02-03-10

Poema

Bizarre droom gehad gisterennacht. Ik droomde dat ik behalve mijn katten ook eentje van een wat groter formaat in huis had: een poema. Het was een wijfje. Ze was heel lief en liet zich knuffelen net als een gewone huiskat. Maar ik had een probleem met haar. Ik wist dat ik eigenlijk met haar buiten moest gaan wandelen, maar ik durfde dat niet omdat ik vreesde dat mensen bang van haar zouden zijn en haar zouden willen doden. In mijn droom vertelde ik dit aan mijn moeder, die bij mij op bezoek was. Zij of all people... Zij zei dat ik me dat niet moest aantrekken, als ik met dat beest naar buiten moest, moest ik dat gewoon doen. En desnoods zou zij het wel doen. Maar dat zag ik al helemaal niet zitten, mijn poema aan haar toevertrouwen. En toen werd ik wakker. Met alleen maar mijn kamerpoemaatjes aan mijn zij ;-)

Bizar is ook: toen ik wakker werd, was een van mijn eerste gedachten dat een poema in het echt groter is dan die in mijn droom. Maar toen ik het dan opzocht, bleek het toch ongeveer te kloppen. ik heb nochtans bij mijn weten nog nooit een echte poema gezien en was er effectief van overtuigd dat die veel groter zijn. Blijkbaar weet mijn onderbewustzijn het beter dan mijn bewuste ik :-)

12:15 Gepost door Schaduw Zijde in Dromen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

poema! grappig! wat zou het betekenen?

als ik een poema in m'n dromen had zou dat duidelijk iets betekenen: mijn grootmoeders totem bij de Rode Valkjes (in de jaren '30) was 'Poema' en haar oude vrienden zijn haar altijd zo blijven noemen. Dat hoorde ze ook veel liever dan 'Julienne'.

Ik heb heel raar gedroomd deze nacht, hu! Twee oude vrouwen in Griekenland (ik was daar op vakantie met Virolai) zeiden dat ze "het derde oog" had!

Twee mensen zaten een voorgerecht te eten en de duiven die ze als hoofdgerecht zouden nemen zaten -levend- aan hun voeten in een emmer. Hun pootjes waren ingevroren in een blok ijs. Zo konden ze niet weg vliegen en bleven ze toch goed vers.

En zo ging het maar door.

liefs!

Gepost door: saskia | 09-03-10

Reageren op dit commentaar

ps het gekke is dat ik me niet kan herinneren bewust ooit iets over het derde oog te hebben gehoord. Nu zoek ik dat op en blijkt het zo'n heel spiritueel ding te zijn (minder spiritueel ook: de pijnappelklier). Natuurlijk is het niet echt vergezocht!, maar wat dat in mijn dromen komt doen!
Ik bekijk die arme Virolai nu wel met heel andere ogen! :-)

Gepost door: saskia | 09-03-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.