09-01-10

Gevaarlijk op de baan?

Wie vandaag soldenkoopjes ging doen, moet het heerlijk rustig gehad hebben. ook op de baan was het heel kalm. De meeste mensen hebben blijkbaar geluisterd naar de waarschuwingen van het weervolkje. Nochtans, ik moet zeggen dat het, eens het ophield met sneeuwen, echt niet gevaarlijk was. De grote banen waren praktisch helemaal sneeuwvrij en op de kleinere banen, zoals bijvoorbeeld mijn eigen straat, was het véél makkelijker rijden op de verse sneeuwlaag dan op het laagje ijs dat er tot nog toe lag.

Immers, elke dag wordt dat laagje overdag natgereden en 's nachts vriest het terug aan. Toen ik hoorde dat sommige Nederlanders, bij gebrek aan voldoende dik ijs op de waterwegen, op straat zijn gaan schaatsen, kon ik me dat heel goed voorstellen. Op de verkeersplateaus hier in de buurt kan je dat volgens mij gerust ook proberen. Die liggen er spiegelglad bij.

Maar voor de rest was het dus eigenlijk heel goed. Het is dat ik laat vertrokken ben, want anders had ik wellicht nog overwogen om op fotowandeling te gaan in Mechelen. Maar tegen dat ik klaar was met mijn boodschappen begon het helaas al te schemeren. Het blijft nochtans al ruim een halfuur langer licht dan voor kerst. Zalig...

Dat zou ik natuurlijk morgen kunnen doen. Maar eerlijk gezegd, mij lijkt het morgen een pak gevaarlijker om buiten te komen. Trouwens, de mooiste plekjes zijn ook het moeilijkst te bereiken. Heb in de afgelopen weken al twee keer vastgezeten in de sneeuw met mijn auto, dus idyllisch of niet, ik mijd de mooie plekjes liever... Ik moet trouwens sowieso de laatste hand leggen aan mijn nieuwe Randkrantcolumn.

21:33 Gepost door Schaduw Zijde in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.