik kan daar na al die tijd dat ik het al heb nog steeds niet bij.

16:47 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.