05-02-10

Het lot tarten

De afgelopen week heb ik hemel en aarde bewogen om tot een verdere stap in mijn zaak tegen het RIZIV te kunnen komen. Of het gelukt is, weet ik zelfs nu nog niet, hopelijk morgen.

Ik worstel met de vraag: tart ik het lot? Verzet ik me tegen iets dat ik beter zou laten rusten? Moet ik me erbij neerleggen en het laten gebeuren? Ik weet het niet. Maar ik ben er niet de persoon naar om me bij iets neer te leggen. Niet zonder gevecht. En zeker niet als het gaat om onrecht. Er werd mij onrecht aangedaan. De beslissing van het RIZIV was onrechtvaardig. Zou ik me daartegen dan niet mogen verzetten? Heb ik niet het recht om daartoe alle mogelijke wettelijke middelen aan te wenden? Of moet ik het gewoon lijdzaam ondergaan? Maar ik lééf omdat ik me nooit zomaar bij de dingen heb neergelegd. Anders was ik er toch al lang geleden onderdoor gegaan?

Na mijn ziekenhuisopname destijds in 2006 en mijn rampzalige ervaring met een psychiater, die me meer kwaad dan goed heeft gedaan, heb ik voor mezelf een beslissing moeten nemen. Ik heb me toen afgevraagd: laat ik me gaan of doe ik dat niet. Ik heb ervoor gekozen om door te gaan, zeer goed wetend dat het niet makkelijk zou zijn. Maar dat is de keuze die ik gemaakt heb en daar blijf ik bij.

Dit was weer eens een crisismoment. Het was niet het eerste en het zal ook niet het laatste zijn. Maar ik heb gedaan wat ik kon. Of ik er goed aan heb gedaan, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Ik heb in ieder geval in alle eer en geweten gedaan wat ik dacht te moeten doen.

00:51 Gepost door Schaduw Zijde in Mijn gedacht | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

riziv hallo,
Ik kan meespreken over het riziv
Ik was 10 jaar 60+ invalide verklaart,
In december 2004 beslist het riziv dat ik terug kan werken.Ben ook in beroep gehaan maar verloren en veel geld ook.Maar misschien heb je meer geluk ,groetjes

Gepost door: aelvoet | 07-02-10

Reageren op dit commentaar

go girl go! het is inderdaad jouw recht, alleen jammer dat je je spaarzame energie weer aan dit soort zaken moet besteden. en een advocate die niet snapt dat bij jou dingen anders lopen, dan misschien gebruikelijk? pro deo of niet, dat is haar werk toch? veel sterkte en wijsheid gewenst!

Gepost door: olive | 08-02-10

Reageren op dit commentaar

Is het wel de moeite waard om de weinige energie die je nog rest in die Risiv-kwestie te steken? Soms moet men pijnlijke zaken kunnen loslaten en andere opties bekijken.

Gepost door: Catherine | 08-02-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.