03-12-09

Haas met raapjes

Geluk gehad. Dit jaar ga ik nog eens kunnen genieten van mijn eindejaarsfeestrecept bij uitstek: haas met raapjes. Vorig jaar heb ik ernaar kunnen fluiten. Ik kocht mijn hazerug altijd bij de Lidl. daar verkochten ze die in de diepvriesafdeling kort voor de feesten. Vorig jaar plots niks geen hazerug. Elders gekeken, maar daar waren ze dubbel zo duur. Met pijn in het hart toch maar wat anders op het menu gezet.

Dit jaar lig ik al van bij het begin van het wildseizoen op de loer in de winkels waar ik regelmatig kom. Op mijn manier op jacht naar haas :-D Bij Lidl hebben ze hazebouten. Maar bouten, daar begin ik niet aan: dan moet je de hele tijd zitten wroeten en peuteren tussen de botjes en pezen.

Bon, hoewel ik nog steeds geen vleeseter pur sang ben en dat ook nooit ga worden; en hoewel ik voor mijn hazerugje met de feesten een uitzondering maak, vlees dat ik moet uitbenen voor ik het kan opeten, dat is en blijft een no go voor mij. Met kotelet of kippebouten moet je bij mij niet afkomen. Als ik het eerst moet ontleden, is mijn goesting over tegen dat ik het in mijn mond kan stoppen, sorry... Een filet die nog aan de ruggengraat vasthangt, dat heb ik er nog wel voor over. Maar bouten, nope.

Dus, geen hazebouten. Ik hoopte eigenlijk dat ik eens een afgeprijsd rugje zou kunnen verschalken in de Carrefour. Ik weet ongeveer wanneer ze daar afprijzen, dus het is een kwestie van er op tijd bij te zijn. Maar ik had zelfs nog meer geluk. Toen ik dinsdag in de Carrefour was hadden ze er, diepgevroren en een stul goedkoper dan de niet diepgevroren exemplaren. Na wat zoeken vond ik een iets kleiner stuk, aan de helft van wat ze normaal kosten.

Joepie!!!! Ten huize Schaduw Zijde komt dus met de feesten toch haas met raapjes op tafel.

12:15 Gepost door Schaduw Zijde in Eten en drinken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.