11-12-09

Referentiecentrum Chronische vermoeidheid: 2de onderzoek

Vandaag was ik weer in Gasthuisberg. Eerst bespreking van de resultaten van de onderzoeken van vorige keer en dan een gesprek bij prof. Van Houdenhove zelf.

Wat het eerste luik betreft, weinig nieuws te melden. behalve dat ik weer eens aan de ijzerpillen moet. Bweik! Zelfde vragen als altijd. Overvloedige maandstonden misschien? Euh nee, ik denk eerlijk gezegd dat de menopauze er zit aan te komen want ik krijg ze nog maar een keer om de twee à drie maand. Maagklachten? Niet speciaal. Bloed in de stoelgang? Nee. Al eens een gastroscopie laten doen? Ja, dank u, al een paar keer en als het niet echt, echt, écht hoeft, liever niet nog eens... Het is ook niet echt nodig, gelukkig. assistent-dokter bevestigde dat mensen bij wie de opname van vitamine B12 verstoord is, vaak ook problemen hebben met de opname van ijzer. Ik zal wellicht de rest van mijn leven af en toe een ijzerpillenkuur moeten volgen, net zoals ik niet kan buiten mijn maandelijkse spuitje vitamine B12. Pernicieuze anemie heet dat: pernicieus omdat je daar in vroeger tijden effectief aan doodging.

Conclusie: voldoende elementen om mij het revalidatieprogramma te laten volgen.

Idem conclusie bij professor Van Houdenhove. Ik ben geen "klassiek" geval, met mijn voorgeschiedenis van sarcoïdose en al de rest, maar toch voldoende elementen om de diagnose cvs toch te rechtvaardigen.

Niet dat het me om de diagnose gaat. Het kan me niet schelen hoe het beestje heet, ik zou gewoon graag iets van behandeling willen, dat wat beterschap brengt. Nu hoor en lees ik wel dat dat bij dat revalidatieprogramma absoluut geen zekerheid is. Maar ik ben in ieder geval bereid het te proberen.

Volgende op het programma: de gevreesde inspanningsproef... daar hou ik echt mijn hart voor vast. De vorige keer hebben ze me laten stoppen, niet omdat mijn hart of ademhaling raar deed, maar omdat ik zo'n pijn overal had, dat ik me niet meer recht kon houden. Ik heb daarna een kwartier lang niet op mijn benen kunnen staan. Echt niet, dus, hé. Daarna ben ik met een hand aan de leuning voorzichtig richting cafetaria geschuifeld om daar dan nog een uur of zo te blijven zitten. Ik was toen nog zelf naar daar gereden en ik durfde niet eerder terug. En daarna een dag of 2 plat uiteraard...

Het zal morgen trouwens ook geen vette zijn, denk ik. Normaal is het leeskring. maar ik ben serieus aan het twijfelen of dat gaat lukken. Ja, het was weer moeilijk vandaag.  Eigenlijk is het al moeilijk sinds woensdag. Toen kwam er een poetsvrouw van familiehulp. Om 8u 's morgens, astablieft... Normaal gezien zou ik zoiets nooit overwegen, de dag na mijn avondles. Maar... de mevrouw die op vrijdag komt en die meestal ook wat poetst, was al 2 weken niet geweest. En toen kreeg ik bericht dat de poetsvrouw die normaal maandag om de 14 dagen komt, ziek was en dus ook niet kwam. maar ik zit hier dus wel met huisdieren, o.a. een hond die het begriup zindelijkheid niet schijnt te verstaan. Na 3 weken zonder poetshulp stonk het hier echt. Dus heb ik vervanging geëist. Maar dat kon dus alleen op woensdagochtend...

M.a.w. ik had nog maar nauwelijks mijn ogen dichtgedaan, toen ik moest opstaan om die dame binnen te laten. Ik ben dan wel meteen terug gaan slapen. Maar er moest ook boven gepoetst worden, dus lang heeft dat niet geduurd. Dan de woensdagse boodschappen en tegen 16u was ik compleet gaar.

Gevolg: gisteren een hele dag geslapen. Letterlijk. Ben wel rond 13u opgestaan en naar beneden gekomen. Maar kort nadien op de zetel terug in slaap gevallen. Dan doorgeslapen tot rond 17u. Rolluiken afgelaten en terug in slaap gevallen. Tot iets na middernacht. Me dan met een schok gerealiseerd dat ik 1) de vuilzakken moest buitenzetten en 2) om 7u moest klaarstaan om naar Gasthuisberg te worden gevoerd. Mmm, wat te doen? Tegen dan was ik eigenlijk wel effe uitgeslapen, dus bedacht ik dat ik misschien beter kon opblijven en dan vandaag vroeg naar bed. Tja, het is altijd miserie als ik voor de middag ergens naartoe moet...

Enfin, ik moet nog naar de Colruyt en gaan wandelen met het hondbeest. En tegen dan zal mijn pijp wel helemaal uit zijn.

 

15:31 Gepost door Schaduw Zijde in Het vege lijf | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.